Kablonet nasıldır?

Peki Netmaster Modem veriyorlarmış sanırım bir iki şikayet okudum kullanan arkadaşlar varsa tecrübelerini aktarabilirler mi ?

CBW-383Z4 modemini kullanıyorum, ani elektrik kesintisinde sorun çıkartabiliyor.

Destekleri çok iyi sabahtan başvuru yaparsanız, gün içinde gelebiliyorlar.
Müşteri temsilcileri gayet iyi pek bir sorun yaşamadığımız için pek aramadık ama hep güler yüzlü arkadaşlar karşıladılar.

Bu sayfayı incelemenizi öneririm.
 
Merhaba,
Biraz daha görüşme yaptım ve aklıma bir soru takıldı ISS'nin bana verdiği bilgide benim evime fiber kablo veriyormuş 100 Mbps internet alabilirmişim peki güzel fakat hepimiz oyun oynayan insanlarız Ping değer nasıl olacak peki ? Bu adamlar bana 24 Ay Taahhüt sözü istiyor ya eve geldiğinde Ping değeri fazla çıkarsa nasıl iptal ettiriceğim ? Bunu daha bağlatmadan anlamamın bir yolu var mı ?
 
AKK var diye biliyorum. Benim işime yaramıyor o yüzden. Sürekli bir şeyler indirdiğim için :D Türknet var. Bir inceleyebilirsin.
 
Ankara Eryaman da ikamet etmekteyim.

1 yıldan uzun zamnadır kablonet kullanıyorum. 24 Mbps ile Xbox one S konsol ile ortalama 60 ping alıyorum. Başka şehirden bağlananlara baktığım zaman Türkiye için standart bir rakam olduğunu söyleyebilirim. Bu arada uploadım 3 Mbps

Kendi modeminizi alıp orta kalite bir rooter ile kullanmakta fayda olduğunu düşünüyorum. Ben o şekilde kullanıyorum. Kablonetin netmaster modemine göre fark ettiğini düşünüyorum. Kablonet zaman zamamn bazı müşterilerini ip hazvuna atıp oradan ip veriyor. Böyle bir durumla karşılaşınca müşteri hizmetleri ile görüşerek ip havuzundan çıkmanız gerkiyor.
 
7-8 yıldır Ankara'da kullanıyoruz. Genel olarak memnunum. 24 mbit 150 GB AKN internet + 4-5 tane sinema ve epey belgesel kanalının olduğu Teledünya + Voip hizmeti paketine (paket adını hatırlamıyorum) 69 TL gibi bir fiyat ödüyoruz. Piyasayı bilmiyorum şu an pek, o yüzden fiyatını karşılaştıramıyorum ama kalite anlamında memnunum. Aldığım hız genelde 22 civarı, düştüğünde 18'in altına pek düşmüyor, fakat bir iki kere 3-4 mbit'e düştüğünü de gördüm. Ping'i ise Insurgency oynarken takip ediyorum, az pingli Türk sunucularda gününe göre en az 15 en fazla 80'i gördüm. Ortalaması ise 25-30 gibi. Aslında benim için yeterli ama rekabetçi oyunlarda biraz sıkıntı yaratır sanırım. Keza Insurgency'de de öyle.
İki gün önce Teledünya'da yaşadığımız bir sorun için arıza kaydı bıraktık, gün içinde akşama doğru geldiler.

Bence en büyük handikapları:
  • Yurt genelinde yaygın değil. İstanbul'da yaşadığım iki senede iki ev değiştirdim, birinin mahallesinde Türksat altyapısı yoktu, gerçekten mumla aradım.
  • Bazı bölgelerin altyapısı kötü diyorlar. Benim tecrübelerimin tam tersini yaşadıklarını söyleyenler de var. Yani internetteki yorumlara vb. göre ya çok iyi ya da çok kötü bir performansı oluyor. Ortası yok.
  • Pek kesinti olmaz ama olduğu zaman çıldırtır.
  • Yukarıda bir arkadaşın yazdığı gibi hava durumundan epey etkilenen bir ISS.
Yani özetle bana sorarsan bölgende altyapısı iyiyse kesinlikle tercih edilir. Yaşadığın çevrede kullanan varsa tecrübelerini sorman iyi olur.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı