Japonlar karışık ve anlamsız sembollerin ne demek olduğunu nasıl anlayabiliyorlar?

Makaleler
4
Merhaba, diyelim ki rastgeleあさ böyle 2 tane gösterdiğim garip sembollerin hayır olmaz gibi rastgele attım. İşte biliyorum çocukluklarından beri bildiği içinmiş ama sembol inanılmaz karışık çok rahat nasıl karışık sembolü çözüyorlar? Ben Türk olup onları anlayamadığım için mi açtım yoksa bu konuyu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Maymun doğmak maymun muz yemeyi bilmemek maymuna muz yemeyi öğretmek maymun artık muz yiyebilmek.
Cevap nasıl yani maymun demeden direkt cevabı söylermisin?

Ç ile c arasındaki farkı anladığın gibi olduğunu düşünüyorum.
Şu an ben bu konuyu açmışken bugün japonlar bile türkler a b c sembollerini nasıl anlıyır konusu açmış olabilir mi benim bu açtığım gibi?

Cevap nasıl yani maymun demeden direkt cevabı söyler misin?

Hocam arkadaşta demiş sen nasıl g ile ğ arasındaki farkı anlıyorsan veya sana nasıl okulda 1 ile 2 sayısının veya a ile b harfinin farkını anlatıyorlarsa onlara senin 2 katını anlatıyorlar gibi düşün.

あさ gibi karakterler nispeten kolay bizde olduğu gibi 25-30 tane var her biri bir sese denk geliyor kolay öğreniliyor. Bunların bir de köşeli versionu var yine 25-30 tane katakana diye İngilizceden falan geçen kelimeler için. Bunlar da kolay sayılır.

Japonca için asıl dananın kuyruğunun koptuğu nokta Kanji denen Japonca'daki Çince karakterler mesela 勉強. Bunlar hem daha çok çizgi barındırıyor hem de bir sese denk gelmiyor her kelimede farklı okunabiliyor. Ve bunlardan binlerce var. Orta seviye Japonca için 2000 karakter öneriyorlar. Gerçek hayatta 5000 küsur karaktere aşinalığı vardır herhalde bir Japonun.

Tabii bu moral bozukluğu olmasın Japonca öğrenirken. Tek tek Kanji karakteri değil kelime cümle öğrenerek ilerleyince daha kolay oluyor. Tek tek Kanji karakterleri öğrenmek çok mantıksız zaten bir sürü okunuş var anlam da tek Kanji ile anlamak zor kelimelerle öğrenirken daha kolay oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı