KabloNet'ten TurkNet'e geçilmeli mi?

Rivadex

Kilopat
Katılım
9 Aralık 2020
Mesajlar
8.115
Makaleler
4
Çözümler
39
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Şu anda KabloNet'te aldığım hızlar böyle:
1643803007291.png

KabloNet ile olan taahhütüm yaklaşık 1 ay sonra sonlanacak. Hız açısından memnunum, bir tek upload birazcık düşük ancak onunla da çok bir işim yok. Ancak stabilite açısından maalesef aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Son 1-2 aydır sürekli kopmalar yaşıyorum, pek memnun edici bir durum değil. Bugün TurkNet üzerindeki paketlere bakarken altyapımı sorgulayayım dedim. Sorguladıktan sonra altyapımın maksimum 62 Mbps desteklediğini gördüm.
1643803241743.png

Açıkçası 3 yıl kadardır 100 Mbps civarlarında hız kullandığım için bu hız benim için pek tatmin edici değil. Ancak TurkNet kullanan komşularıma stabiliteyi sorduğumda herhangi bir kopma yaşamadıklarını, memnun olduklarını söylediler ve de upload 8 Mbps, bu da benim kafamı biraz karıştırdı açıkçası. Ayrıca GIBIRNET ve Netspeed üzerinde de altyapımı sorguladım, ikisi de 59 Mbps dedi. Bir de buraya danışmak istedim. Siz ne dersiniz? @erengore @Ulunay
 
Download hızınız düşecek fakat buna ek olarak upload hızı olarak tahmini olarak 6-8Mbps arasında bir değer alabileceksiniz. Bu şekilde bir avantajı var. Abonelik yaptırırsanız abone olduktan sonra altyapıyı tekrar kontrol ettirebilirsiniz bazen sonradan da çıkabiliyor üst paket seçenekleri.
 
Ben ugrasirir sorunu cozmeye calisirdim Kablonet'te. TR de en iyi firmalardandir. Kullanici olarak bir sikinti yasamamamissiniz belli de. Vardir bir sikinti baktirmak lazim. Fiberi birakip VDSL gecilmez yoksa.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben olsam Kablonet'te kalmaya devam ederdim. Kablonet'in müşteri hizmetleri çok ilgili kopmalar ile ilgili konuştunuz mu? Pingim olduğunda direk aradığımda diğer gün kontrole bile geliyorlar modemi.
 
Ben ugrasirir sorunu cozmeye calisirdim Kablonet'te. TR de en iyi firmalardandir. Kullanici olarak bir sikinti yasamamamissiniz belli de. Vardir bir sikinti baktirmak lazim. Fiberi birakip VDSL gecilmez yoksa.

2 Yıl boyunca kullandım. Son 1 yılda neredeyse her gün internet koptu. Artık arıza kaydı açmaktan sıkılmıştım. Suçu ya modeme ya da kablolara atıyorlar. Düzeltmeye geleceğiz deyip düzeltmiyorlar. Cmts bilmemne hatası deyip geçiştiriyorlar. Eskisi kadar kaliteli değil maalesef.
 
Şu anda Kablonet'te aldığım hızlar böyle:
Eki Görüntüle 1292333
Kablonet ile olan taahhüdüm yaklaşık 1 ay sonra sonlanacak. Hız açısından memnunum, bir tek upload birazcık düşük ancak onunla da çok bir işim yok. Ancak stabilite açısından maalesef aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Son 1-2 aydır sürekli kopmalar yaşıyorum, pek memnun edici bir durum değil. Bugün TurkNet üzerindeki paketlere bakarken altyapımı sorgulayayım dedim. Sorguladıktan sonra altyapımın maksimum 62 Mbps desteklediğini gördüm.
Eki Görüntüle 1292338
Açıkçası 3 yıl kadardır 100 Mbps civarlarında hız kullandığım için bu hız benim için pek tatmin edici değil. Ancak TurkNet kullanan komşularıma stabiliteyi sorduğumda herhangi bir kopma yaşamadıklarını, memnun olduklarını söylediler ve de upload 8 Mbps, bu da benim kafamı biraz karıştırdı açıkçası. Ayrıca GIBIRNet ve Netspeed üzerinde de altyapımı sorguladım, ikisi de 59 Mbps dedi. Bir de buraya danışmak istedim. Siz ne dersiniz? @erengore @Ulunay

Eğer Turkcell fiber altyapınız var ise Millenicom'dan 100 Mbit download 10 Mbit upload paketini 105 liraya alabilirsiniz. Kablonet'te maalesef kampanyalı fiyatlar bile aşırı pahalandı.
Kablonet'te bu sorunları yaşıyorsanız TurkNet'te 2 katını yaşıycaksınız.

Altyapıdan altyapıya değişir? Bilip bilmeden konuşmayın.
 
@cobainnn Hat değerlerini görüp konuşmak daha iyi olur doğrusu. Ama Kablonet'te kalmanı pek önermem. Neden dersen artık Kablonet eskisi gibi altyapılarında stabiliteyi sunamıyor. Zaten Coax ile hizmet almak hep saçma gelmiştir. DOCSIS sistemi ise ayrı bir muamma.

Firmaya yönelik bir şey demek istemem çünkü ben aslında pek TürkNeti beğenmiyorum. Diyebileceğim DSL altyapından güzel bir ISS ile güzel bir İnternet deneyimi yaşayabilirsin. Kablonet altyapısı benim evimde de var. Hiç geçmeyi dahi düşünmedim.
 
Taahhütün bitmesine hali hazırda 1 ay var. Maddi imkanınız yeterliyse TurkNet aboneliği başlatıp önden gözlem yapmanızı öneririm.

100 Mbps'den sonra mutlu etmeyeceğini düşünüyorum. Yoğun saatlerde belirli sitelerde sorun yaşamanız kaçınılmaz.

Kablonet aynı anda upload yapabilme imkanı sunduğu için VDSL'e geçince bu farkı hissedip rahatsız olmanız kaçılmaz.

Zaten Coax ile hizmet almak hep saçma gelmiştir. DOCSIS sistemi ise ayrı bir muamma.
VDSL kıyasla çok iyidir ama ülkemizde uygulamayı beceremiyorlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı