Kablosuz Wi-Fi adaptör mü yoksa sinyal genişletici mi?

Aynı dertten müzdaribim, evin şeklini çizeyim destek isteyeceğim sizlerden. Duvar olayı işi çok bozuyor. Tek duvardan sinyali ucu ucuna alıyorum, ikinci duvardan bağlantı kurabilmek mucize. 75m2 evde internet problemi yaşıyorum ancak evden dışarı çıkıp modemin olduğu caddeden daha uzak mesafeden eve bağlanabiliyorum.

Modeminiz cam kenarında mı duruyor?

Duvara yakın ancak paralelinde camdan sinyal doğrudan karşıya bakacak şekilde.

Tamam pencere tarafından dışarıda da çekebilir modem normaldir yani bu. Köyde mesela bizim evimiz ahşap, bahçede 40-45 metrede bile çekiyordu sıradan bir modem. Cam, ahşap vs çok engellemez ama duvar ciddi oranda etkiler. Özellikle 2.duvar wifi sinyalini oldukça zayıflatıyor.

Daha uzun ve çok antenli modemler iş görebilir ama bence onların yaydığı enerji yerine (artı çok pahalı oluyorlar gerek yok) araya bir yere menzil genişletici koymak daha sağlıklı bir çözüm. Siz bir menzil genişletici alıp bir duvardan sonraki odaya koyarsanız çekmeyen odada da çeker internetiniz.

Eğer laptopla 5Mbps aldığınız yerde telefonunuz 25-30 falan hız alabiliyorsa temel problem laptopunuzla ilgili demektir içindeki dahili wifi kartı ya da anteni çok da başarılı değil yani. O yüzden bu durumda sizin probleminizi daha iyi bir USB wifi kartı da düzgün bir wifi menzil genişletici de çözer.

Ancak söz konusu olan laptop olduğu için laptopa harici bir wifi kartı takılması bana saçma geliyor eğer laptop sürekli masada durmuyor ve evin değişik odalarında kullanıyorsanız.

Menzil genişletici olarak tavsiyem TP Link RE305 olur. Eğer en uzak odada telefonunuz 25-30 Mbps kadar hız alabiliyorsa RE305'te ağınıza oldukça sağlıklı şekilde bağlanabilir ve en az 50 Mbps veya üzeri bir hıza ulaşabileceğinizi düşünüyorum.
Hocam RE305 çok pahalı değil mi ?

Yani maalesef son aylarda acayip arttı fiyatı, 600-700 bandında alınabiliyordu sıfırları. Ama cidden başarılı bir cihaz. Ben ikinci el almıştım 4-5 ay önce 400 civarına.
Katılıyorum bütçe varsa benim attığım cihaz yerine bu cihaz daha mantıklı bir seçim olacaktır, eğer 500-600 TL bandında iseniz benim attığım cihazı alabilirsiniz.

Cihazdan cihaza ciddi farklar var bu ürünlerde mesela bir tanıdığın evine RE650 aldık resmen takla attırdı internete onu da ikinci el almıştım :) Bu tip cihazları ikinci elde uyguna denk getirmek mümkün alıp kullanmayan ya da artık ihtiyaç duymayanlar oluyor.

Max 10 aynı anda

Anladım o zaman tahminim menzil genişleticiyle en az 30-35 alabilirsiniz telefonun 10 çektiği laptopun 5 çektiği odada.

Bu arada daha yüksek hız da alabilirsiniz mesela forumda biri denemiş zamanında. Sizinki gibi 100 Mbps bağlantısı varmış, modemin 8 Mbps çektiği yere cihazı koymuş ve ulaştığı hız 2.4 Ghz bandıyla 50 Mbps, 5 Ghz'de ise 90 Mbps. (Cihaz RE305)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı