İnceleme JBL'den beklenmeyecek performans, JBL TUNE 720BT

Giriş:

Öncelikle herkese içten selamlar! Bugün sizlere yaklaşık 1.5 haftadır günlük kullanımda kullandığım JBL TUNE 720BT'yi tanıtmak istiyorum. JBL'in kulaküstü bluetooth kulaklıklarını bilirsiniz (JBL TUNE 500BT serisi), herkes kullanır, rahat değildir, malzeme kalitesi kötüdür, soundu iyi değildir, rahatsız edici high midleri vardır, basslar çoğu şeyi maskeler, izolasyon neredeyse yoktur vb. Ancak bu dediğim eksilerin hiçbirinin JBL TUNE 720BT'de olmadığını gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.

Anker Soundcore mu, JBL Tune mu?:

Ortalama 10 küsür stüdyo kulaklığı, 7-8 tane günlük kullanım bluetooth kulaklığı, 3-5 tane de gaming kulaklık denedim, kullandım. Bu forumda JBL'e alternatif olarak sıklıkla önerilen Anker Soundcore Q serisinin (JBL'in bu modelinin rakibi Q30/Q35) gerçekten rezalet olduğunu söyleyebilirim. Evet bass var, ama sadece bass var :D. Soundstage hak getire, midler neredeyse yok ve bulanık, alttan bi harsh tizler geliyo, o kadar. ANC özelliği etkileyiciydi, ancak JBL TUNE 720BT'nin pasif izolasyonunun kapalı kulaklıklarda şu ana kadar gördüklerimden en iyilerinden birisi olması bu özelliği gereksız kılar. Diğer modeller için konuşursam, ki özellikle de JBL TUNE 500BT serisi, Anker ANC ve malzeme kalitesi ile öne çıkıyor. Ancak yine de Q10/Q20'nin soundu 500BT serisinden bile kötüydü. Q30'da bahsettiğim sorunlara ek olarak bir de bulanık ve kalitesiz ses düşünün.

Kutu içeriği ve malzeme kalitesi:

Kutu içeriği minimal olsa da gayet yeterli aslında. Bir adet TRS 2.5mm'den TRRS 3.5mm'ye kablo çıkıyor, bir adet USB-A'dan Type-C'ye şarj kablosu ve kulaklığın kendisi. Kutunun kendisi de oldukça şık geldi. Rode NTH-100, Hifiman HE400SE, Asus TUF Gaming A15 ve Komplete Audio 2 kutularından oluşan boş kutu koleksiyonumda kesinlikle yer alacak :). Malzeme kalitesi aslında gayet yeterli. Ilk tutuşta biraz ucuz hissettirse de (Rode NTH-100 kullanmamın da payı var), halen kolay kolay bir şey olacağını düşünmüyorum, çünkü plastiği esnek.

Ses:

Şimdi gelelim en tartışmalı noktaya... Öncelikle bu kulaklık öyle gidiyim sesi fulliyim, cazır cuzur distortion olsun, hayvani bass olsun kulaklığı değil. Basslar gayet yeterli, ancak insanların alışık olduğu klasik bluetooth kulaklık soundu ile çok bir alakası yok. Stüdyo kulaklıklarına yakın, gayet dengeli ve temiz bir soundu var. Özellikle kablo ile bağlandığında, hele hele güzel bir DAC ya da ses kartı varsa detaylar daha öne çıkıyor, basslar daha temiz geliyor ve soundstage daha anlaşılır ve geniş oluyor. Bluetooth'lu iken ses seviyesi yeterli. Kablo ile bilgisayarın onboard ses kartı ile bile gayet yüksek çalıyor. Focusrite Scarlett 2i2 Gen 3'ün kulaklık çıkışından sürüldüğünde ses seviyesi kulak acıtacak kadar yüksek oluyor. Genel olarak bir problem duymadım.

Pil Ömrü:
1.5 haftadır günde ortalama 2 saat kullanım ile hala şarja takmadım. Gayet iyi.

Artıları:

+Dengeli ses
+Konforlu
+Portatif
+Herkesin alışık olduğu kıyafetle kombinlemeye müsait JBL kulaklık estetiği
+Aşırı iyi pil ömrü
+Müthiş pasif izolasyon

Eksileri:

-Kulak terletebiliyor (her over-earda olduğu gibi)
-Bluetooth modundayken ses seviyesi bazı insanlar için biraz düşük kalabilir

Sonuç:
5 Haziran 2025 itibarıyla ortalama 2100 TL'lik fiyatı ile fiyat performans, kaliteli bir kulaklık. Bu fiyat aralığındaki tüm alanlarda en iyi kulaküstü kulaklık. Klasik JBL ön yargısını kesinlikle kıracak potansiyelde. Halen oyun için denemedim, denediğim zaman eklemeler yapacağım. Kesinlikle alınır.

Hocam Q30 ve 35'in rezalet olacağını düşünmüyorum binlerce kullanan insan var binlerce yorum var. Yani bu kadar kişi "REZALET" bir kulaklığı almaz.

Daha iyidir daha kötü olabilir veya bir tık tır vs ama rezalet olamaz.

Ben Q21C kullanıyorum ve senelerdir kulaklıklarla haşır neşir biriyim çeşit çeşit kulaklık kullandım kulak içi üstü vs bence gayet iyi bir kulaklık sesi de keza aynı şekilde pasif izolasyon da çok iyi.

Elbette bunlar demek değil ki JBL 720t kötü vs oda iyidir. Yanlış anlaşılmasın. Keşke birkçaç da fotoğraf falan ekleseymişsiniz.

Değil zaten abartmış biraz arkadaş. Şu an transparan modda kullanıyorum müzik açıkken duymuyorum dışarıyı, pasif izolasyonu güzel.

Hocam Q30 ve 35'in rezalet olacağını düşünmüyorum binlerce kullanan insan var binlerce yorum var. Yani bu kadar kişi "REZALET" bir kulaklığı almaz.

Daha iyidir daha kötü olabilir veya bir tık tır vs ama rezalet olamaz.

Ben Q21C kullanıyorum ve senelerdir kulaklıklarla haşır neşir biriyim çeşit çeşit kulaklık kullandım kulak içi üstü vs bence gayet iyi bir kulaklık sesi de keza aynı şekilde pasif izolasyon da çok iyi.

Elbette bunlar demek değil ki JBL 720t kötü vs oda iyidir. Yanlış anlaşılmasın. Keşke birkçaç da fotoğraf falan ekleseymişsiniz.
"Binlerce insan kullanıyor, demek ki iyi." gördüğüm en saçma argüman falan. İnsanların çoğu zaten bim kulaklığından falan geçiyor, tabii ki iyi bulacaklar. Hifiman Arya dahi deneyimledim (ortalama 50K bandında şu an), Anker Soundcore kulaklıklar gelmiş geçmiş en overrated kulaklıklardır benim gözümde. Şu medyaya koyduğum frekans tepkimesi, sesin doğallıktan ne kadar uzak olduğunu, müziğin müziklikten çıkıp sadece bir low end rumble'ına dönüştüğünü gösterir.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2025-06-09 192649.png
    Screenshot 2025-06-09 192649.png
    87 KB · Görüntüleme: 35
"Binlerce insan kullanıyor, demek ki iyi." gördüğüm en saçma argüman falan. İnsanların çoğu zaten BİM kulaklığından falan geçiyor, tabii ki iyi bulacaklar. Hifiman Arya dahi deneyimledim (ortalama 50K bandında şu an), Anker Soundcore kulaklıklar gelmiş geçmiş en overrated kulaklıklardır benim gözümde. Şu medyaya koyduğum frekans tepkimesi, sesin doğallıktan ne kadar uzak olduğunu, müziğin müziklikten çıkıp sadece bir Low end Rumble'ına dönüştüğünü gösterir.

Fazla abartıyorsunuz. Ayrıca siz müzik veya ses profesörü falan da değilsiniz. Benim dediğimi bile çarpıtıyorsunuz rezalet bir kulaklığı alan binlerce insan rezalet vs gibi yorumlar yapardı hiçbir yerde YouTube vs önerilmezdi. Abartmanın anlamı yok. Sizin bence abartmanız aşırı saçma. Sizin ne kadar müzik ve sesden anladığınızı da biz bilmiyoruz sonuçta var mı bir isminiz? 3 yıldır müzik yapıyorum demişsiniz bu kadar bu yeterli mi? Gülünç olmayın.

Konu gereksiz uzadı. Ama rezalet kelimesine asla katılmıyorum.

Fazla abartıyorsunuz. Ayrıca siz müzik veya ses profesörü falan da değilsiniz. Benim dediğimi bile çarpıtıyorsunuz rezalet bir kulaklığı alan binlerce insan rezalet vs gibi yorumlar yapardı hiçbir yerde YouTube vs önerilmezdi. Abartmanın anlamı yok. Sizin bence abartmanız aşırı saçma. Sizin ne kadar müzik ve sesden anladığınızı da biz bilmiyoruz sonuçta var mı bir isminiz? 3 yıldır müzik yapıyorum demişsiniz bu kadar bu yeterli mi? Gülünç olmayın.

Konu gereksiz uzadı. Ama rezalet kelimesine asla katılmıyorum.
Öneren tayfanın çoğu ya sponsor, ya da dümdüz vlogger incelemeci tayfa. Ona bakarsan TurboX sisteme geçen 11 12 yaşındaki çocuklar da "Abi çok iyi yaaa." diyor. Adamın hayatında kullandığı ilk bilgisayar çünkü, ya da tarihi eser 15 sene öncesinin ofis pre-builtlerinden falan geçiyor. Ama bu TurboX'un iyi olduğunu göstermez. Benim gözümde de bu aynı mantık.

Öneren tayfanın çoğu ya sponsor, ya da dümdüz vlogger incelemeci tayfa. Ona bakarsan Turbox sisteme geçen 11 12 yaşındaki çocuklar da "Abi çok iyi yaaa." diyor. Adamın hayatında kullandığı ilk bilgisayar çünkü, ya da tarihi eser 15 sene öncesinin ofis pre-builtlerinden falan geçiyor. Ama bu Turbox'un iyi olduğunu göstermez. Benim gözümde de bu aynı mantık.

Hocam Q35 rezalet mi?

Hocam Q35 rezalet mi?
Benim için öyle. Clarity yok, basslardan soundstage anlaşılmıyor, bildiğin tofaşçı tayfanın ses sistemleri gibi çalıyor. Ses gerçekten böyle gelmiyor. Ha dersin ki ben her şeyi maskeleyen bass seviyorum, ANC işime yarıyor, kulaklık konforlu, ona hiçbir şey diyemem. Ses subjektiftir.

Benim için öyle. Clarity yok, basslardan soundstage anlaşılmıyor, bildiğin tofaşçı tayfanın ses sistemleri gibi çalıyor. Ses gerçekten böyle gelmiyor. Ha dersin ki ben her şeyi maskeleyen bass seviyorum, ANC işime yarıyor, kulaklık konforlu, ona hiçbir şey diyemem. Ses subjektiftir.

Güzel kulaklık hocam söyle rahatlayacağım.

Eğer imkanın varsa beyoğlunda akalın müziğe gidip bi' Hifiman kulaklık deneyebilirsin. Ses alanında profesyonel olanlar ve bir sürü kaliteli pasif hoparlörler kullanmış odyofiller monitör sounduna en yakın kulaklıklar olduğunu söylüyor. (Sundara ananda vb.) Ha 720BT o seviyede mi, asla değil. Bir kere fiyat bantları alakasız. Türleri ve hitap ettikleri kitle farklı. 720BT özünde customer level bir kulaklık. Yine de customer level'ların arasında denediğim monitör sounduna en yakın olan kulaklık diyebilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı