Jandarma olmak vs Polis olmak

cinar_yasarrr

Kilopat
Makaleler
3
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Ben jandarma subay olmak istiyorum fakat ailem polis özel harekat ol bence diyor. Bunu demelerinin sebebi ise askerlerin sürekli dağda olup ailesinden, çocuklarından uzakta kalması, sosyal hayatının olmaması ve daha tehlikeli bir meslek olması. Ayrıca kadın seni ne kadar sevse de aylarca uzakta kalınca illaki dışarıda gözü olacaktır dedi bu beni çok düşündürüyor.

Önceliğim asla imkanlar ve para değil ama askerde yükselmek daha kolay, imkanlar daha fazla ve maaşı daha iyi. Sizce ve neden hangisi tercih edilmeli?

Son düzenleyen: Moderatör:
İllada jandarma istiyorsan ailenin yanında kalmak istiyorsan jandarma trafik seçebilirsin bildiğim kadarıyla jandarmanın içinde de emniyetteki gibi asayiş narkotik gibi birimler var senin bahsettiğin jöh ve JÖAK özel asayiş komutanlığı ve özel harekat.Ben olsam polislik seçerdim açıkçası.

Jandarma daha düzenli hayat sunar aileniz neden özellik PÖH önerdi şaşırdım daha tehlikeli hem de.

Yani bildiğim kadarıyla PÖH operasyonları maksimum 3-4 saat sürer eğer ciddi bir operasyonda taş çatlasın 6-7 saat operasyondan döndükten sonra direk olarak ailesine kavuşacağı için önermiş olabilirler fakat jandarmada iyidir.

Jandarma daha düzenli hayat sunar aileniz neden özellik PÖH önerdi şaşırdım daha tehlikeli hem de.
İlk başta PÖH istiyordum ben.

Yani bildiğim kadarıyla PÖH operasyonları maksimum 3-4 saat sürer eğer ciddi bir operasyonda taş çatlasın 6-7 saat operasyondan döndükten sonra direk olarak ailesine kavuşacağı için önermiş olabilirler fakat jandarmada iyidir.
PÖH de meskun mahalde olduğundan onun da zorluğu ayrı. Şimdi PKK kapatıldığı için militanlar şehir merkezine iniyor, bu sebeple asker polis düşmanı silahlı kişi sayısı çok daha fazla olacak yani operasyonlarda çatışmaya daha çok girilir tahminimce.

İlk başta PÖH istiyordum ben.

PÖH de meskun mahalde olduğundan onun da zorluğu ayrı. Şimdi PKK kapatıldığı için militanlar şehir merkezine iniyor, bu sebeple asker polis düşmanı silahlı kişi sayısı çok daha fazla olacak yani operasyonlarda çatışmaya daha çok girilir tahminimce.

Aldığınız parada ona göre olacak hocam her işin farklı bir zorluğu var terör bittiği zaman dağdaki askere ne ihtiyaç kalacak düşüncenize göre PÖH alımları tavan yapacak o zaman.

Aldığınız parada ona göre olacak hocam her işin farklı bir zorluğu var terör bittiği zaman dağdaki askere ne ihtiyaç kalacak düşüncenize göre PÖH alımları tavan yapacak o zaman.
Subay en yüksek kademe asker olduğu için göndereceklerini sanmam. Kaldı ki 4 tarafımız hala düşman devletler ile kaplı askere her zaman ihtiyaç olur bizde.

Subay en yüksek kademe asker olduğu için göndereceklerini sanmam. Kaldı ki 4 tarafımız hala düşman devletler ile kaplı askere her zaman ihtiyaç olur bizde.

Askere her zaman ihtiyaç olacak tabii ki tüm millet olarak canımızı versek şu anda askerler mizin hakkını ödeyemeyiz ben söylediklerimi sizin düşüncelerinizden yazdıklarınızdan yola çıkarak söyledim.

Jandarma sınır ve sınır ötesinde de görev yapar ve polislikte yükselmek daha kolay rütbe sayısı az maaşı askere göre az da olsa yıl olmuş 2025 dert edilecek durum değil büyük ihtimalle eşin de çalışan biri olacak subaylarda gider uzaktan komutan olunmaz operasyonlarda bulunacaksın ki savaş durumunda neyin yapılabilir neyin yapılamaz olacağını kavrayacaksın.

Polislik daha rahattır hele İGF açıldı geleceğin müdürlerini yetiştiriyorlar aşırı avantajlı bir okul mezun olanların geleceği parlak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı