James Donkey ekranı yavaşça kararıyor

Tituss

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600 RX 7800 XT MSİ B550 PRO VDH Kingston beast 2x8 ram
Monitör
James Donkey
Monitörüm James Donkey yaklaşık 3-4 yıllık bir monitör. Ekran yavaşça kararıyor. HDMI DP portları arasında tuşlarla geçip geldiğimde ekran açılıyor. Bu işlemi tekrar yaptığpımda DP bağlanıyor ve düzeliyor (yaklaşık 7-8 kere). Bu durum için tamire göndermem gerekir mi veya benim yapabileceğim bir şey var mı dostlar? Sorun ilk başta monitörde ekran gelmeyince kasadan dolayı sandım. Format attım sürücü sildim yükledim vs. Sorun monitördeymiş.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-09-12 at 11.45.46.jpeg
    WhatsApp Image 2024-09-12 at 11.45.46.jpeg
    52,4 KB · Görüntüleme: 51
  • WhatsApp Image 2024-09-12 at 11.44.06.jpeg
    WhatsApp Image 2024-09-12 at 11.44.06.jpeg
    28 KB · Görüntüleme: 48
  • WhatsApp Image 2024-09-12 at 11.44.05.jpeg
    WhatsApp Image 2024-09-12 at 11.44.05.jpeg
    75,5 KB · Görüntüleme: 45
Monitörü başka bir bilgisayara veya mesela uydu alıcıya falan takıp bir de öyle baksanız mı? Muhtemelen monitörden ama emin olmuş olursunuz yine. Veya HDMI ile DP portlarından birinde de olabilir sorun, diğer porttan bağlandığınızda da yapıyor mu aynı sorun diye bakabilirsiniz. Tamirciye ne kadar çok bilgiyle giderseniz o kadar kolay olur

Bu kararma olaylarının sebebi genellikle monitörlerin içinde bulunan T-con adındaki görüntüyü ölçekleyen ve panele ileten kartın arızalanmasıdır. Bu durumda yeni T-con taktırmak sorunu çözebilir fakat ben yeni monitör alınmasını öneririm. Çözüm olarak monitörü fişten çıkartın bir süre bekleyin ve tekrar fişe takın düzelmiş olacaktır, fakat bu şekilde T-con sürekli böyle arızalar çıkartmaya devam eder ise bir süre sonra T-con kalıcı hasarlar alabiliyor ve görüntü sürekli bozuk oluşmaya başlıyor. Ben sorunun T-con kaynaklı olduğunu düşünüyor ve yeni monitör alınmasını öneriyorum, bozuk T-con'lar panele de hasar verebilmektedirler, yani yeni T-con alırsanız panelde bozukluk varsa yeni T-con da kısa süre içinde eskisinden farksız duruma düşebilmekte.

Monitörü başka bir bilgisayara veya mesela uydu alıcıya falan takıp bir de öyle baksanız mı? Muhtemelen monitörden ama emin olmuş olursunuz yine. Veya HDMI ile DP portlarından birinde de olabilir sorun, diğer porttan bağlandığınızda da yapıyor mu aynı sorun diye bakabilirsiniz. Tamirciye ne kadar çok bilgiyle giderseniz o kadar kolay olur.

Laptop ile HDMI bağlantısı denedim gene aynısı oldu.

Bu kararma olaylarının sebebi genellikle monitörlerin içinde bulunan t-con adındaki görüntüyü ölçekleyen ve panele ileten kartın arızalanmasıdır. Bu durumda yeni t-con taktırmak sorunu çözebilir fakat ben yeni monitör alınmasını öneririm. Çözüm olarak monitörü fişten çıkartın bir süre bekleyin ve tekrar fişe takın düzelmiş olacaktır, fakat bu şekilde t-con sürekli böyle arızalar çıkartmaya devam eder ise bir süre sonra t-con kalıcı hasarlar alabiliyor ve görüntü sürekli bozuk oluşmaya başlıyor. Ben sorunun t-con kaynaklı olduğunu düşünüyor ve yeni monitör alınmasını öneriyorum, bozuk t-con'lar panele de hasar verebilmektedirler, yani yeni t-con alırsanız panelde bozukluk varsa yeni t-con da kısa süre içinde eskisinden farksız duruma düşebilmekte.

Alana kadar idarelik kullanmam lazım fişten çektim akşam işten gelince duruma bakalım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı