JavaScript puan sistemi

AIi

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Ben JavaScript'de bir oyun yapacağım. Oyunun konusu bir karakter olacak W, A, S, D tuşları ile çalışıyor. Ve alanda paralar oluşacak alınınca puan gelecek. Her kazandığı paradan 1 puan kazanacak.
Karakteri hareket ettirmeyi başardım ama para toplayıp puanı yapmayı başaramadım.
Yardım eder misiniz? Yardım edenlere şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Karakterin X ve Y'sini alıp paranın X ve Y'si ile karşılaştırabilirsin, tabi bu kadar kolay değil de basit bir kod yazabilirsin kendine buna benzer. Ayrıca web için 2D oyun geliştirme kütüphaneleri vardır onlarla çok daha rahat olur işin.

Daha önce Flippy Birds tarzı bir şey yapmıştım fakat Java dilinde ve kütüphane yardımıyla yazdığım için atmadım.

Ben karakter ve paranın etrafına bir çember oluşturup o çemberlerin x ve y'sini karşılaştırmıştım, o şekilde deneyebilirsin.

Ben sana kayıt kısmından bahsedeyim illa ki bir veri tabanına kayıt etmen gerek o puanları. Eğer veritabanları hakkında bilgin yoksa localstorage kullan tarayıcının veri tabanı gibi bir şey sayfa yenilenince bile gitmiyor. Ayrıca çok basit 1-2 satır kod :D.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı