Kablonet Wi-Fi kopma sorunları ve düşük hız

Dariahlazatova

Hectopat
Arkadaşlar Netmaster Infinity 401 modemini kullanıyorum 100 Mbps'lik paketim var. Akşam olunca 27 download, upload 5 oluyor. Sorunum şu diğer odalardan Wi-Fi hiçbir şekilde çekmiyor, yan oda hariç hiçbir yer kullanamıyor, sürekli kopuyor. Bağlı olsa da 3 4 Mbps falan veriyor şaka gibi. Modem mecburen odamda durmak zorunda bilgisayarım orada. Modem ayarlarım da şu şekilde aşağıya bıraktım. Evdekiler Wi-Fi'de rahatça dolaşabilsin ve yüksek hızda kullansın istiyorum. TTNET'in eski TP-Link 11n W9970 modemi var onu router olarak kullanabilir miyim yoksa router almama gerek var mı? Teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• muzdarip.png
    muzdarip.png
    61,7 KB · Görüntüleme: 435
  • yarını dün etmek.png
    yarını dün etmek.png
    83,1 KB · Görüntüleme: 384
Son düzenleyen: Moderatör:
Kablonet'in modemlerinin çekim gücü çok düşük. Kaliteli modemler değil. 300-400 TL gözden çıkartıp iyi bir modem almak lazım. Fakat DOCSIS 3.0 modem bulabilirseniz tabii.

Modemin eğer router desteği varsa kullanırsın. Yoksa sadece modem olarak kullanabilirsin.
Ayrıca eğer modemin diğer odalarda daha iyi çekmesini istiyorsan 2.4 GHz'de kullanmalısın.

Müşteri hizmetleriyle iletişime geçmelisin, normal bir durum değil. 100 mbps, kaç lira ödüyorsun dostum?

Peki bunun çözümü nedir? O kadar para verip geçtim Kablonet'e ama böyle olması çok kötü salonda çekmiyor bile.

Evet hocam bizdede öyle. Keşke geçmeden önce bize danışsaydınız. Taahhüt olmasa iyiydi TurkNet'e geçirirdik sizi. :(

Evet hocam bizdede öyle. Keşke geçmeden önce bize danışsaydınız. Taahhüt olmasa iyiydi TurkNet'e geçirirdik sizi. :(
Türknet altyapım yok 10mbps türktelekomdan kurtuldum yeni geldim kablonet'e daha dün bağlandı. :(
Modemin eğer router desteği varsa kullanırsın. Yoksa sadece modem olarak kullanabilirsin.
Ayrıca eğer modemin diğer odalarda daha iyi çekmesini istiyorsan 2.4 GHz'de kullanmalısın.

Müşteri hizmetleriyle iletişime geçmelisin, normal bir durum değil. 100 mbps, kaç lira ödüyorsun dostum?
12 ay taahhüt ile 105 lira ödüyorum. salonda sürekli kopmalar oluyor ve çok yavaş arada çok duvar olsa bile böyle olmaması lazım eski tplink modemim sorunsuz her yerde az çok çekiyordu bu neden böyle oldu ki?

TurkNet altyapım yok 10Mbps Türk Telekom'dan kurtuldum yeni geldim Kablonet'e daha dün bağlandı. :(

Hocam siz 5 GHz bandında bağlanın modeme. Evdeki diğer insanlar 2.4 GHz'den bağlansın. Böylelikle modem size daha fazla öncelik vermiş olur. 5 GHz 2.4 GHz kadar bilinmediği ve kullanılmadığı için daha az ağ trafiği olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı