Çözüldü Kaç devamsızlık hakkım kaldı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BenAdaletim

Centipat
Daha fazla  
Özürlü 8 özürsüz 3 devamsızlığım var. Kaç gün daha okula gitmeme hakkım var?

Çözüm
7 günü özürsüz olmak üzere toplam 19 gün devamsızlık hakkınız kaldı.

Düzenleme: Yaşınız 18 olarak gözüküyor ancak konu "İlkokullar ve Ortaokullar" kategorisinde açılmış. Ortaokul öğrencisi misiniz yoksa lise mi? Çünkü ortaokullarda özürsüz devamsızlık sınırı 20 gündür.

İlköğretim Kurumları Yönetmeliği

Düzenleme 2: Konu sahibi liseli olduğunu belirtmiş. Neyse, genel bilgi olduğu için ortaokullarla ilgili kısım da kalsın.

Özürsüz 10 gün özürlü 20 gün okula gitmeme haklarının olduğunu belirtmiştir.
Yönetmeliğe göre öğrencilerin 10 günü özürsüz olmak üzere toplam 30 gün devamsızlık hakkı vardır. Örneğin; öğrenciler 10 gün özürsüz, 20 gün özürlü yapabilecekleri gibi 3 gün özürsüz, 27 gün özürlü devamsızlık da yapabilirler. Özürsüz devamsızlık 10 günü ve toplam devamsızlık 30 günü geçmediği sürece özürlü devamsızlık için herhangi bir sınır yoktur.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği
bir de kaç gün özürsüz olmamalı?
Sınıfta kalmamanız için özürsüz devamsızlığınız 10 günün altında toplam devamsızlığınız ise 30 günün altında olması gerek. Örneğin raporlu 25 özürsüz 2 diyelim. Bu durumda toplam 30 günü ve özürsüz 10 günü geçmediği için sınıfı geçebilirsiniz. Zaten orta okulda çok göze batan biri değilseniz sınıfta kalmazsınız ŞÖK ile geçirirler. Ortaokulda toplam 50 gün devamsızlığım olmasına rağmen geçmiştim.

Liseyim orada liseyi bulamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…