Joker vs Burry Soprano

Burry'nin dissleri çok sağlam, dinlemediğini varsayıyorum, ikisi de sağlam kalem.

Dinlemesem niye yorum yapayım dostum? Burry dediğin çocuk esrara yazdığı mary jane şarkısıyla tanınmış biri. O şarkıda çalıntı, baştan aşağı kopyalamış flowları, vokal melodisini. Pardon esrara değil Spider-Man'ın manitasına yazmıştı değil mi? 🤣

Dinlemesem niye yorum yapayım dostum? Burry dediğin çocuk esrara yazdığı mary jane şarkısıyla tanınmış biri. O şarkıda çalıntı, baştan aşağı kopyalamış flowları, vokal melodisini. Pardon esrara değil Spider-Man'ın manitasına yazmıştı değil mi? 🤣
Tarafsız olarak, Şakacı ve Doktor şarkısını dinlemeni tavsiye ediyorum, Burry'i o şarkı ile tanıyanların %90'ı Türkçe rap'İ İnstagram, Tiktok gibi yerlerden görüp dinleyenler, Burry bir röportaj'da açıklamıştı çalıntı diyenlere, biraz fazla önyargılısın dostum.

Joker, Sop hayvan gibi autotune basıyor.
İkiside iyi tabi, bana sanki Sop'un fazla autoune'si yok gibi geliyor, tabi herkese farklı, teşekkürler yorum için.

Tarafsız olarak, Şakacı ve Doktor şarkısını dinlemeni tavsiye ediyorum
Şakacı ve Doktor çok standart seviyede rap parçaları. Uzun yıllar rap dinlemiş, bu müziğin matematiğini kavramış hemen hemen herkesin yapabileceği şarkılar. Jokerin disslerindeki gibi üst düzey rhyme, flow ve punhcline kesinlikle yok.
Burry bir röportaj'da açıklamıştı çalıntı diyenlere, biraz fazla önyargılısın dostum.
Sen mary jane şarkısının çalıntı olmadığını mı iddia ediyorsun cidden?

Şakacı ve Doktor çok standart seviyede rap parçaları. Uzun yıllar rap dinlemiş, bu müziğin matematiğini kavramış hemen hemen herkesin yapabileceği şarkılar. Jokerin disslerindeki gibi üst düzey rhyme, flow ve punhcline kesinlikle yok.

Sen mary jane şarkısının çalıntı olmadığını mı iddia ediyorsun cidden?
Açıkcası üstteki arkadaşın dediği gibi Joker iyi fakat Jokzilla performansı göremedi. Kaliteli punchlar vardı o da iyidi.
Biraz daha dikkatli okursan sevinirim, tarafsızım dedim, röportaj'da çalıntı gibi söylentilere bi açıklama getirdi dedim, yani bunun neresinde iddia var? :D Hiç bir şeyi iddia etmedim dostum, sadece açıkladı dedim.

Senin zaten dissleşme dinleyebilmek için fanboyluğu bırakman lazım.
Yoksa jokerin yediği her punchline da 3 sayfa yazı yazarsın.
Yani arkadaşa kaç kere açıkladım fakat, evet biraz fanboyluk var gibi. :D

Açıkçası üstteki arkadaşın dediği gibi joker iyi fakat jokzilla performansı göremedi. Kaliteli punchlar vardı o da iyiydi.
Biraz daha dikkatli okursan sevinirim, tarafsızım dedim, röportaj'da çalıntı gibi söylentilere bir açıklama getirdi dedim, yani bunun neresinde iddia var? :D hiçbir şeyi iddia etmedim dostum, sadece açıkladı dedim.

Yani arkadaşa kaç kere açıkladım fakat, evet biraz fanboyluk var gibi. :D

Hocam, bu şeye benziyor ben norm seven biriyim ama norma en çok laf söyleyen kişi de joker.
Ben, joker norma diss veyahut punch atıyor diye yerden yere vursam zaten rap dinlememem lazım.(kendi içinde gereksiz saldırdığı ve prim kastığı çok orası ayrı)
Bu arkadaşın da aynı mantık.

Hocam, bu şeye benziyor ben norm seven biriyim ama norma en çok laf söyleyen kişi de joker.
Ben, joker norma diss veyahut punch atıyor diye yerden yere vursam zaten rap dinlememem lazım.(kendi içinde gereksiz saldırdığı ve prim kastığı çok orası ayrı)
Bu arkadaşın da aynı mantık.
Evet hocam, arkadaş tek Jokeri sevdiğini düşünüyorum, kısaça fanboyluk, bu arada çok iyi açıklamışsınız helal olsun, sevdim sizi Türkçe rap'ten anlayan birine benziyorsunuz. :)

Senin zaten dissleşme dinleyebilmek için fanboyluğu bırakman lazım.

Profil fotoğrafı Norm Ender olan birinden fanboy lafını duymak çok manidar oldu, güldürdün gerçekten sağ ol. Çoluk çocukla muhatap oluyorum hata bende. Çok fazla boş konuştunuz tek tek cevap vermeyeceğim. 20 yıldır dinliyorum bu müziği sizin gibi tiktok ve instagramdan değil, cdlerden, forumlardan, myspaceden dinledim yıllarca. O yüzden kimseye fanlık yapacak seviyede basit bi adam değilim. Tamamen objektif ve rapin dinamiklerine uygun yorumladım. Herkesin kendi fikri saygı duyuyorum söylediklerinize. Ancak bu zihniyette konuşup da bu müziği iyi bildiğinizi iddia etmeyin güldürmeyin kendinize.

Kafiye şemasına ve punch'ların kalitesine bakarsanız Joker'in çok rahat aldığı ortada. Kaç yıllık battle MC gidip de Soprano'ya kaybedecek değil; İçyüz'le, Flowart'la yıllarca dissleşmiş birinden bahsediyoruz. İnsanların kimin kazandığını anlayamamasının sebebi Soprano'nun beklenmedik bir anda diss atmasıydı. Beklenmeyen birinden kötü bir diss gelmeyince millet afalladı tabi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı