Kablonet %100 paket kaybı nasıl çözülür?

Herkese selam. League of Legends oynarken 1 maç oynuyorum sorun yok, 2. maç yarım saniye lag başlıyor. Lag olduğu sırada internetimde kopma, internet hızımda düşme veya oyun içi ping artışı olmuyor. Riot'a ticket attığımda bana pingplotter testi yaptırdılar ve internetimde %100 paket kaybı olduğunu söylediler. Sorun bu yüzden kaynaklanıyormuş. Fakat Kablonet'i aradığımda internet paket kaybı ne onu bile bilmiyorlar, sinyallerde sorun yok diyorlar. Ping artışınız yok diyorlar. Zaten sorunum ping değil diyorum ama anlatamıyorum. Yani çözüm öneremiyorlar. Ben bu sorunu nasıl çözeceğim? Arayıp müşteri hizmetlerine başka bir şey mi söylemem gerekiyor?

Not: Ethernet kablosunu değiştim sorun çözülmedi, Kablonet modem değişti sorun çözülmedi. Bilgisayarda hiçbir sorun yok.
Not2: Modemi yeniden başlatıp oyuna girince 2-3 maçlığına lag olmuyor. Sonra yine devam ediyor. Yani düz mantık sorunun modemde olduğunu düşünüyorum.

Aynı sağlayıcıyı kullanıyoruz 2-3 gün önce aynı sorunu yaşadım müşteri hizmetlerini aradım değerlerinizde sıkıntı var dedikten sonra uzaktan teknik destek ile sorunu giderdiler.
Ben de 126 dan müşteri hizmetlerini arıyorum, ''internetimde paket kaybı var, online oyunlarda lag sorunu çekiyorum'' diyorum. bana direkt ''kontrol ediyorum.. sinyal değerlerinizde bir sorun görünmüyor'' diyor ve olay bitiyor.. başka bir şey mi demek gerek acaba?

Hangi bağlantı tipini kullanıyorsunuz? Fiber, VDLS, DLS? VDSL olduğunu farz edersek modem değerleriniz içerisinde noise değerlerini atar mısınız? Santral uzak olabilir, aynı zamanda bina içerisindeki kablolamalarda sorunlar olabilir. Olası çözüm bina içerisindeki hattan dairenize kadar CAT 6 kablo çekmeniz. Bunun dışında yapılabilecek pek bir şey kalmıyor geriye. Yalnızca fiber bağlantıyı bekleyebilirsiniz.

Hangi bağlantı tipini kullanıyorsunuz? Fiber, VDLS, DLS? VDSL olduğunu farz edersek modem değerleriniz içerisinde noise değerlerini atar mısınız? Santral uzak olabilir, aynı zamanda bina içerisindeki kablolamalarda sorunlar olabilir. Olası çözüm bina içerisindeki hattan dairenize kadar CAT 6 kablo çekmeniz. Bunun dışında yapılabilecek pek bir şey kalmıyor geriye. Yalnızca fiber bağlantıyı bekleyebilirsiniz.
Kablonet fiber kullanıyorum. 100 megabit, 5 upload. Teknik ekip eve gelmeden binadaki kabloları kontrol etmiştir diye düşünüyorum. Bir sorun olsa söylerlerdi. Noise değerlerini atmayı bilmiyorum, öğretirsen atabilirim. Bir de bu sorun 1.5 aydır var. Elbet bir çözümü vardır diye düşünüyorum

Fiberse bina içi kablolamanın bir önemi yok. Direkt olarak Kablonet'ten kaynaklanan bir sorun olduğu gözüküyor. Şu sitede gördüğün değerleri atar mısın? Yalnız Georgia olsun. Çünkü Almanya server'ı çalışmıyor. Benim değerlerim:
1677154428856.png

l etmiştir diye düşünüyorum. Bir sorun ol
Kablonet fiber kullanıyorum. 100 megabit, 5 upload. Teknik ekip eve gelmeden binadaki kabloları kontrol etmiştir diye düşünüyorum. Bir sorun olsa söylerlerdi. Noise değerlerini atmayı bilmiyorum, öğretirsen atabilirim. Bir de bu sorun 1.5 aydır var. Elbet bir çözümü vardır diye düşünüyorum
Kablonet'in FTTH yani fiber altyapısı çok nadir yerlerde var bu sebeple muhtemelen Docsis şebekesi üzerinden hizmet alıyor olabilirsiniz kullandığınız modemi belirtirseniz hat değerleri için yardımcı olabiliriz.

Kablonet'in FTTH yani fiber altyapısı çok nadir yerlerde var bu sebeple muhtemelen Docsis şebekesi üzerinden hizmet alıyor olabilirsiniz kullandığınız modemi belirtirseniz hat değerleri için yardımcı olabiliriz.
C2038A0E-BD9F-445C-AB15-35EC5FCD5505.jpeg
Bu modemi kullanıyorum

Fiberse bina içi kablolamanın bir önemi yok. Direkt olarak Kablonet'ten kaynaklanan bir sorun olduğu gözüküyor. Şu sitede gördüğün değerleri atar mısın? Yalnız Georgia olsun. Çünkü Almanya server'ı çalışmıyor. Benim değerlerim: Eki Görüntüle 1679250
Georgia seçili. Hiçbir ayar yapmadan direkt start a basıp başlatıyorum değil mi?

Fiberse bina içi kablolamanın bir önemi yok. Direkt olarak Kablonet'ten kaynaklanan bir sorun olduğu gözüküyor. Şu sitede gördüğün değerleri atar mısın? Yalnız Georgia olsun. Çünkü Almanya server'ı çalışmıyor. Benim değerlerim: Eki Görüntüle 1679250
Buyur dostum. Yaptım.

Eki Görüntüle 1679305
yeni test.png

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 1679301Bu modemi kullanıyorum

Georgia seçili. Hiçbir ayar yapmadan direkt start a basıp başlatıyorum değil mi?

Buyur dostum. Yaptım.

Eki Görüntüle 1679305
Altyapınız tahmin ettiğim gibi gerçek fiber değil maalesef. Docsis şebeke üzerinden hizmet alıyorsunuz modeminiz de yeni bir cihaz hat değerleri tam olarak hangi panelde yer alıyor bilmiyorum lakin 192.168.0.1 adresine girip biraz kurcaladıktan sonra örnekte ki gibi değerlerin olduğu paneli bulabilirseniz inceleme şansımız olur.

Dosya Ekleri

• d255c78eb9f99c87e2f83faa21dc18c1[1].png
    d255c78eb9f99c87e2f83faa21dc18c1[1].png
    73,8 KB · Görüntüleme: 95
Altyapınız tahmin ettiğim gibi gerçek fiber değil maalesef. Docsis şebeke üzerinden hizmet alıyorsunuz modeminiz de yeni bir cihaz hat değerleri tam olarak hangi panelde yer alıyor bilmiyorum lakin 192.168.0.1 adresine girip biraz kurcaladıktan sonra örnekte ki gibi değerlerin olduğu paneli bulabilirseniz inceleme şansımız olur.
Ara yüzüme girdim. Bu sekmeye nereden geleceğimi söylersen eğer hemen atayım fotoğrafları bilgisayar başındayım.

Burayı mı diyorsun? Bunları paylaşmamda sakınca yok değil mi, bilmeden özel bir şey paylaşırsam uyar beni lütfen sileyim.

modem ayarları.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı