Kabin memurluğuna ve pilotluğa aynı anda başvurmak mantıklı mı?

En ideal karar bence de. Saplantılı kalmamak gerek hiçbirine;)

Ben teşekkür ederim, umarım senin için en iyisi hangisiyse o olması dileğiyle:)
Merhaba, aradan epey zaman geçti, umarım iyisinizdir.
Yarın Pegasus'ta cadet mülakatım var. CRM ve kurul aynı anda yapılacak. Söyleyebileceğiniz herhangi bir şey çok işime yarayabilir. Şimdiye kadar yaptıklarım; uçak kazası belgesellerini izlemek, kendimi tanımak, işi tanımak, yapabileceğime inanmak, sorulmuş sorulara aşina olmak üzere cevaplar hazırlamak ama ezberlememek oldu. Ek olarak bunları İngilizceye çevirdim ve Speak Pal'den akıcılığımı geliştirmek üzere pratik yaptım.

Son düzenleme:
Merhaba, aradan epey zaman geçti, umarım iyisinizdir.
Yarın Pegasus'ta cadet mülakatım var. CRM ve kurul aynı anda yapılacak. Söyleyebileceğiniz herhangi bir şey çok işime yarayabilir. Şimdiye kadar yaptıklarım; uçak kazası belgesellerini izlemek, kendimi tanımak, işi tanımak, yapabileceğime inanmak, sorulmuş sorulara aşina olmak üzere cevaplar hazırlamak ama ezberlememek oldu. Ek olarak bunları İngilizceye çevirdim ve Speak Pal'den akıcılığımı geliştirmek üzere pratik yaptım.

Son durum nedir hocam?

Pegasus'un kurulunda kaldım. Sanırım neden pilot olmak istediğimi iyi ifade edemedim. THY'nin PACE'ini geçtim, CRM'ine hazırlanıyorum.

Üzüldüm hocam, umarım THY'den başarılı bir sonuç alırsınız.

Ben de şu an PACE sınavına benzer bir sınav olan FEAST'e hazırlanıyorum, hava trafik kontrol bölümü için. 8 gün sonra sınavım var.
Eğer THY'den de olumlu sonuç alamazsanız, alternatif olarak hava trafik kontrol mesleğine de bakabilirsiniz. KPSS ve YDS'den 70 üzeri puan gerekiyor, ayrıca lisans mezunu olma şartı ve 27 yaşından gün almamış olmak gibi kriterleri var.

Pilotluk kadar olmasa da, maaşı Türkiye şartlarında oldukça iyi ve saygın bir meslek. Belki değerlendirmek istersiniz ✈️

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı