Japon flip iPhone'lar nereden satın alınır?

metinkaplan

Picopat
Daha fazla  
Türkiye'de yasiyorum. Japon flip Phone'lari ilgimi cekiyor, ama yurt dışından getirtirsem kayit ucreti odemem gerekiyor sanirim. Türkiye'den flip Phone alamaz miyim?

Türkiye'de de bazı mağazalarda ve online satış platformlarında Japon flip phone'ları bulabilirsiniz. Ancak yurt dışından getirtilen telefonlar genellikle kayıt ücreti ödenmesi gerektiği için bu konuda dikkatli olmanızda fayda var. Ayrıca, Japon flip phone'ları genellikle farklı şebeke frekanslarına sahip oldukları için Türkiye'de kullanımı konusunda da sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Bu nedenle, alacağınız telefonun Türkiye'de kullanılabilir olup olmadığını ve kayıt ücreti gibi konuları önceden araştırmanızda fayda var.

Yurt dışından sipariş edersen Türkiyeye girmez gümrükte kalır. Şans eseri geçti diyelim onu kaydedemezsin. Kayıt yapman için bir ülkeye seyahat etmen ve ordan dönünce pasaportunu ve aldığın yerin faturasını kullanarak harcını vergisini ödeyip öyle kaydetmen gerekiyor. Japonyaya gidip alman gerekecek.

Alternatif önerim Nokia x Flip diye bir şey var Türkiyede satışı var ona göz atabilirsin.

@713447 faturaya gerek yok. Son 120 gün içerisinde (hatırladığım kadarıyla) ülkeye giriş yapmış olan kayıt için yeterli. İster Gürcistan’dan gel ister Kıbrıs’tan.

Ukrayna’dan gelen telefonu Moldova’dan döndükten aylar sonra kaydetmiştim. Faturam falan da yoktu.

@713447 faturaya gerek yok. Son 1 yıl içerisinde (hatırladığım kadarıyla) ülkeye giriş yapmış olan kayıt için yeterli. İster Gürcistan’dan gel ister Kıbrıs’tan.

Ukrayna’dan gelen telefonu Moldova’dan döndükten aylar sonra kaydetmiştim. Faturam falan da yoktu.
Talep edilirse gösterecek faturan olması gerekiyor. EU yönetmeliklerinde cihazı kaydettiğin için talep etmediler senden. Büyük ihtimalle e devletten hallettiniz.
Ve Süre 120 gün 1 yıl değil.

@713447 E-Devletten hallettim. Oturduğum yerden hiç kalkmadan kredi kartımı ve IMEI numaralarını girdim, bitti iş. Fatura soran olmadı.

Ne kullanıcılar arasında, ne BTK sitesinde ne de Dışişleri Bakanlığı sitesinde fatura gerekliliğine dair ibare görebildim.

Telefonu nasıl edindiğin umurlarında değil. Baktıkları şeyler: sen kimsin, üzerine kayıtlı telefon var mı, ülkeye ne zaman girmişsin. Sonra da paranı alıyorlar.

Kayit ettirmem gerekiyor mu, eski tip telefon oldugu icin bir sekilde bu olayi asamiyor muyuz?
IMEI atabilirsin muhtemelen. Elinde acik bi telefon varsa onun IMEI'sini kopyalarsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı