polemick2ke
Hectopat
Daha yeni izleme şansım oldu sinema ile aram olmadığı için. 5. film olacak diye gördüm ama doğru gibi gelmedi son sahneden sonra. Bilgisi olan var mı?
Filmin çok güzel ve ilgi çekici bir hikayesi vardı, yani en azından gerçekçiydi ama 3. filmle birlikte hikaye bitti, Tekken oynar gibi dövüş izliyoruz. 1-2-3'ü sevmiştim ama 4 çok havada kaldı, ilk yarım saat kadar izleyip sıkılıp bıraktım. Bir ara belki tamamen izlerim ama eminim ki 5. film çıksa da hiç fark olmayacak, yine dünyanın turistik bölgelerinde düşmanları tokatlayan John'u izleyeceğiz. Hadi ful akıcı dövüş olsa neyse de artık dövüş de komediye dönmüş, bazı sahnelerde kenau herhalde yorulmuş ağır çekim oynamış, diğer aktörler de ayıp olmasın diye ona ayak uydurup dayak yemeyi beklemişler. Cidden izlediğim ilk kısımlarda bile bunu gördüm, hangi mantıkla bu filmi 3 saate dayamışlar orası da ayrı bir şey. Sırf görselliği sebebiyle bayılanlar var ama gitgide hikayenin yok olup boş bir dövüş filmine dönmesini hiç sevemedim.
Bence John Wick seri halinde sunulacak bir film şekli değil. Hikaye derken ne demek istediğinizi anlamadım çünkü bence filmin bir hikayesi yok. İntikam uğruna başlayan bir katliam var ve diğer filmlerde bu devam ediyor. Filmin dövüş filmine evrilme sebebi de bu, çünkü anlatabilecek bir şey yok. Ayrıca dövüş sahneleri gayet iyi hikaye falan anlatılsa bile izleyici izlemez hatta izleyemez. Film boyunca John Wick doğru düzgün diyalog bile kurmuyor zaten. O yüzden hikaye anlatımı yok, zaten hikaye yok.
1 ve 2'nin gayet de güzel hikayesi vardı, yıllardır sakin bir hayat yaşayan tetikçinin intikam için tekrar sahaya dönmesi hikayesi güzel işlenmişti ve acaba intikam alacak mı, ne olacak diye insan merak ediyordu. RAID'den tut Nobody'e kadar birçok fena sayılmayacak aksiyon filminde de benzer hikaye vardı. Ama 3 ve 4 tamamen havada kaldı. 3. finalinde bile o ilk filmdeki havayı vermeye çalıştılar, satılan ve perişan bir haldeki John Wick intikam alacak mısın sorusuna uzunca bir yeah ile cevap vermişti. Ama tutturamadılar, tekkken e döndü seri. Tekrar söylemek gerekirse siz üstün körü izlemişsiniz veya umursamamışsınız ama ilk iki filmde gayet de yerinde ve abartıya kaçmayan hoş bir hikaye vardı, seri meşhur oldukça ilk filmlerdeki ufak, tatlı hikayeler yetersiz kalır, çok entrikaya da boğmayalım, en iyisi değişik mekanlarda güzel arkaplanlarda John dayı dövüşsün demişler.
Ama ana karakterin daha doğru düzgün bir repliği bile yok iken hikayeden bahsetmeniz bana farklı geldi.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.