James Donkey SSD performans değerleri nasıl?

Bende aynısını aldım ve içinde Windows olduğu için vaadedilen hızı alamıyorum ve sürekli 0 KB'a düşüyor. Ama okuma yazmanın önemli olmadığı yerlerde hızlı.

Ucuz ürünlere para verecek kadar zengin olduğumuzu sanmıyorum. Türkiye şartlarında para kolay kazanılmıyor. Bu parayı da bir ürüne yatırdığınız zaman suyunu çıkarana kadar performans almak istersiniz.

Video'yu izlemediniz herhalde. 3 kere değişim yaptıklarını söylüyorlar. Vadedilen yazma okuma ömrünü de yakalayamadığını söylüyorlar. Performansının iyi olmaması, diğer rakiplerinin 15 kat daha fazla yazma ömrü olduğu, sıcaklık sensörünün olmaması vs. gibi saymakla bitmeyen eksileri var.

Kimin ne kadar veri yazdıracağı kişiden kişiye değişir. Normal kullanıcının da elinde kalması muhtemel olan bir SSD. Forumda aratırsanız zaten birçok şikayette görebilirsiniz.

Konu denk gelince daha yeni paylaşılmış olan bu Video'yu eklemek istedim.

Bir markayı marka yapan, ürünlerinin kalitesidir, güven vermesidir, performans verebilmesidir. Doğru düzgün işler yapsalar kimse alma demez. Hangi firma işini düzgün yaptı da ürünleri önerilmedi? Yani bu algıyı, düşünceyi, güvensizliği aşılayan firmanın kendisi. Bir tane güzel ürün örneği verdiniz diye firma kendini kimseye kanıtlamış olmuyor maalesef.

Burada maksat bilinçli tüketimin önemi. İnsanlar mağdur olmasın istiyoruz. Sonra böyle binlerce konu açılıyor. Yazık değil mi? Ben üzülüyorum şahsen para verip karşılığını alamayan kişilere. O yüzden kısaca insanları korkutmaya gerek var. Daha sonra üzülmemeleri için almadan önce araştırma yapmak ve tavsiyeleri dinlemek şart. Zaten konu sahibinin kendisi bile aldığıma pişman oldum diyor. Para verip üzülüyor bu adam. Hoş bir şey değil.

Bu arada sorun SSD olmayadabilir. Ama yine de yapacağım yorum değişmezdi.

James Donkey gibi markaların ürünlerinden çok bir şey beklemek son kullanıcının hatası. Ürün belli kalitesi belli gizli saklı olan bir şey değil. Alırken araştırmamak tüketicinin sorunudur. Bu kısmı geçsek dahi bu ürünün alınamayacağı anlamına gelmez. Bazıları belki bu ürüne bile parasını zor denkleştirmiştir daha üst kalitede sözde markalı kalite ürünü nasıl alsın ki? Ben SSD alırken forumda çok önerilen A2000 M.2 SSD'yi almıştım aldığım güne lanet ediyorum. Keşke aynı fiyata bekleyip CS3030 falan alsaydım. Forum bana alabilirsin dedi ve bende aldım. Bu durumda suçlu kim? Forum mu ben mi? Ben söyleyeyim suçlu tamamen benim. A2000'i araştırsaydım kesinlikle almazdım. Ne olduğu bile belli olmayan muhtemelen fabrikadan çıkan vasat kalitedeki ürünlerin birleşimi bir SSD. Velhasılkelam bir ürüne bakarken markaya bakmayın, saçmalık. Ürünün kendisine bakın. Markanın zerre önemi yok. Ürün a kaliteyse a kalitedir marka bunu değiştirmez. Konuda bahsi geçen SSD kötü kalite bir ürün ve fiyatı buna bağlı olarak düşük zaten. Fiyatı arttır kalite artsın. Forumların tabiri ile fason üretim yapan firmalar bu anlayışı biraz değiştiriyorlar. İyi ürünü düşük fiyata satıyorlar. Bu firmalara yeni ülkemize giren köklü firmalar eşlik ediyor. Bu sayede büyük köklü firmalar fiyat kırıyor. Bahsettiğim gibi yaptığınız insan korkutmak. Bu SSD 3 ayda bozulmayacak sıradan kullanıcı kullanırsa. O kadar ardışık yükü sıradan kullanıcı bindirmez. Ha tabii bu ürünün vasat kalite olduğu gerçeğini değiştirmiyor yukarıda bahsettiğim gibi. Bu ürün zaten düşük performanslı bir ürün. Yani yüksek performans göstermesini beklememek gerekiyor. HDD kullanmaktan iyidir tabiri ile kullanılan bir SSD olabilir ancak. İyi günler dilerim.
Ayrıca diğer rakipleri dediğiniz SSD üreticisi veya modellerini atarsanız fiyatlarıyla birlikte sevinirim.

Hocam eğer yeni aldıysan direk iade et veya sat gerçekten pişman olursun.

Bende JD almıştım 1 yıl önce başta memnundum ama 5. Ay sonunda değerler kafayı yemeye başladı. 7. Ayında SSD kafayı yedi ve bazen kendi kendini sıfırlamaya başladı inan ayda 1 format atmaya başlamıştım ortalama ve arada da yazma hızını 0'a indiriyor ve PC'yi bozmaya yaklaştığı için direk bıraktım.

Ben 10 ay ancak kullandım asla tavsiye etmiyorum.

En sonda test yaptığımda

Okuma 375
Yazma 257

Performans %100 (?)
Sağlık %97 (?)

Veri 8 TB
180 gün kullanım

Hocam eğer yeni aldıysan direk iade et veya sat gerçekten pişman olursun.

Bende JD almıştım 1 yıl önce başta memnundum ama 5. ay sonunda değerler kafayı yemeye başladı. 7. ayında SSD kafayı yedi ve bazen kendi kendini sıfırlamaya başladı inan ayda 1 format atmaya başlamıştım ortalama ve arada da yazma hızını 0'a indiriyor ve PC'yi bozmaya yaklaştığı için direk bıraktım.

Ben 10 ay ancak kullandım asla tavsiye etmiyorum.

En sonda test yaptığımda.

Okuma 375.
Yazma 257.

Performans %100 (?)
Sağlık %97 (?)

Veri 8 TB.
180 gün kullanım.

Sizinki gene iyi bu her şeyi açıklar.JD240
resim_2021-06-26_101931.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı