K55VD BIOS UEFI Flash belleği görmüyor

Hayır PC'niz çöp olmaz. Böylesi bir durumda BIOS'unuz yeniden yüklenebiliyor. Fakat standart yöntemlerle olmuyor. Bu durumda PC'nizin servise gitmesi gerekiyor. Üstelik bunlar çok düşük ihtimaller. O yüzden BIOS güncelleme işleminden çekinmenize gerek yok. Fırsat bulursam gece yarısı nasıl yapabileceğinizi anlatacağım. Takipte kalın.
Tşkler kardeşim pc de bir tek bunu yapmadım hiç
Elimde ASUS K55VD bir laptop var yıllardır format atıp kullanıyorum. Çoğunlukla USB'den format atıyorum. Laptop bayağı ağırlaşmış dedim yine format atayım öncelikle Rufus adlı programla Windows 8.1 ISO dosyasını flaş belleğe yazdırdım.
PC'yi yeniden başlattım F2 ile BIOS menüsüne girdim altta görselde göründüğü gibi önceden format atarken burada Secure Boot yazısı mevcut idi şimdi yok yani şunu belirtmek istiyorum, USB bellek ile daha önce çok format attım resimlerde gösterdiğim alanlar mevcut idi şimdi bir türlü USB görünmüyor BIOS'ta, ne yapmam gerekiyor?
BIOS'ta flash bellek ile format atmam için hangi ayarı nasıl yapmam lazım? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Eki Görüntüle 459614Eki Görüntüle 459615
Arkadaşlar bu attığım resimde ayarlar nasıl olmalı
Tşkler kardeşim pc de bir tek bunu yapmadım hiç

Arkadaşlar bu attığım resimde ayarlar nasıl olmalı

Dosya Ekleri

• DSC_0116.JPG
    DSC_0116.JPG
    894,3 KB · Görüntüleme: 89
  • DSC_0116.JPG
    DSC_0116.JPG
    894,3 KB · Görüntüleme: 88
Son düzenleme:
Program sadece ASUS bilgisayarlarda çalıştığı için detaylarına bakabilmem mümkün olmuyor. Programı biraz kurcalarsanız yapabilirsiniz. Fırsat bulursam bakmaya çalışacağım.
Tamam teşekkür ediyorum
Arkadaşlar şuradaki ayarlar ne olması gerek birde usb ona göre nasıl yazdırmam lazım
DSC_0116.JPG

Son düzenleme:
Tamam teşekkür ediyorum
Arkadaşlar şuradaki ayarlar ne olması gerek birde usb ona göre nasıl yazdırmam lazım Eki Görüntüle 460165
Oradaki ayarlarla ilgili bir değişikliğe gerek olmadığını söylemiştim. Ordaki ayarlar USB belleğinizin okunmasına bir engel değil. Akşam BIOS güncellemesi için biraz bilgi vermeye çalışacağım.

BIOS güncellemesi için ASUS Liveupdate programı hakkında şuan bilgi veremiyorum. Çünkü program sadece Asus marka bilgisayarlarda çalışıyor. Siz şimdilik şu yöntemi deneyin. USB belleğinizi Fat32 olarak biçimlendirin. Linkteki dosyayı indirip içini çıkartın. İçinden çıkan K55VDAS.411 dosyasını USB belleğe kopyalayın. BIOS'a girip Advanced bölümündeki Start Easy Flash bölümünü seçin. karşınıza çıkan bölümde K55VDAS.411 dosyasını seçip BIOS güncellemesini başlatın.

Farklı USBler ile denediysen ve ayarlarla da olmadıysa farklı bir ISO ile dene.
En son çare, başka makinada diske Windows kurup laptoba takarsın, driverlerın üzerinden geçmen gerekir o durumda.
[/QUOT bilgi verdiğin için teşekkürler kardeş fakat bu dediklerinin hepsini yaptım birtek farklı usb denemedim deneyeceğim
BIOS güncellemesi için ASUS Liveupdate programı hakkında şuan bilgi veremiyorum. Çünkü program sadece Asus marka bilgisayarlarda çalışıyor. Siz şimdilik şu yöntemi deneyin. USB belleğinizi Fat32 olarak biçimlendirin. Linkteki dosyayı indirip içini çıkartın. İçinden çıkan K55VDAS.411 dosyasını USB belleğe kopyalayın. BIOS'a girip Advanced bölümündeki Start Easy Flash bölümünü seçin. karşınıza çıkan bölümde K55VDAS.411 dosyasını seçip BIOS güncellemesini başlatın.

Bu dediğiniz yöntemi başka bir leptoptamı yapacağım yani flash ı ordamı hazırlayacağım malum benim konuda bahsettiğim leptop şuan format aşamasında ve halen usb yi gösterip atamadım

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı