KabloNet İnternet Kurulum ve Detayları

Gökdağ Onur

Decapat
Katılım
2 Eylül 2018
Mesajlar
21
Arkadaşlar ben yakın bir zaman önce türk telekom internet tarifemi iptal ettirdim gerekli nedenlerden dolayı. Şu an KabloNetdeki 50 Mbps 150GB AKN veya 250GB AKNli tarifelerden birini almayı düşünüyorum. Fakat öncesinde kullandığım internet ortak bir internetti ve bize sadece yukarıdan kablo çekip kasaya bağlamakla iş bitti. Şimdi kurulum için bir şey hazırlanması gerekiyor mu falan bilmiyorum. Bir de benim bilgisayarım masaüstü ve Wifi yok. Henüz modemde yok. Onların isteğe bağlı getirdikleri değişik marka bir modem varmış. Fakat ben onun yerine kendim bir mosem almak istiyorum. İyi performans veren 200-300 TL arasında ve hem interneti eve dağıtıp hemde bilgisayarımla modemi kabloyla bağlayabileceğim bir modem istiyorum. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. İptal ettirdiğiniz ADSL modemli ve ADSL bir internet paketti, sanıım, fibernet olsaydı ondan kalan Zyxel VDSL modemi direk olarak kullanın diyecektim.

Kasada wi-fi yoksa kablolu (sadece ethernet kablolu) kullanacaksanız sıkıntı olmaz, wi-fi adaptör kartını mutlaka takmak gerekmez, ancak kablolar görüntü kirliliği yapıyor derseniz netten iyi markalardan wi-fi kartını kasaya taktığınızda masaüstü PC'yi kablosuz olarak wi-fi'ye dönüştürmüş olursunuz, aradaki fark bu olur.

İsteğe bağlı olarak paketle birlikte gelen VDSL modemi satın alırsanız bence daha iyi olur, ben de öyle yapmıştım çünkü geçen yaz, çünkü kampanya dahilinde örneğin 12-24 ayda ödeyeceğiniz aylık faturalara bunu tam olarak da dağıtırlar, bu daha iyi olur, 200-300 tl. peşin vermekten (taksitli kart kullanmıyorsanız) kurtulmuş da olursunuz. Zyxel, asus, vb. iyi bir markaysa ve diğer VDSL modemlerin (wi-fi özelliği saklı ve içinde olarak) teknik özellikleriyle ayniyse satın alın derim.

Modem evin merkezi bir yerinde (antre girişi veya çok merkezi bir oda gibi) tam zeminde ve ve tam tavanda olmadan orta seviyelerde bir yerlerde kalacak şekliyle evin en merkezi yerine konuşalandırılabilir, laptop, tablet ve masaüstü (wi-fi kart takılmış) PC'lere eşit sinyal kuvvetiyle eşit dağıtım yapılabilmesi için bu işlem genellikle de yapılır.

Sonuç olarak daha önceki kullanımızdan farklı olarak masaüstünü kablosuz kullanmak için wi-fi kartına, dışarıdan veya paketle birlikte gelen VDSL wi-fi özelliği olan (Bu özellik modemden istenirse kapatılıp açılabilir, size kalmış, ama cihazlara dağıtım için wi-fi açık olmalıdır, sadece kablolu masaüstünde kapalı olursa sadece masaüstünü kablolu kullanırsınız, örneğin) bir modeme (ADSL modemle olmaz, VDSL ve ADSL çift özelliği olan modemlerle bu olur) fibernet sağlayıcı bir servisle birlikte ihiyacınız olacaktır.

İki AKN arasındaki farkı yazmış olayım, birinde 150 GB kota sınırından sonra VDSL hızı düşüyor, diğerinde ise 250 BG kota sınırından sonra download hızınız biraz düşüyor, aralarındaki fark budur ve tercih yine sizindir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Verdikleri modem gayet kaliteli ve yeterli bir modem ben gayet memnunum. Kurulum konusunda da zaten bir arkadaş gelip hallediyor her şeyi. Size bir kaç saat beklemek kalıyor sadece. Ayrıca sevgili @Yeni Teknik Sembol olabilecek en iyi şekilde açıklamış. Üzerine söylenebilecek pek bir şey kalmamış.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı