K55VD BIOS UEFI Flash belleği görmüyor

niko6172

Hectopat
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Meslek
Kuaför
Elimde ASUS K55VD bir laptop var yıllardır format atıp kullanıyorum. Çoğunlukla USB'den format atıyorum. Laptop bayağı ağırlaşmış dedim yine format atayım öncelikle Rufus adlı programla Windows 8.1 ISO dosyasını flaş belleğe yazdırdım.
PC'yi yeniden başlattım F2 ile BIOS menüsüne girdim altta görselde göründüğü gibi önceden format atarken burada Secure Boot yazısı mevcut idi şimdi yok yani şunu belirtmek istiyorum, USB bellek ile daha önce çok format attım resimlerde gösterdiğim alanlar mevcut idi şimdi bir türlü USB görünmüyor BIOS'ta, ne yapmam gerekiyor?
BIOS'ta flash bellek ile format atmam için hangi ayarı nasıl yapmam lazım? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı cihazı kullanmaktayım.Cihazda Fastboot var.Ayrıca yıllardır aynı cihaza UEFI kurulum yaptım sıkıntısız bir biçimde.Bios sürümün 411 değilse güncelle.Eğer 411 ise tekrardan bios kurmanı tavsiye ederim.Ayarlar aktif olacaktır

Cihazınıza baktım. 3. nesil Intel işlemci var. UEFI, 4. nesil Intel sistemlerle birlikte geldi. Belleğinizi Legacy/MBR hazırlayın. Cihazda UEFI desteği yok yanlışım yoksa.
3. Nesillerde de UEFI desteği var. UEFI'nin çıkış zamanından sebep muhtemelen bir kısmında yer almıyordur.

Fast Boot seçeneği Advenced menüsünde yer alır. Boot menüsünde değil. Yanlış yere bakıyorsunuz. Bazı BIOS' fat32+UEFI dışında bir kurulum belleğini Boot ekranında göstermez. Hatta 32 bir kurulumu da kabul etmez. Fat32 olarak UEFI kurulumu hazırlayın ve öncesinde BIOS'unuzu Clr CMOS yapın.

Aynen hocam bahsettiğiniz gibi uefı desteği var söylediklerinizi deneyeceğim birde konuyla ilgili uyarı almışım buda bilmememden kaynaklanıyor tekrardan çok özür diliyorum birde fast boot menü advancet neresinde yer alıyor bilgi verirseniz sevinirim
Öncelikle cvp verdiğiniz için teşekkür ederim fakat dediklerinin hepsini harfiyen yaptım sonuç yine hüsran bu arada bende yıllardır leptop a format attım ama böyle bir şeyle ilk defa karşılaştım

Lütfen biraz bekleyin. Eve döndüğümde BIOS'unuza bakacağım. Saat 5:00'dan sonra online olun. Bu arada yapabiliyorsanız BIOS'unuzun bir yedeğini alıp upload edin. Yedek almak için AFUWINGUI programını deneyebilirsiniz.

Fast Boot seçeneği 305'den sonraki sürümlerde doğrudan etkinleştirilebilir/engellenebilir olarak ayarlanmamış görünüyor. Yani başka bir seçeneğin etkinleştirmesi yada devre dışı bırakılmasıyla aktif yada pasif duruma geçiyor. BIOS'da açıp yada kapattığınız başka bir seçenek Fast Boot seçeneğinin görünmemesine engel oluyor olabilir. Clr CMOS yapın demiştim. Yaptığınıza emin misiniz? Eğer sisteminiz yüklemeye izin veriyorsa BIOS'unuzu modlayıp gizli seçenekleri açabilirim. Böylece bütün seçeneklere ulaşabilirsiniz.

Aynen dediğin gibi kardeşim daha önce o bölümde fast boot seçeneği mevcut idi şimdi görünmüyor demek biryerlerden kapalı konumda acaba bios eskidi ondan kaynaklı olabilir mi bios güncelleme hiç yapmadım yani bilmiyorum bilmeyene göre sıkıntılı olur diyorlar elektrik kesilmesi veya pc kapanması durumunda pc çöp olabiliyormuş
Laptobun USB 2.0 yuvasına takıp tekrar dene.
Gene olmazsa USB legacy mode ile de deneyebilirsin.
Bütün usb leri denedim aynı sorun birde usb legacy mod derken ne yapmam gerek
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum fakat bios nasıl yedeklenir nasıl Upload edilir hiç bilgim yok bu konuda yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
Cihazınıza baktım. 3. nesil Intel işlemci var. UEFI, 4. nesil Intel sistemlerle birlikte geldi. Belleğinizi Legacy/MBR hazırlayın. Cihazda UEFI desteği yok yanlışım yoksa.
Uefı desteği var hocam bahsettiğiniz usb yi (mbr) olarak ayarladım sorun halen devam ediyor bilginize

Son düzenleme:
Hayır PC'niz çöp olmaz. Böylesi bir durumda BIOS'unuz yeniden yüklenebiliyor. Fakat standart yöntemlerle olmuyor. Bu durumda PC'nizin servise gitmesi gerekiyor. Üstelik bunlar çok düşük ihtimaller. O yüzden BIOS güncelleme işleminden çekinmenize gerek yok. Fırsat bulursam gece yarısı nasıl yapabileceğinizi anlatacağım. Takipte kalın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…