Kaç satırlık program uzun sayılır?

Peki hangi dillerde uzun veya kısa?
vb. şeyleri dahil etmezsek peki?

1-Java ve C++ biraz daha nesne odaklı olduğu için uzundur diyebilirim ama öyle ağım şahım bir fark yok.
2-"; " dahil etmeme gibi bir şansın yok.
3-şimdi sen yazdığın koda göre değişir, 3 satırlık kodu 10 satır şeklinde yazanda var ve yapılacak programa bağlı.
4-( şahsi ) web tabanına yönlendirilen ve login işlemini gerçekleştirilen programı 25 satıra yazabiliyorum. Fonksiyonu aşırı bol olsun her şeye uzansın dersen 500 satırda olur, kısacası bir uzunluk kavramı yok yaptığın işe göre değişir.
 
IDE'lerde ya da text editörlerindeki satır belirteçleri tamamen geliştiriciye kolaylık sağlamak için. Bilgisayarın gözünde bir degeri yok satır sayısının. Dolayısıyla programın kalitesini de etkilemez. Önemli olan en etkili biçimde yazmak. Ayrıca satır sayısının uzun olması kodu yazmanin çok uzun sürdüğü anlamına da gelmez. Mesela bir koşul, döngü, fonksiyon şu iki sekilde yazılabilir:
[CODE title="Örnek"]if(koşullar){
komutlar}

//ya da

if(kosullar)
{
komutlar
}[/CODE]
İkisi arasında fazladan iki satır fark var. Buna benzer yapilardan yüzlerce olduğunda satır sayısı arasında da aynı oranda fark olacak. Fakat bu iki şeyi yazma süresi arasında saniyeler kadar bile fark yok.
Ayrıca bir uygulama yaklaşık kaç satır sürer dersen, neyin uzun neyin kısa olduğu da bağlama göre değişir. Örneğin C# dilinde ekrana hoşgeldin yazdıran bir uygulama için 10 satır bile aşırı uzun. Bir oyun için yüzlerce satır az diyebiliriz.
 
Eğer milyonlarca satırlık devasa bir proje geliştirmiyorsanız RAM ve CPU optimizasyonu diye bir şey sizin için söz konusu değil. Veya zaman öncelikli bir proje. Sizin için önemli olan kodun düzenli, anlaşılır, kolay okunabilir olması olmalı.
 

Geri
Yukarı