Jilet kıl artırır mı?

Halk arasında çok yaygındır, daha sert çıkarır, daha gür çıkarır, daha fazla çıkarır felan falan ama hiçbir bilimsel dayanağı yok.
Berberlerin genellikle attığı yalanlardan bir tanesidir. Jilet kalınlaştırmaz diyorlar, bir dayanağı yok diyorlar ama gel görelim ki öyle değil. İnsan tecrübelerine göre kalınlaştırıyor.

Kaş ortasına vuran insanları biliyorum, odun gibi kaş çıkıyor resmen.

Arkadaşlar ben bel kıllarımı Jilet Blue3 ile ilk kez bugün aldım. Acaba daha çok çıkmasına veya daha gür çıkma gibi bir durum olur mu?
Güçsüz olan ve gözünüze az gözüken tüyler tekrar çıkarken daha kalın ve koyu çıkarlar, bu yüzden gözünüze o bölgedeki kıllar artmış gibi gözükür. Gözle zor göreceğiniz incecik kıllar bile sürekli tıraş ederseniz sakal gibi olur. Makinaya başlık takarak vücudunuzu tıraş ederseniz daha iyi olur. Hem başlık sayesinde bir yerinizi kesmezsiniz hem de jilet kadar kılları güçlendirmez.

Jilet dolaylı yoldan kıl yoğunluğunu arttırır vücudumuzun savunma sisteminden dolayı jilet o bolge de sadece kılı değil ölü deriyide keser gözenekler açılır savunma sistemi koruma için kıl üretimini arttırır hormon yoğunluğunu arttırır o bölgede fakat ağdada böyle bir uyarma durumu yoktur.

Kanka sadece 1 kere yaptım bir şey olmaz deme. Bir daha yapmayacağım o da meraktan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı