JRPG türünde oyun önerisi

Her ne kadar incelemeleri tavan olsa da Batı yapımı "Japon tarzı" oyunlara birazcık ön yargı ile yaklaşıyorum ama nasıl bu kadar övüldüğünü de merak etmiyorum değil.

Bundan önce Persona 3 Reload oynamıştım ve epxedition 33'ün en büyük farkı hikaye sunumu. Bu oyundan sonra nasıl dandik Japon hikaye sunumu izleyeceğim bilmiyorum. Savaşları da Persona'ya göre daha zevkli geçiyor. Batılılar yapmış ama Japon'lardan her yönden iyi yapmış

Benim görüşüme göre oynanması gereken JRPG başlıklarını aşağıya yazıyorum.

SNES Platformu İçin:

1. Chrono Trigger
2. Terranigma
3. Star Ocean
4. Secret of Mana 1,2 ve 3 (3. Oyunu Trials of Mana diye de geçiyor ama Seiken Densetsu 3 başlığı altında japoncadan çeviri yapılmış versiyonunu oynamanızı tavsiye ediyorum.)
5. Mother 3

Sega Genesis/MegaDrive Platformu İçin:

1. Beyond Oasis
2. Landstalker

GBA Platformu İçin:

1. Golden Sun 1 & 2
2. Summon Night: Swordcraft Story 1 & 2

Ayrıca Final Fantasy serisini sırasına göre oynamanıza gerek yok. Ben yine de 1-4-5-6-7-10... Şeklinde öneririm.

PC için Aveyond serisi ve Ara Fell önerebilirim. Aveyond Prequel oyunu olan Ahriman's Prophecy'i ücretsiz indirebilirsiniz.

Son düzenleme:
@Gerçek Dave Mustaine ben övüldüğü kadar iyi bulmuyorum.
Bundan önce Persona 3 Reload oynamıştım ve epxedition 33'ün en büyük farkı hikaye sunumu. Bu oyundan sonra nasıl dandik Japon hikaye sunumu izleyeceğim bilmiyorum. Savaşları da Persona'ya göre daha zevkli geçiyor. Batılılar yapmış ama Japon'lardan her yönden iyi yapmış
Expedition 33 parry sistemi ile türün taktiksel yönünü tamamen alıp götürüyor. Tabii bu sistem iyi bir şekilde dengelense sorun olmazdı, iyi bir ritim oyunu oynardık ama sistem birçok noktadan çok dengesiz ve bazı şeyler kaçış için yapılmış gibi hissediyor. Sistem birçok güzel parçadan oluşuyor ama birleştirme sırasında yapamamışlar.

Ayrıca oyunun hikaye sunumunda bazı yerleri çok uzattığını, bazı yerleri de fazla rushladığını düşünüyorum. Bir oyun aşırı ultra realistik görününce sunumu Japon oyunlarından iyi olmuyor. E33'ün sunumu kötü demiyorum bu arada, ki bence bazı ciddi sorunları olsa da iyi ama "Batılılar her yönden Japonlardan iyi yapmış." veya "Bundan sonra dandik Japon hikaye sunumu izleyemeyeceksin." yorumları türle alakasız kişilerin, fotorealistik görsellik takıntısı olanların yapacağı yorumlar.

Oyun iyi bir karakter gelişimine de sahip değil, dediğim gibi oyunda bazı yerler fazla gereksiz uzun veya uzun olması gereken yerler gereksiz fazla kısa. Ayrıca Act 3'teki twist de bayağı kötü, sırf o yüzden narrative konusunda oyunu iyi bulmuyorum. Bence ortalama bir hikayesi var ama sunumu iyi sayılır.

Sonuç olarak Expedition 33 bence güzel bir oyun ama abartıldığı kadar yok. 10 üzerinden 7lik bir iş olduğunu düşünüyorum. Japonlardan iyi yapmışlar ya falan yorumları da genelde türle alakasız kişilerden çıkan yorumlar.

@Gerçek Dave Mustaine ben övüldüğü kadar iyi bulmuyorum.

Expedition 33 parry sistemi ile türün taktiksel yönünü tamamen alıp götürüyor. Tabii bu sistem iyi bir şekilde dengelense sorun olmazdı, iyi bir ritim oyunu oynardık ama sistem birçok noktadan çok dengesiz ve bazı şeyler kaçış için yapılmış gibi hissediyor. Sistem birçok güzel parçadan oluşuyor ama birleştirme sırasında yapamamışlar.

Ayrıca oyunun hikaye sunumunda bazı yerleri çok uzattığını, bazı yerleri de fazla rushladığını düşünüyorum. Bir oyun aşırı ultra realistik görününce sunumu Japon oyunlarından iyi olmuyor. E33'ün sunumu kötü demiyorum bu arada, ki bence bazı ciddi sorunları olsa da iyi ama "Batılılar her yönden Japonlardan iyi yapmış." veya "Bundan sonra dandik Japon hikaye sunumu izleyemeyeceksin." yorumları türle alakasız kişilerin, fotorealistik görsellik takıntısı olanların yapacağı yorumlar.

Oyun iyi bir karakter gelişimine de sahip değil, dediğim gibi oyunda bazı yerler fazla gereksiz uzun veya uzun olması gereken yerler gereksiz fazla kısa. Ayrıca Act 3'teki twist de bayağı kötü, sırf o yüzden narrative konusunda oyunu iyi bulmuyorum. Bence ortalama bir hikayesi var ama sunumu iyi sayılır.

Sonuç olarak Expedition 33 bence güzel bir oyun ama abartıldığı kadar yok. 10 üzerinden 7lik bir iş olduğunu düşünüyorum. Japonlardan iyi yapmışlar ya falan yorumları da genelde türle alakasız kişilerden çıkan yorumlar.
Dediğim gibi şuan hala oynuyorum daha bitirmedim. Oyunun henüz 10 12 saatlik kısmındayım ve hemen hemen her şeyini şuanlık beğendim. Personalar da 45. saatten sonra baygınlık geçiriyordum bu oyun galiba onlardan daha kısa ve bu benim açımdan daha iyi.

Personalar da 45. saatten sonra baygınlık geçiriyordum bu oyun galiba onlardan daha kısa ve bu benim açımdan daha iyi.
Ben Persona 4'e newgame+ attım başarım kasıyorum şuan amacım oyunun tüm içeriklerini tüketmek beni bu türde bir oyun aşırı sardı ve en azından Persona 4'te hiç gereksiz ve boş yer görmedim. Ayrıca sanırım direkt Persona benzeri bir oyun yok en azından ben görmedim.

Ben Persona 4'e newgame+ attım başarım kasıyorum şu an amacım oyunun tüm içeriklerini tüketmek beni bu türde bir oyun aşırı sardı ve en azından Persona 4'te hiç gereksiz ve boş yer görmedim. Ayrıca sanırım direkt Persona benzeri bir oyun yok en azından ben görmedim.

Persona 3 de bir yerden sonra her şey otomatiğe bağlar gibi tekrar edince beni çok sıkmıştı. Hikaye de başlarda olduğu gibi sürükleyiciliğini bana göre yitirdi. Ben öyle oyunlarda çok yan görev yapmayı seven biri de değilim direkt hikayeyi görüp çıkmayı severim. Bir de savaşlar tekrar ediyordu hem de aşırı derecede. Sürekli aynı düşmanları aynı şekilde kesmekten başım ağrıdı. Expedition 33 de tekrar ediyor düşmanlar açısından ama en azından savunurken kaçınma ve parry hareketleri sayesinde savaşın içinde kalabiliyorsun, bu sayede sıkmıyor. Persona 4 ü daha oynamadım. O nasıldır bilmiyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı