Kaç Hz monitör alınmalı?

Renk olarak en iyi IPS>VA>TN Görüş açısı olarak da aynı sıralama. Tn panel gecikme değeri daha düşük oluyor genelde ama artık IPS ve VA paneller de 144 HZ'de gayet düşük gecikme değerlerine sahip. Sadece biraz ghosting olabilir dez avanta olarak ama ben sorun etmiyorum IPS kullanıyorum. Renklerinden gayet memnunum. Bİr de 23.6" civarında baksanız daha iyi olur 1080P için 21.5" Biraz küçük kalabilir.
 

Sizin isteklerinize göre bu bütçedeki en iyi monitör.
Bunu önereni çok gördüm. Kendi attığım ile arasında kaldım. Ikisi arasında pek bi fark var mıdır. 300 tl az bi sayı değil sonuçta.
 
Ryzen 3 3100
8x2 3200 RAM
RX 570 4 GB
B450 S2H anakart mevcut
Monitörümun biraz eski kaldığını düşündüm. Arkadaşlarım falan da 144Hz geçmemin gerektiğini söyledi. Internette de ekran kartına göre Hz alınmalı gibi şeyler görünce danışmak istedim. Çoğu oyunda gayet iyi performans alıyorum.
Orası çok önemli değil yeni alacağınız monitör FreeSync desteği sunuyorsa (ki 144 Hz. ise yüksek ihtimal sunacaktır) yırtılma yaşamamanızı sağlar zaten. Belirttiğim gibi hem uzun vadeli yatırım hem şuan göz zevkinizi doyurmanın yanı sıra mevcut monitörünüze istinaden akıcılık sağlayacağı aşikar. (Bütçeyi yine belirtmemişsiniz.)
 
İşini görür tabii ki ama 144-165Hz'deki akıcılığı vermez. Paran yetiyorsa tabii ki 144 ve üzeri daha iyi! 44 FPS alamasan bile masaüstünde gezinirken ya da video izlerken daha akıcı hissettirir. Max bütçeni belirtirsen biz de bakalım daha iyi alternatif var mı?

1300'ü geçmeyecek şekilde olursa cebimi yakmaz.
 
Fiyatına göre bu çok güzel. 350 cd parlaklık pivot ayak özelliği felan var .IPS panel 144 hz.

Bu da 165hz Va panel 350 cd parlaklık ve Curved alınabilir güzel yükseklik ayarı da var.
 
Orası çok önemli değil yeni alacağınız monitör FreeSync desteği sunuyorsa (ki 144 Hz. İse yüksek ihtimal sunacaktır) yırtılma yaşamamanızı sağlar zaten. Belirttiğim gibi hem uzun vadeli yatırım hem şu an göz zevkinizi doyurmanın yanı sıra mevcut monitörünüze istinaden akıcılık sağlayacağı aşikar. (bütçeyi yine belirtmemişsiniz.)

Max 1300 olursa sevinirim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı