JBL quantum 600 Wireless Gaming headset incelemesi

Merhaba Technopat ailesi, ürünün forumda incelemesi olmadığını fark ettim ve daha önce kullanmış olduğum aynı sınıfta yer alan SteelSeries Arctis 7 ile bazı alanlarda karşılaştırmasınıda içeren bir inceleme yapmak istedim. Konu aşırı detaylı olmayacak resmi sitesinde yazan özellikleri listelemekle uğraşmayacağım.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Kulaklığın genel hatları bu şekilde, kafanıza taktığınızda gerçektende rahatsız etmeyen, konforlu bir yapısı olduğunu anlıyorsunuz. Uzun kullanımlarda bende kulak ağrısı yapmadı lakin terleme yapıyor.

1.png

Kulaklığın RGB'sini 4 farklı animasyon türü ve en fazla 5 farklı renk olacak şekilde özelleştirebilirsiniz.

7.jpg

Her biri numaralandırılmış 6 seviyeli kademelerle sağ ve sol kulak padlerini dilediğiniz gibi konumlandırabilirsiniz. Aynı zamanda kulak padleri içe dışa ve sağa sola hareket edebilmekte.

4.jpg

5.jpg

6.jpg

Kulaklığın sol kısmında sırasıyla chatmix, ses açma kısma, mute butonu, sarj durum LED'i, 3.5 mm kablo girişi ve Type-C kablo girişi bulunmakta.
Sağ tarafında ise sadece Power Switch ve LED'i bulunmakta (ilk eşleştirmeyi sağlama ve gerekli olursa sıfırlamak için Switch'i yukarı doğru itip bir süre öyle tutmanız gerekiyor).
Şimdi gelelim asıl belirtmek istediğim kısma, öncelikle SteelSeries Arctis 7 (2019) kulaklığımda oyununuzu pek etkilemeyen ama dikkat edilip incelendiğinde fark edilen çok düşükte olsa bir ses gecikmesi vardı, quantum 600'ü aynı koşullarda test ettiğimde hiçbir geçikme farkedemedim.

2.png

Bir de ekolayzıra bakalım, ekolayzır ayarlarıyla oynamayı seven arkadaşlar bilir bir frekansı yükseltmek veya alçaltmak istediğinizde diğer frekansların üzerinde gölge düşmesi gibi tarif edebileceğim bir etki oluşur, işte bu etki bu kulaklıkta yok. Kulaklığın ayarladığınız frekansları yansıtması gerçekten çok iyi bir seviyede, yine Arctis 7 de frekanslardaki ayarlarımın karşılığını bu derece net alamıyordum.

Ve son olarak bazı özellikleri kısaca sıralarsak;
  • Kulaklığın sarjı RGB kapalıyken 14 saate yakın gitmekte.
  • Kulaklığın şarj olma süresi 2 saat ve şarj olurken kulaklığı kullanamıyorsunuz.
  • Kulaklığın mikrofonu gürültü engelleyici özelliğe sahip performansı tıpkı SteelSeries kulaklık mikrofonları gibi yani Discord, TeamSpeak gibi chat programları için gayet ideal.
  • Kulaklığın mikrofonunu yukarı kaldırdığınızda otomatik olarak kapanıyor ve aşağı indirdiğinizde yine otomatik olarak açılıyor.
  • Kulaklığın basları gayet tatmin edici.
  • Fotoğrafını çekmeyi unuttum lakin kulaklığın padlerinin üst kısmında hava alabilecekleri tıpkı Type-C girişine benzeyen boşluklar bulunmakta.
Kulaklık 7.1 ve DTS desteğine sahip lakin ben hiç 7.1 modunda kullanmadım bu konuda yorum yapamayacağım, onun dışında varsa merak ettikleriniz sorabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Evet memnunum. Severek kullanıyorum.
Ayrıca konuya ek olarak telefon şarj adaptörünüz hızlı şarj destekliyorsa (15 w) yaklaşık 30 dakikada kulaklığı tamamen şarj edebilirsiniz.
Ben 33 w adaptöre sahibim lakin kulaklık 15 w güç çekerek şarj oluyor.
 
Ses kalitesi Arctis 7'den daha mı iyi peki? Ben şahsen sünger pedleri de çıkarmalarını beklerdim.
 
kolay gelsin 5 yıl sonra yazdım ama kusura bakma hala kulanıyormusun ?
JBL Quantum 600 veya JBL Quantum 800 düşünüyorum ama hep yabancılar incelme yapmış türkler inceleme yapmamış JBL Quantum one baktım kablolu es geçtim onu 910 almayı zoprladım ama baya tuzlu
 

Yeni konular

Geri
Yukarı