Çözüldü JEDEC ve XMP ne işe yarar?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
13
Yer
Hinohara Nishitama
Benim bilgiler DDR3 zamanından kalma. Soketin uyduğu yere soktuğum şey çalışır mantığının işlediği eski zamanlar.

Şimdiyse XMP var, JEDEC mi neyse ondan bağımsız bir şeyler. Takıyorsun çalışmıyor falan.

Ne bu JEDEC? XMP neden bazı RAM belleklerde zorunlu?

Çözüm
JEDEC bir çalışma standardı. XMP ise RAM'e yine sistemin desteğine göre ayar yapıyor. Her RAM için XMP desteği olmayabilir.
JEDEC bir çalışma standardı. XMP ise RAM'e yine sistemin desteğine göre ayar yapıyor. Her RAM için XMP desteği olmayabilir.

Çözüm
Anladım. JEDEC standardının dışındaki bellekler XMP ile bu standardın dışında çalışabiliyor, ancak JEDEC'in bir standart oluşu ve uyumluluğu yüksek olması sebebiyle varsayılan olarak JEDEC standartlarında mı çalışıyor?

Evet hocam. Kullanıcının hangi tip sistemi alacağı belli olmadığı için JEDEC standartları belli hızda geliyor. Desteği olan sistemde XMP açınca da buna göre ayarlanır. Örnek olarak ben 3200 MHz, sen 3600 MHz alabilirsin. XMP ile bunlar ayarlanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…