Oyun oynamıyorsan net Kablonet ile devam etmelisin. (Turknet'in kendi YAPA altyapısı kapsamında iseniz Turknet Gigafiber düşünebilirsiniz) Onun haricinde benzer bütçede Kablonet'in muadili yok. Onun haricinde Superonline ve Vodafone Kablonet'in DOCSIS altyapısını kiralıyor. Ama hizmet kalitesi nasıldır bilmiyorum.Arkadaşlar Kablonet internet kullanıyorum. Şuanda 95₺ karşılığında 100mbit indirme, 5mbit upload alıyorum. + Televizyon paketi de var yani televizyonu da verdikleri aparat ile izliyoruz. Bu kablonetinki kablonete özel bir fiber sanırım. Fiber internet kullanıyorum yani şuanda. Ama diğer sağlayıcılar bu fiberi görmüyor heralde.
Eki Görüntüle 1352128
1 Ay sonra taahütüm bitecek ve sanırım 140~civarına çıkacak.
Türknet 50mbps gösteriyor. 140 küsür ₺. Tv özelliği de yok. O yüzden türkneti eledim.
Millenicom, gıbırnet ve netspeed 70mbps gösteriyor. Fiyatları da fena değil çoğu -100₺.~. Ancak hiçbirinde ek televizyon hizmeti yok.
Eki Görüntüle 1352131
Turktelekom, turkcell, vodafone gibi sağlayıcılardan altyapı sorgulama sayfası olmadığı için ne hız alırım bilmiyorum. Ama apartmanda turkcell superonline modemi kullanan gördüm. Ama sitede fiber kısmında bizim apartmanın adı yok. Kazara almış olabilirler.
Şimdi sorularım şunlar:
- Sizce 30-40 lira fark ile Kablonette kalmaya devam etmeli miyim?
- Devam etmeli değilsem hangi firmaya geçmeliyim?
- Kablonetin kullandığı fiber'i diğer firmalar kullanamaz mı, örneğin ben 100mbit alıyorum burada. bunu bildirsem bunu kullanabilirler mi?
- Şuan 100mbit kullanıyorum ama bir numarasını görmedim. Oyun oynamıyorum. Bana internet hızlı olsun, youtube videoları falan kesinlikle donmasın, video izleme çubuğundan bir noktaya tıklayınca şak diye video ordan devam etsin dönme barı çıkmasın yeterli. O yüzden bazı arkadaşlar 35mbit yeter falan demişler bu doğrumdur. 35mbit falan alsak hızlı olur mu?
- Turkcell, turk telekom, vodafone gibi hizmetlerin buradaki fiber altyapısını turknet vs. gibi sorgulayabileceğim bir yol var mı? hemen numara falan istiyorlar hemen işi bağlamaya çalışıyorlar ben öyle istemiyorum.
Millenicom, Gıbır, Netspeed ve Vodafone altyapı bilgisini Türk Telekom'dan alıyor. Turkcell'de kendi altyapısının olmadığı yerde TT altyapısını kullanıyor.
Rehber: İnternet servis sağlayıcı nasıl seçilmeli?
Herkese selamlar. İSS: İnternet servis sağlayıcı. İSS'lerin farkları nelerdir? İlk önce İSS'lerin hangi altyapıları kullandığına bakalım: Kablonet: Türksat fiber altyapısını kullanır. TürkNet: Kendi altyapısı Gigafiber'i (YAPA) ve bu altyapının bulunmadığı yerlerde Türk Telekom altyapısını...www.technopat.net
Ankaradayım Türknetin o özelliği burda yok maalesef.Oyun oynamıyorsan net Kablonet ile devam etmelisin. (Turknet'in kendi YAPA altyapısı kapsamında iseniz Turknet Gigafiber düşünebilirsiniz) Onun haricinde benzer bütçede Kablonet'in muadili yok. Onun haricinde Superonline ve Vodafone Kablonet'in DOCSIS altyapısını kiralıyor. Ama hizmet kalitesi nasıldır bilmiyorum.
Bence popüler firmalar nasıl olsa popüleriz diye ek bir zam yapıyorlar diye düşünüyorum. Zira tamam hazirana kadar zam gelecek diyorsunuz ama Türknet şimdiden 140 küsür, ama ötekiler hala 90 küsür. İstese türknet de kalabilirdi belki 100 civarında birkaç ay daha ama kalmadı... Oysa aynı altyapı.Haziran ayına kadar karşı bir karar çıkmazsa bütün internet sağlayıcıları zam yapacak yani her türlü fiyat bir hayli artacak.
Evet modemleri biraz sıkıntı ama router mouter bir şekilde güçlendirdik onu. Fakat fiyat bu sefer biraz arttı gibi, birde şimdi taahüt olayı var, şehir dışına gitme durumum olabilir vs.vs. belki kapatmam gerekebilir bunun için taahüte girmek istemiyorum açıkcası.Daha sonradan başının ağrımasını istemiyorsan Türksat ile devam et derim. Benim de yazın sözleşme bitiyor ve tekrardan yenileyeceğim. Modemleri dışında bir sorun görmedim. 8 yıl oldu ve değiştirmeyi düşünmedim hiç.
Komuşlarım genelde yaşlı yani internet bağlatmak istiyorlar default ne gelirse, çoğu 16mbitdir.Bölgeye göre değişiyor Ben "X" firmadan memnun kalırım ama sen kalmazsın. O yüzden çevreye, en azından komşularınıza danışın.
Bildiğim kadarıyla türk telekom ve onun altyapısını kullanan firmalara yansıyacak zam yani kablonet gibi kendi altyapısını kullanan firmalara zam olmayacak yanlışım yoksaEki Görüntüle 1352141
Durum bu.
Ankaradayım Türknetin o özelliği burda yok maalesef.
DOCSIS'i kiralama olayını nasıl araştırabiliriz? yani bu altyapıyı kullanırlarsa onlar da hızlı olurlar diye tahmin ediyorum ama?
Bence popüler firmalar nasıl olsa popüleriz diye ek bir zam yapıyorlar diye düşünüyorum. Zira tamam hazirana kadar zam gelecek diyorsunuz ama Türknet şimdiden 140 küsür, ama ötekiler hala 90 küsür. İstese türknet de kalabilirdi belki 100 civarında birkaç ay daha ama kalmadı... Oysa aynı altyapı.
Evet modemleri biraz sıkıntı ama router mouter bir şekilde güçlendirdik onu. Fakat fiyat bu sefer biraz arttı gibi, birde şimdi taahüt olayı var, şehir dışına gitme durumum olabilir vs.vs. belki kapatmam gerekebilir bunun için taahüte girmek istemiyorum açıkcası.
Komuşlarım genelde yaşlı yani internet bağlatmak istiyorlar default ne gelirse, çoğu 16mbitdir.
Adres değişiminde Türksat altyapısı yoksa aboneliği kapatmanda yardımcı oluyorlar. Ayrıca TV özelliği büyük bir avantaj oluyor.Evet modemleri biraz sıkıntı ama router mouter bir şekilde güçlendirdik onu. Fakat fiyat bu sefer biraz arttı gibi, birde şimdi taahhüt olayı var, şehir dışına gitme durumum olabilir vs. vs. belki kapatmam gerekebilir bunun için taahhüte girmek istemiyorum açıkçası.
Arkadaşlar Kablonet internet kullanıyorum. Şuanda 95₺ karşılığında 100mbit indirme, 5mbit upload alıyorum. + Televizyon paketi de var yani televizyonu da verdikleri aparat ile izliyoruz. Bu kablonetinki kablonete özel bir fiber sanırım. Fiber internet kullanıyorum yani şuanda. Ama diğer sağlayıcılar bu fiberi görmüyor heralde.
Eki Görüntüle 1352128
1 Ay sonra taahütüm bitecek ve sanırım 140~civarına çıkacak.
Türknet 50mbps gösteriyor. 140 küsür ₺. Tv özelliği de yok. O yüzden türkneti eledim.
Millenicom, gıbırnet ve netspeed 70mbps gösteriyor. Fiyatları da fena değil çoğu -100₺.~. Ancak hiçbirinde ek televizyon hizmeti yok.
Eki Görüntüle 1352131
Turktelekom, turkcell, vodafone gibi sağlayıcılardan altyapı sorgulama sayfası olmadığı için ne hız alırım bilmiyorum. Ama apartmanda turkcell superonline modemi kullanan gördüm. Ama sitede fiber kısmında bizim apartmanın adı yok. Kazara almış olabilirler.
Şimdi sorularım şunlar:
- Sizce 30-40 lira fark ile Kablonette kalmaya devam etmeli miyim?
- Devam etmeli değilsem hangi firmaya geçmeliyim?
- Kablonetin kullandığı fiber'i diğer firmalar kullanamaz mı, örneğin ben 100mbit alıyorum burada. bunu bildirsem bunu kullanabilirler mi?
- Şuan 100mbit kullanıyorum ama bir numarasını görmedim. Oyun oynamıyorum. Bana internet hızlı olsun, youtube videoları falan kesinlikle donmasın, video izleme çubuğundan bir noktaya tıklayınca şak diye video ordan devam etsin dönme barı çıkmasın yeterli. O yüzden bazı arkadaşlar 35mbit yeter falan demişler bu doğrumdur. 35mbit falan alsak hızlı olur mu?
- Turkcell, turk telekom, vodafone gibi hizmetlerin buradaki fiber altyapısını turknet vs. gibi sorgulayabileceğim bir yol var mı? hemen numara falan istiyorlar hemen işi bağlamaya çalışıyorlar ben öyle istemiyorum.