90fatih
Femtopat
Daha fazla
Yapmak istediğin şey kablosuzu kablosuz alıp kablosuz yaymak değil mi? Bunun için günümüz şartlarında alabileceğin herhangi bir Access Point işini görecektir. Router da olabilir illa modem almana gerek yok. Şu an benim internet erişimim aynı bu şekilde. Komşumun modemi salonda ve bizim evde de salonda bir Access Point var. Kablosuz tekrarlama yapıyor bu sayede bizim dairenin içinde de her yerde internet erişimi oluyor. Letgo'dan 35 liraya bulmuştum TP-Link WA701ND modeli. Tek anteni var ve yeterli oluyor.
Senin de tek yapman gereken bu özelliğe sahip bir Access Point, router veya modem elde etmek. Yukarıdaki arkadaşın bahsettiği gibi wds desteği olmasına gerek yok. Bir Client (istemci) gibi ana modeme kablosuz bağlanıyor ve ister aynı adla ister farklı adla tekrar kablosuz yayıyor. Burada önemli olan sinyali iyi alması. Şu anki kurulumum;Eki Görüntüle 245829
Bu şekilde. Burada "selahattin" adlı komşunun kablosuz ağına Client (istemci) olarak katılıp "zYXEL_5517" olarak tekrar yayıyorum ve evdeki laptoplar ve telefonlara dağıtıyorum. Ben TP-Link'in orijinal yazılımı dışında 3. parti bir yazılım kullanıyorum. Ama kendi yazılımı da gayet güzel ve aynı işi görüyor üstelik kullanımı daha basit. Openwrt denen bu 3. parti yazılımı kurmamın sebebi ise ınterface'ler için ayrı ayrı QoS ayarı yapabilmem ve bandwith limit atayabilmem. Böylece evde biri YouTube'a girdiğinde benim pingim artmıyor.
Bu işlemi gerçekleştirmek için sadece Access Point'e etraftaki ağları taratıyorsun ve istediğin ağa şifresini girerek bağlanıyorsun. Senin kablosuz ağ adın ve şifreleme türün ana modemden farklı olabilir ama kablosuz yayını aynı kanalda olmak zorunda. Umarım bu yardımcı olmuştur daha fazla yardıma ihtiyacın olursa buraya yaz
ana modeme attığım ping sonucu;
Eki Görüntüle 245837
Bu da Speedtest sonucu yaklaşık 1.4 MB/s hız 10 megabit :/ sözde 16 megabit paket kullanıyoruzTürkiye şartlarında fena sayılmaz
Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test
Merhaba, TP-Link td serisi bir modem var komşudan kablo çekip modeme taktım. YouTube'den baktığım kadarı ile ayarlarını yapmaya çalıştım ancak modeme bağlanmıyor IP adresi alınıyor diyor. Sürekli bağlantı olmuyor.
merhaba tplink TD serisi bi modem var komşudan kablo çekip modeme taktım youtube den baktığım kadarı ile ayarlarını yapmaya çalıştım ancak modeme bağlanmıor ip adresi alınıor diyor sürekli bağlantı olmuyorYapmak istediğin şey kablosuzu kablosuz alıp kablosuz yaymak değil mi? Bunun için günümüz şartlarında alabileceğin herhangi bir Access Point işini görecektir. Router da olabilir illa modem almana gerek yok. Şu an benim internet erişimim aynı bu şekilde. Komşumun modemi salonda ve bizim evde de salonda bir Access Point var. Kablosuz tekrarlama yapıyor bu sayede bizim dairenin içinde de her yerde internet erişimi oluyor. LetGo'dan 35 liraya bulmuştum TP-LINK WA701ND modeli. Tek anteni var ve yeterli oluyor.
Senin de tek yapman gereken bu özelliğe sahip bir Access Point, Router veya modem elde etmek. Yukarıdaki arkadaşın bahsettiği gibi WDS desteği olmasına gerek yok. Bir Client (istemci) gibi ana modeme kablosuz bağlanıyor ve ister aynı adla ister farklı adla tekrar kablosuz yayıyor. Burada önemli olan sinyali iyi alması. Şu anki kurulumum;Eki Görüntüle 245829
bu şekilde. Burada "selahattin" adlı komşunun kablosuz ağına client (istemci) olarak katılıp "ZyXEL_5517" olarak tekrar yayıyorum ve evdeki laptoplar ve telefonlara dağıtıyorum. Ben TP-Link'in orijinal yazılımı dışında 3. parti bir yazılım kullanıyorum. Ama kendi yazılımı da gayet güzel ve aynı işi görüyor üstelik kullanımı daha basit. OpenWRT denen bu 3. parti yazılımı kurmamın sebebi ise Interface'ler için ayrı ayrı QoS ayarı yapabilmem ve Bandwith Limit atayabilmem. Böylece evde biri YouTube'a girdiğinde benim pingim artmıyor
Bu işlemi gerçekleştirmek için sadece Access Point'e etraftaki ağları taratıyorsun ve istediğin ağa şifresini girerek bağlanıyorsun. Senin kablosuz ağ adın ve şifreleme türün ana modemden farklı olabilir ama kablosuz yayını aynı kanalda olmak zorunda. Umarım bu yardımcı olmuştur daha fazla yardıma ihtiyacın olursa buraya yaz
Ana modeme attığım ping sonucu;
Eki Görüntüle 245837
Bu da SpeedTest sonucu yaklaşık 1.4 MB/s hız 10 Megabit :/ Sözde 16 Megabit paket kullanıyoruzTürkiye şartlarında fena sayılmaz
Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test