Jiletle sakal nasıl kesilir?

Makine ile kesiyorum. Jilet hakkında bilgi almak istedim. Başlık sayısı falan ne dğiştiriyor? Öneri jiletiniz var mı?

3 bıçaklı Gilette marka bir jilet alıyorsun köpüğü güzel bir şekilde sürüyorsun favorilerin biraz altından keserek başlıyorsun ne stil kesmek istiyorsan o şekilde kesiyorsun ama unutma biraz kes ve jilet köpüklenince az bir su tut sonra tekrar kes bu işlemi yapa yapa tıraş ol ilk defa keseceksen jilet ile dikkatli ol yaraları iz bırakıyor.

Bic Flex 5 hybrid hem ucuz hem kaliteli ben onu kullanıyorum.
Hocam merhaba şu an tıraş makinesi kullanıyorum ama o pürüzsüzlük yok. Bu yüzden bic 5 + nivea sensitive düşünüyorum. Sakallarım gür değil ve yüzüm biraz hassas sence bir denemeli miyim? Yüzü kaşındırıyor, kesiyor falan diyenler var.

Makine ile kesiyorum. Jilet hakkında bilgi almak istedim. Başlık sayısı falan ne dğiştiriyor? Öneri jiletiniz var mı?
Traş makineleri yıkanmadığı için hep mikroptur. Zamanında bir başlık ile tüm vücudumu traş ettiğim için hep sivilce çıkardı. Sonra akıllandım ve traş bıçağına geçtim. Sağlıklı olanı jilettir. Ben çift bıçaklı kullanıyorum. Bic marka bakkaldan almıştım. Traş köpüğü ise Arko-men.

YouTube'dan birkaç video izle veya evde baban vs tıraş olurken izle, birkaç basit detaya dikkat etmek lazım. Bıçağı da zor kesmeye başladığını hissettiğin zaman değişirsin. Kış aylarında sıcak su imkanı yoksa soğuk suyla tıraş olmak çok sıkıntılı bir iş, ben TAA yıllar önce Philips'in döner başlıklı makinesini almıştım, hem jilet ayarında kesiyor hem de yüzümü ıslatmama gerek kalmıyor. Ama o makineler de jilet gibi tek seferde almıyor, belki de 5-10 dakika boyunca falan yüzünde gezdirmen gerekiyor. Hepsinin bir usulü var. Birkaç aydır usturaya geçtim, en riskli olanı ama alışınca çok kolay oluyor.
Başka en dikkat etmen gereken şey ise sakın yanak kıllarını da jiletle alma. Kim ne derse desin, jilet değdiği yeri gürleştiriyor, yanak kıllarına da jiletle veya sıfır kesen başka bir makineyle dalarsan sakal çizgin TAA elmacık kemiklerine kadar çıkar, çirkin bir görüntü olur. Yanak kıllarıın sıfırdan almayan bir makineyle kısaltabilirsin veya ağdayla alabilirsin. Sakal çizgisini bozunca şöyle bir görüntü olabilir.

1721655113758.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı