"Kablosuz ağda oturum açın" uyarısı

enes1125

Hectopat
Biraz önce telefonuma baktığımda "kablosuz ağda oturum açın" yarısını gördüm sadece benim telefonumda değil evdeki bazı telefonlarda da aynı uyarıyı görüm. Modemi tekrar başlattım bu sefer bilgisayar "msftconnecttest.com / redirect"e bağlamaya çalıştığını gördüm. Modemi tekrar başlatınca her şey düzelti bu sorunun sebebi ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Birisi sizin ağınıza evil Twin: Şeytani ikiz saldırısı yapmaya çalışmış.

Büyük ihtimal siz oturum aça basınca modem güncellemesi gibi bahanelerle size şifrenizi girdirip Wi-Fi şifrenizi almaya çalışacaktı.

Biraz önce telefonuma baktığımda "kablosuz ağda oturum açın" yarısını gördüm sadece benim telefonumda değil evdeki bazı telefonlarda da aynı uyarıyı görüm. Modemi tekrar başlattım bu sefer bilgisayar "msftconnecttest.com / redirect"e bağlamaya çalıştığını gördüm. Modemi tekrar başlatınca her şey düzelti bu sorunun sebebi ne olabilir?

Modem ile servis sağlayıcı arasında bazen bağlantı kopukluğu oluyor. Eski modemlerde çok yaşanılan bir durum. Eğer ki yeni bir modem kullanıyorsanız bağlantınız iyi değil ya da saldırı altında olabilir bağlantınız.

Birisi sizin ağınıza evil Twin: Şeytani ikiz saldırısı yapmaya çalışmış.

Büyük ihtimal siz oturum aça basınca modem güncellemesi gibi bahanelerle size şifrenizi girdirip Wi-Fi şifrenizi almaya çalışacaktı.

Hocam bir tık abartmış gibisiniz, genelde DSL kablosu yerinden oynadığında veya fatura ödenmediğinde bu uyarı çıkıyor.

Ödeme tarihini geciktirmişim bugün ödedim. Ondan olabilir mi?

Peki böyle bir şey olduğunu nasıl anlayabilirim?

Kendi Wi-Fi nızdan aynısından bir tane daha varsa sakın girmeye çalışmayın ve ayrıca size modem güncelemesi gibi bahanalerle gelip şifrenizi yazdırmaya çalışabilir bu durumda şifrenizi asla yazmayın kısaca internette dolaşırken Wi-Fi şifrenizi yazmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı