Java FX proje geliştirme

Merhaba. Bir dersim için yapmam gereken bir proje var. Projenin içeriği bir muayene rapor/form düzenleme uygulaması. Raporda ilgili yerler personeller tarafından doldurulacak. Formda bazı yerler standart gelecek bazıları ise çalışanlar tarafından düzenlenecek ve sonunda Excel formu veya PDF şeklinde dışa aktarılacak. Amaç normal Excel'de düzenlenen raporlarda kişilerden kaynaklı karışıklıklar olması ve uygulamayla standarta bağlanması. Personel bilgileri/yetkileri ve formdaki veriler SQL Database içinde saklanacak. Bu uygulama için Java kullanmamız önerildi. Daha önce masaüstü uygulama üzerinde çalışmadım hiç. GUI için Netbeans-JFrame mi kullanmak daha iyi olur yoksa IntelliJ-JavaFX mi? IntelliJ kullanmayı istiyorum ama Swing için daha rahat diyorlar ve kaynak daha çok sanırım. Bu uygulama için öneriniz ne olur? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
JavaFX'de nedense Scene builder'a alışamadım. FXML içerisinde xml yazarak düzenliyorum. Ve saf kod üzerinden yerleştiriyorum. Genelde statik GUI tasarımlarında güzel oluyor.

Swing artık eskidi öğrenmişken JFX üzerinden devam edin.
IDE olarak IntelliJ IDEA öneririm. Biraz kişisel bir tercih ancak bence pişman olmazsınız.
JavaFx kullanacaksanız java versiyonunuz 8 olursa daha rahat olursunuz. JavaFX JDK içerisinden çıkartılıp OpenFX adında ayrı bir paket haline geldi. Üst sürümlerde içerisinde hazı gelmediği kütüphaneleri tanımama ve farklı bir java sürümü kullanan bir bilgisayarda çalışmama hataları alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı