Japonya'da Debit kartı geçerli mi?

BEACT

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar selamlar eylül ayı içerisinde Japonya'ya gideceğim. Gitmeden önce kafamdaki en büyük soru işareti; paramı hangi yolla harcamalıyım? Nakit götürmeyi düşünüyordum fakat yüklü bir miktar götürmeye karar verince o kadar parayı elde taşımak istemedim. Yabancıların videolarında hep 7-bank'lerden (7-11'in ATM'leri) debit kartları ile ATM'deki kurdan nakit yen çektiğini görmekteyim. Bizim kartlar bu makinelerde çalışır mı? Ona göre döviz hesabımı kartıma bağlatıp paramın büyük bir kısmını hesaba yatırmayı düşünüyorum. Bilgisi olan varsa yardımcı olsun çünkü gitmeme az kaldı ve bayağı kararsız durumdayım. Şimdiden teşekkürler.

Selam, ben de bu süreci araştırmıştım, özetle şunları söyleyebilirim;

Japonya’da 7-Bank (7-Eleven), Lawson ve Japan Post ATM’leri yabancı kartları kabul ediyor.
Türkiye’deki Visa/Mastercard logolu debit/kredi kartınla buradan yen çekebiliyorsun.
Bankan işlem başına genelde 3–5 USD civarı komisyon + %1–3 kur farkı alıyor.
O yüzden gitmeden önce mutlaka bankana hem yurt dışı nakit çekim ücretini hem de günlük limiti sor.
Döviz hesabını kartına bağlatırsan TL → JPY yerine direkt USD/EUR → JPY çevriminden gidersin, fazladan kur farkı ödemezsin.
Yine de Japonya hâlâ nakit ağırlıklı bir ülke, o yüzden yanına mutlaka 50–100 bin yen kadar nakit götür, küçük dükkanlarda, trenlerde, tapınaklarda lazım oluyor.
Büyük mağaza ve otellerde kart zaten sorunsuz geçiyor.Alternatif olarak Wise kart gibi çözümler de var ama Türkiye’den sadece Wise kullanılabiliyor, Revolut yok.

Yani en mantıklısı: bir miktar nakit karttan ATM çekimi kombosu. Böyle hem güvenli olur hem de elinde hep yen bulunur.

Japonya'da 7-Bank (7-Eleven), Lawson ve Japan Post ATM'leri yabancı kartları kabul ediyor.
Türkiye'deki Visa/Mastercard logolu debit/kredi kartınla buradan yen çekebiliyorsun.
O yüzden gitmeden önce mutlaka bankana hem yurt dışı nakit çekim ücretini hem de günlük limiti sor.
Döviz hesabını kartına bağlatırsan TL → JPY yerine direkt USD/EUR → JPY çevriminden gidersin, fazladan kur farkı ödemezsin.
Yine de Japonya hâlâ nakit ağırlıklı bir ülke, o yüzden yanına mutlaka 50–100 bin yen kadar nakit götür, küçük dükkanlarda, trenlerde, tapınaklarda lazım oluyor.
Büyük mağaza ve otellerde kart zaten sorunsuz geçiyor. Alternatif olarak Wise kart gibi çözümler de var ama Türkiye'den sadece Wise kullanılabiliyor, Revolut yok.

Yani en mantıklısı: Bir miktar nakit karttan ATM çekimi kombosu. Böyle hem güvenli olur hem de elinde hep yen bulunur.

Akbank Debit kartım var bir tane dolar döviz hesabımı kartıma bağlattıktan sonra rahatça 7-bank ATM'lerinden çekebiliyor muyum o zaman hocam?

Akbank Debit kartım var bir tane dolar döviz hesabımı kartıma bağlattıktan sonra rahatça 7-bank ATM'lerinden çekebiliyor muyum o zaman hocam?
Aynen 👍 mantık şöyle işliyor hocam, Akbank Debit kartında USD döviz hesabını “birincil harcama hesabı” olarak tanımlatırsan, Japonya’da ATM’den para çektiğinde sistem direkt USD → JPY çevirerek işlem yapar.
Böylece TL → USD → JPY gibi çift dönüşüm yaşamazsın, tek çevrim olur. Bu ciddi kur farkı avantajı sağlar.
7-Bank (7-Eleven), Lawson ve Japan Post ATM’leri Visa / Mastercard destekli kartları kabul ediyor. Akbank’ın Visa/Master logolu debit kartı olduğundan çekebilirsin.
Tek dikkat etmen gereken:
Bankana yurt dışı kullanım açık mı? kontrol ettir.
Nakit çekim limiti ve işlem başı komisyonu sor. (Genelde 4–5 USD civarı sabit + %1–2 civarı kur farkı oluyor.)
ATM’de bazen sana “bu işlemi TL üzerinden mi USD üzerinden mi yapayım?” diye sorar. Kesinlikle USD’yi seç. Yoksa dinamik kur dönüşümü yapıp kazıklıyorlar.

Japonya’da 7-Bank (7-Eleven), Lawson ve Japan Post ATM’leri yabancı kartları kabul ediyor.
Türkiye’deki Visa/Mastercard logolu debit/kredi kartınla buradan yen çekebiliyorsun.
Büyük mağaza ve otellerde kart zaten sorunsuz geçiyor.Alternatif olarak Wise kart gibi çözümler de var ama Türkiye’den sadece Wise kullanılabiliyor, Revolut yok.

Yani en mantıklısı: bir miktar nakit karttan ATM çekimi kombosu. Böyle hem güvenli olur hem de elinde hep yen bulunur.
Bir de hocam debit karttan temassız işlemler de yapabiliyoruz değil mi orada?

Aynen 👍 mantık şöyle işliyor hocam, Akbank Debit kartında USD döviz hesabını “birincil harcama hesabı” olarak tanımlatırsan, Japonya’da ATM’den para çektiğinde sistem direkt USD → JPY çevirerek işlem yapar.
Böylece TL → USD → JPY gibi çift dönüşüm yaşamazsın, tek çevrim olur. Bu ciddi kur farkı avantajı sağlar.
7-Bank (7-Eleven), Lawson ve Japan Post ATM’leri Visa / Mastercard destekli kartları kabul ediyor. Akbank’ın Visa/Master logolu debit kartı olduğundan çekebilirsin.
Tek dikkat etmen gereken:
Bankana yurt dışı kullanım açık mı? kontrol ettir.
Nakit çekim limiti ve işlem başı komisyonu sor. (Genelde 4–5 USD civarı sabit + %1–2 civarı kur farkı oluyor.)
ATM’de bazen sana “bu işlemi TL üzerinden mi USD üzerinden mi yapayım?” diye sorar. Kesinlikle USD’yi seç. Yoksa dinamik kur dönüşümü yapıp kazıklıyorlar.
Çok teşekkür ederim bilgiler için en yakın fırsatta şubeye gidip halledeceğim, buraya yazmadan önce döviz hesabını karta bağlama işlemini sormuştum sadece şubeden yapılabildiğini söylediler ben de her şeyi orada halledeyim öyleyse dedim gittiğimde de sormuş olurum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı