Java mı Kotlin mi?

Hangisini secerdiniz?


  • Oy verenlerin toplamı
    48

Afkborn

Hectopat
Katılım
25 Mayıs 2019
Mesajlar
2.335
Makaleler
2
Çözümler
15
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASRock B450M Steel Legend, Ryzen 5 5600, Kingston Fury Beast 32 GB (2X16) 3200 MHz, Powercolor Red Devil RX 6600XT, Be Quiet! BK008, Corsair Carbide Spec Delta RGB, Corsair CV550, 1 TB WD Blue SN570, 500GB A2000 Kingston SSD, 1TB WD HDD, Sensei310, K60 RGB PRO, Qck Medium, Asus TUF VG24VQE, Keenetic Omni DSL
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Zabıt Katibi
Daha önce bu konu açılmış fakat durumlar farklı olduğu için tekrar sorma gereği hissetim.
Normalde mobil programlama öğrenmeyi düşünmüyordum fakat bir tanıdığımın benden isteği üzerine mobil uygulama geliştirmem gerekiyor. Çok detaylı olmadığı için yapacağımı düşünüyorum. Masaüstü için daha önce buna benzer bir uygulama yazmıştım. Kısaca anlatmak gerekirse stok takip ile ilgili bir uygulama olacak.
Ben şuan C,C++ dillerini orta düzeyde, Python dilini yüksek seviyede biliyorum. Ufak bir araştırma yaptığımda mobil uygulama geliştirmek için şimdiye kadar çoğunlukla Java kullanılmış fakat Kotlin ilgimi çekti. Sizce hangisini öğrenmek benim için daha verimli olur. Artıları-eksileri hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Java şu anki piyasada çok rağbet görüyor ve çok kullanılıyor. Fakat Java'nın başlıca sorunlarından birisi performans. Kotlin de bu performans açığını kapatabiliyor. Java bir çok alanda kullanıldığı için her yere optimize olmak tahmin edeceğiniz üzere zor. Konudan bağımsız fakat Android-IOS performans farklarının sebeplerinden birisi de budur. Bir çok platformda kullanılmaya uygunluk. Kotlin'in Java'nın diğer eksi yönlerini kapatarak ileride daha çok kullanılacağını düşünüyorum. Linç yememek için ekleyeyim, Java'ya kötü demiyorum, Java kullanılmaz demiyorum. Ama hiçbir şeyin kusursuz olmadığı gerçeğini de kabul etmek gerekiyor. Aynı şekilde Kotlin'in de eksi yönleri var.
 
Artık Android uygulama geliştirmek için Java desteklenmiyor. Kotlin resmi olarak performansı ve JVM uyumluluğundan dolayı Android uygulama geliştirmek için öneriliyor.
 
Değerli yorumlarınız için teşekkürler. Burada biraz dolaşınca kanım daha çok Kotlin için ısınmıştı zaten. Kotlin ile başlayacağım.
 

Geri
Yukarı