Jiletle Traş Olmak Haram mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
A fetva verdi yine. Şaşırdık mı? Hayır. Uzay araştırmaları için harcanan paralar israf diyen birinin dediklerini yine onun gibileri dikkate alır.

Böyle süpürge sakallıların dediklerine itibar etmeyin. İstediğiniz gibi saçı - sakalı uzatın yahut kesin. Herkesin hayatına kimse karışamaz.

O zaman ben bu süpürge sakala göre daha az cehennemlik biriyim. İki ayda bir tıraş olduğumdan daha az günah işliyorum. Çok mutluyum şu anda, anlatamam yani o derece. Jiletle tıraş olmuşsun, makine ile tıraş olmuşsun. Ne fark ediyor? Hemen şunu yapıştırıyor.

Böylelerine itibar edenler yüzünden bilime kulak veremiyoruz.

Yani eğer bunu bana gönderme yapıyorsanız şu yazıyı tekrar okuyun. Yok eğer hala aynı fikirdeyseniz benim diyecek birşeyim yok.

Şunu dikkatli bir okuyun lütfen.

Ozaman benim gibi köse olan arkadaşlar doğuştan cehennemlik mi oluyor kafamda deli sorular?[emoji848]

Sakallarının içindeki bit ve pireler bayram ediyordur

Şu konuda bile hala tarikatları savunan dinciler var ya... Traş olmamanın ne faydası varmış acaba? Kir, pasak, rahatasız edici kıllar? Nereden tutsan yaş zaten. Biz bunlara komedi gözüyle baksak da maalesef ülkenin yarısı hala bunlara inanıyor.

Jiletle traş olmak haram değil. Çocuklara taciz, tecavüz haram, insanlara kötü davranmak haram, devletin malını yemek, onlarla trilyonluk harcamalar yapıp, çocuklarını askere göndermemek haram. Hayvanlara zulüm hatta tecavüz haram, eşini dövmek haram, halkını dalga geçer gibi kandırmaya çalışmak haram, 2-3 tane eş almak haram. Ne jileti, neden bahsediyor bu adamlar? Yaptıkları her şey helal yapamadıkları haram değil mi?

İslam kusursuz, müslümanlar kusurlu ancak.
İnsanlara ilk önce insan olmayı sonra dini öğretmek gerek. Tam tersi olduğunda bunun gibi ve buna inanan saçma mahlukatlar türüyor ortalıkta. Kuran mealini okumaktan acizler, bunların ağzına bakıyor.

Merhaba
Bence konuyla ilgili konuşalım. Çocuklara taciz haram ama bunun jiletle tıraş olmak konusuyla alakası yok. Jiletle tıraş olmak istiyorsanız olun ama haram olduğunu 1 sayfalık yazıyla kanıtladım. 2-3 tane eş almakta haram değildir. Haram olsaydı peygamber efendimiz aynı anda 4 ten fazla aynı anda eşiyle birlikte olmazdı. Biraz sallıyorsunuz bence. Ben önceki yazımda kuran ayetleri ve peygamberimizin hadislerinden yola çıkarak jilet konusunu anlatamaya çalıştım. Hala bu kaynakların üstüne haram değil demeniz Allah'ın ayetlerine karşı gelmekten başka hiç bir şey değil. Kimse size karışmaz. İster usturayla kesin, ister jiletle. Günah sizin günahınız. Hayat sizin hayatınız. Ama haram olmadığını söyleyemezsiniz.
Sakallarının içindeki bit ve pireler bayram ediyordur
Günde 5 kere namaz kılmak için abdest alan bir insanın sakalında bit pire ne arasın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…