Çözüldü James Donkey M.2 SSD taktiktan sonra mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Magamela

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar hiçbir sorunu olmayan kasaya James Donkey M.2 SSD taktık. Harddiskteki Windows'u silmedik ama SSD'ye Windows kurarken harddiski çıkardık. SSD'ye Windows kurduktan sonra 3200MHz Corsair Vengeance RAM'i 3400MHz'ye çektik ve Ryzen 5 1600'ü 3.8 GHz'e çıkardık (voltaj vermedik). Sonra mavi ekran vermeye başladı. BIOS'u default ayarlara çektik ve harddiski de çıkardık Windows çakışması falan olabilir diye ama düzelmedi. Sorun SSD'den kaynaklı olabilir mi acaba?
Sistem özellikleri:
Ryzen 5 1600
Gigabyte B450M S2H
Corsair Vengeance 3200MHz 8 GB RAM
RX 570 4 GB MSI Armor
(Soğutucum Wraith Prism)

Çözüm
RAM frekansından kaynaklandığını düşünüyorum, minidump dosyası gelince mavi ekran hatalarına bakan arkadaşlar açıklar zaten durumu.
Minidump dosyanızı paylaşır mısınız?

RAM frekansından kaynaklandığını düşünüyorum, minidump dosyası gelince mavi ekran hatalarına bakan arkadaşlar açıklar zaten durumu.

Minidump dosyası nedir?
RAM frekansı 3333'müş 3200'e çekiyoruz.
Ama neden 3400 yapamayalım ki. Bu RAM'ler OC olabilen RAM'ler anakartta destekliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM frekansı 3333'müş 3200'e çekiyoruz.
Ama neden 3400 yapamayalım ki? Bu RAM'ler OC olabilen RAM'ler, anakart da destekliyor.
Ryzen 1000 serisi böyle. Anakart izin verse bile işlemci bellek kontrolcüsünün sınırlarına takılma durumları oluyor. 2933'ün üstüne çıkamayan kullanıcılar bile var, siz en azından 3200 MHz'te kullanıyormuşsunuz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı