Kablonet nasıldır?

Kablonet kullanıyorsun sanırım konuyu okumuşsan eğer ping sorusuna cevap verebilir misin ?

Hocam olaya sadece ping olarak bakma sonuçta sen bir hizmet alacaksın ve bu hizmetin parasını ödeyeceksin MIN: 64.99TL ve bir sorun olduğunda çözmeyecek müşteri hizmetleri telefonu yüzüne kapatacaksa isterse 1 ping gelsin ben yine o parayı vermem.
 
10 senedir kullanırım kabloneti. Bir kere ping olduğunu bir kere kopma olduğuna şahit olmadım. Yeri geldi 10 MBPS / 1 MBPS paketi kullandım. Şuan 24 MBPS / 2 MBPS kullanıyorum. Fiyatlar hem uygun hem ping lag vs. bunların hiçbirisi yok. Yılbaşından sonra tarifeyi yükselteceğim bende duruma göre. Modem olarak netmaster kullanıyorum.1 kere bile kapatmadım modemi hep açıktır. Dahada sıkıntı çıkarmadı.
 
Çok uzun zamandır Uydunet kullanıyorum.

Çok az kesinti sorunu yaşanıyor.
Gerek telefonla gerek sosyal medya üzerinden iyi bir müşteri hizmetleri var.
Arıza olursa çok hızlı müdahale ediyorlar.
İhtiyaç olduğunda ek AKN satın alma, turbo açıp 24 saat limitsiz kullanma gibi ek hizmetleri problemsiz çalışıyor.
Taahhüt ettikleri hızı genelde sağlıyorlar.
Online oyunlarda PC yada PS4 ile bir problem yaşamıyorum.

En kötü taraflarından birisi verdikleri Netmaster cihazları çok sorunlu aletler. Ben Netmaster'ı bridge moduna alıp arkasında bir TP-Link WiFi Router kullanarak o sorunu bertaraf ettim.

Son dönemdeki en kötü uygulaması maalesef AKN'li paketleri kaldırıp sadece kotalı pakete yönlendirmeleri oldu. 50/4 Mbps 250 GB AKN'li paket için taahhüdüm bitti ve buna yakın bir paket bile yok. Kotalıya geçmek yerine taahhütsüz olarak kullanmaya devam ediyorum.

Çağrı merkezine bir sorabilirsiniz çünkü çok emin değilim ama bildiğim kadarıyla taahhüt verip hizmet almaya başladıktan 1 yada 2 hafta içerisinde ceza ödemeden iptal etme hakkı veriyorlardı. Hala var mıdır bilmiyorum, yazdığım gibi çağrı merkezinden yada abone merkezine uğrayıp sorabilirsiniz.
 
Ben de geçmeyi planlıyorum. 100mb/5mb paketine. Bakalım. Burada okuduklarım gaza getirmedi değil :) Yayın yapmayı planlıyorum ben de. Upload stabilliği ve kesinti olmaması çok önemli benim için.
 
Avantaj:
- Kesinti nadir.
- Online hizmetleri iyi calisiyor.
- Uygun fiyatli online hizmetleri var. Ornegin 5 lira vererek 24 saat boyunca hizinizi 100 Mbit'e cikarip hic kota harcamadan download yapabiliyorsunuz. Format attiktan sonra sagdan soldan yuklu seyler indirmek icin cok hesapli. Ayni seyi upload icin de yapabiliyorsunuz.
- Servis elemanlari hizli mudahale ediyor.
- Upload hizlari Turkiye icin fena sayilmaz. ( TT Net 2Mbit upload veriyor kufur gibi )

Dezavantaj:
- Verdikleri cihazlar cok dandik. Modeminden TV kutusuna ve onun kumandasina kadar. Ben yurt disindan docsis 3 modem aldim verdikleri sacma sapan aleti kullanmaktansa.
- Hava durumu diger ISS'lere gore daha fazla etkiliyor.
- Superonline daha yuksek upload limiti veriyor. ( 5 Mbit )
- Online olarak satin aldigin hizmet aninda devreye girmeyebiliyor. ( Bazen 20-25 dk beklemek gerekiyor )
- Cagri merkezindeki teknik elemanlari cok bilgisiz. Eve gelenler konuya hakim, telefondakiler genelde cok basit problemleri halledebiliyor yalnizca, geri kalan her sey icin "ariza kaydi olusturalim" diyorlar.

Ben hepsini kullandim simdiye kadar, bana gore en iyisi kablo net. Televizyon hic izlemiyorum, eve gelen giden olursa baksin diye aliyorum yalnizca. Ama TV konusu sizin icin onemliyse Superonline. O konuda cok fark var arasinda.
 
Bunlar çok güzel bilgilendirici yorumlar. Birde şu an ki paketler 1 Ocaktan sonra geçerli olacak paketler mi yoksa revize edilecek mi soran bilen var mıdır ?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı