Jumpscare ne demek?

Jump scare, genellikle korku filmlerinde, video oyunlarında kullanılan ve genellikle izleyici veya olaydaki ani bir değişiklikle izleyicileri korkutmak için kullanılan bir tekniktir.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Evdesin diyelim. Saat 4 falan ve tuvalete gitmen gerekiyor. Tuvalete doğru yavaş adımlarla yürüyorsun. Kapıyı açtığın anda karşına 3 bacaklı çıplak bir abla çıkıyor ve "ananı avardjjfbjfj" diye bağırıyorsun. İşte bu jumpscare.
 
Jump scare, genellikle korku filmlerinde, perili cazibe merkezlerinde, video oyunlarında ve internet çığlıklarında kullanılan ve genellikle izleyici veya olaydaki ani bir değişiklikle izleyicileri korkutmak için kullanılan bir tekniktir. 1980'lerden beri filmde yaygın olan jump Scar'e, korku filmlerinin en temel yapı taşlarından biri olarak tanımlanmaktadır. Jump Scar'e, filmlerde film müziğinin sessiz olduğu ve endişe verici bir şey olmasının beklenmediği anlarda görünerek izleyiciyi şaşırtabilir.

Bazı eleştirmenler, jump Scare'i izleyicileri korkutmanın tembel bir yolu olarak tanımlamaktadırlar ve bu korku türünün, güce aşırı bağımlılığı takiben son yıllarda bir düşüş yaşandığına inanıyorlar.

"Wikipedia"
 

Geri
Yukarı