Kablosuz 10Mbps, Kablolu 100Mbps

Modem konusunda aşırı bilgisizim. Anlayan bir arkadaş var ise yardimci olabilirse çok sevinirim.
Ben TurkNet'in verdiği modemi kullanıyorum koblosuz tam hıza yakın alıyorum.
Çok pahalı 350 TL civarı fiyat veriyorlar o modem için.
Vdsl kullanıyorsanız alırken Dsl girişi olmasına dikkat edin. Yani uygun alayım derken yanlış bir şey almayın. Router olarak değil Vdsl Modem olarak arama yapıp öyle bakının.
Bu dediğinize dikkat edeceğim. Teşekkürler.
Bu cihaz modem değil, router. 5GHz desteği var ve fiyatına göre fena değil. Tabii incelemesini izlemenizi öneririm. İhtiyaçlarınızı karşılıyor mu emin olmalısınız.
Sizin bir öneriniz var mı acaba ?

Modem konusunda aşırı bilgisizim. Anlayan bir arkadaş var ise yardimci olabilirse çok sevinirim.

Çok pahalı 350 TL civarı fiyat veriyorlar o modem için.

Bu dediğinize dikkat edeceğim. Teşekkürler.

Sizin bir öneriniz var mı acaba?

Ben ücretsiz verilen Türk Telekom mülkiyetli olan modemi kullanıyorum.

Modemin dibinde olmama rağmen 100 Mbps internet 30-50 Mbps veriyor.
Kablosuzda kayıp çok oluyor maalesef. Wifi 6 cihaz ve modem gerekiyor daha az kayıp için.
Modemin dibinde olmanıza rağmen 30-50Mbps arası vermesi 2.4 GHz ağına bağlanmanızdan kaynaklanır. Bağlandığınız cihaz da en az AC desteğine sahip olmalı tabiki. Kablosuzda kayıp yaşamamanız için Wi-Fi 5 cihaz ve üstü yeterlidir. Wi-Fi 6 olursa çok daha iyi olur ama olmasına şu durumda çok gerek yok. Wi-Fi 5 ve Wi-Fi 6 destekli cihazlarımda yaptığım testlerde ağ içi veri aktarımında 500Mbps civarı hızları, ağ dışı bağlantıda 120Mbps hızları görüyorum. Kullandığım paket Millenicom 100Mbps'ye kadar.

Modemin dibinde olmanıza rağmen 30-50Mbps arası vermesi 2.4 GHz ağına bağlanmanızdan kaynaklanır. Bağlandığınız cihaz da en az AC desteğine sahip olmalı tabiki. Kablosuzda kayıp yaşamamanız için Wi-Fi 5 cihaz ve üstü yeterlidir. Wi-Fi 6 olursa çok daha iyi olur ama olmasına şu durumda çok gerek yok. Wi-Fi 5 ve Wi-Fi 6 destekli cihazlarımda yaptığım testlerde ağ içi veri aktarımında 500Mbps civarı hızları, ağ dışı bağlantıda 120Mbps hızları görüyorum. Kullandığım paket Millenicom 100Mbps'ye kadar.
Hayır maalesef, 5 Ghz ve Wifi 5 bağlantı.
100 Mbps mi paketiniz 1000 mi? Sayılarda bir hata var sanırım. 1000 Mbps ile Wifi'de 500 alıyorsanız benimkinde farklı bir durum yok.

Hayır maalesef, 5 Ghz ve Wifi 5 bağlantı.
100 Mbps mi paketiniz 1000 mi? Sayılarda bir hata var sanırım. 1000 Mbps ile Wifi'de 500 alıyorsanız benimkinde farklı bir durum yok.
Sayılarda hata yok tekrar okuyun. Ağ içi cihazlar arasında 500Mbps hızları görüyorum. 500Mbps üzerini de alırım aslında ama cihazlarımın sınırı devreye giriyor bu durumda. Speedtest gibi sitelerde yani dış ağda 120Mbps hızları görüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı