Jeff Bezoz uzaya çıkmak üzere

Jeff Bezos'un kurucusu olduğu Blue Origin uzay turizmini başlatıyor. Yanında 82 yaşındaki bir kadın ile 18 yaşındaki bir fizik öğrencisini ayrıca kardeşi ile uzaya çıkacak. Tahmini gidiş zamanı: 16.00
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Gitmezdim. Ve 11 dakikalik uzay gelişmesi(!) için atmosfer ve ozonosfer e zarar vermek de neyin nesi?

O kadar araba, fabrika vs. zarar veriyor. Bir uzaya gidişten zarar verse ne olacak. Bence bu gidiş için zarar verme değer. Sonuçta uzaya zarar verilmeden gidilmiyor. Eğer dediğiniz gibi olsa arabaları da zarar verecek diye kullanmayalım mesela dünyanın öbür ucuna atla gidelim. Hem 11 dakika olmasına bakmayın, yüzlerce yıl önce uzayı bile bilmiyorlardı şimdi klasik insanların uzaya gitmesi gelişme değil mi? Mesela oradaki 18 yaşındaki çocuk, 10 sene önce kim bilirdi uzaya normal astronot olmayan bir çocuğun gidebileceğini. Bu bile gelişme bence, tabii insanlık adına eğer sizin adınıza değilse saygı duyarım.
 
Olaya farklı açıdan bakın. 11 Dakikalik uzayi görme olayının nasıl bir ileri de öncü olmasini bekliyorsunuz.

Ve ayrıca, Alakası var.
Olaya sen farklı açıdan bak. Mevcut zihinsel kapasiteni baz alarak, bir şeylere net sınırlar çizmemeyi öğren. Bu uçuşun ne tür pozitif gelişmelere katkıda bulunacağını kesin olarak belirleyemezsin. Uçuşun esprisi sadece bilimsel değil, ayrıca toplumsal. Çukur zannettiğin, tavşanın deliği olabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı