JavaScript'i nasıl indirilir?

Java, bir yazılım. Javascript ise bir programlama dili.
Java bir yazilim Degildir. Java bir programlama dilidir. Javascript bir programlama dili degildir, bir script dilidir. Ikisinin arasinda teori ve pratikte oldukca fazla fark vardir.

Javascript indirmek istiyorum dediginizden anladigim, javascript ile bir proje gelistirmek istiyorsaniz, chrome tarayicisinda bulunan console uzerinden bile kod yazmaya baslayabilirsiniz, fakat kendi makinenizde en rahat ve hizli cozum sunmak icin Node.js uzerinden nodejs i indirerek herhangi bir youtube egitim serilerini kolaylikla takip edebilir, nodejs indirmez iseniz, js dosyalarini da tarayiciniz uzerinden de calistirabilirsiniz.
 
Java bir yazilim degildir. Java bir programlama dilidir. JavaScript bir programlama dili degildir, bir script dilidir. Ikisinin arasinda teori ve pratikte oldukca fazla fark vardir.

JavaScript script dili değil programlama dilidir. Nodejs sunucu tarafında geliştirme yapmak için kullanılır.
 
JavaScript script dili değil programlama dilidir. Nodejs sunucu tarafında geliştirme yapmak için kullanılır.
Yanlış biliyorsan alıntı yapma :) JavaScript script dilidir. Nodejs sunucu tarafında geliştirme yapmak için kullanılmaz. Runtime ortamı sunar nodejs. Yani çalıştırmak içindir :)

Hatta bilmediğin içi nodejs in kendi kaynağından açıklamasını paylaşıyorum.
"Node.js® is a JavaScript runtime built on Chrome's V8 JavaScript engine."

Hani bazıları vardır görmeden inanmaz, buyrun JavaScript script dili olarak anılmasına dair en güvenilir kaynak.

JavaScript siz ne derseniz diyin script dilidir. Script dili olması kötü bir şey olduğu anlamına gelmiyor. Bir çok sizin programla dili diye bildiğiniz diller script dilidir. Bir kaç yorumu aşağıda bulabilirsiniz.


Diğer script dillerine örnekleri de buradan görebilirsiniz:


Script ve programming language farkını merak ediyorsanız da aşağıdaki bağlantıdan çok güzel şekilde görebilirsiniz.

Şunların hepsini okuduktan sonra hala sizin için script language değilse yapılacak bir şey yok o şekilde inanmaya devam edebilirsiniz :) ama mülakatlarda asla vazgeçmeyin JavaScript script dili değildir demekten. Her mülakatta diyin :) bayılıyorum insanların bilmeden konuşmasına. İşimiz bu olmasa Allah bilir neler olurdu, boşuna zamanımızı vermiş olurduk bu sektöre :D düşünmeden, kontrol etmeden ve bilmeden konuşan herkese önerim, bir kez açın bakın diyeceklerinizi doğrulayın sonrasında konuşun. Yoksa bilmeyen/komik duruma düşen karşı çıktığınız değil siz oluyorsunuz. Yazılım kariyerinize de bir dili öğrenmekten ziyade bu işin temelini, neyin ne olduğunu, niye lazım olduğunu yada ne gibi farklılıklar mevcut onları öğrenin. Sonrasında bir dil ogrenmek en kolayı zaten. Mülakatlarda sizlere design patterns soracaklar, scripting ve programming arasında ki farkı soracaklar yada yaklaşımları soracaklar. Dil öğrenmek en kolayı çünkü. Kendinizi bu şekilde geliştirin. Kendi deneyimlerime dayanarak söylüyorum, çoğu mülakatta script vs programming yada bir kaç design pattern yada solid prensipleri gibi detayları konuştuk çoğunlukla. Dil düzeyinde sorular yok denecek kadar azdı. Bir programlama dilini öğrenince diğerlerini öğrenmek kolay eğer programlama dilinin yapısı ve kurallarını biliyorsanız. Aynısı script içinde geçerli, genel yapıyı biliyorsanız yeni dil öğrenmek en kolayı.



Umarım bu bilgi bir çok kişinin işine yarar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı