Kaç tane cinsiyet var?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Yararsız Üye hocam ortaokul eğitimi ile ancak bu kadar biliyorlar 9. sınıf müfredatında hermafrodit canlıların var olduğu öğretiliyor.

Mesele var olup olmadığı değil, bizim nasıl kabul ettiğimiz. Bilim sana tanrı yok diyorsa sen tanrının olmadığına inanıyor musun? Eğer okulda zaten böyle eğitim veriliyorsa bence yanlış. Var olduğu söylenmeli ama bunu normalleştirmek ayrı bir şey, doğru değil. Bugün burada transeksüelliği ve eşcinselliği normalleştirmeye çalışan insanlarla dolu toplum. Dayatmalara karşıyım...

Normalde 2 tane. Ama bir doğuştan olan çift cinsiyetlilik var. Ama tabii ki bu eşcinsellik değil herhangi bir yönelimde değil. Doğuştan olan bir durum. Onun haricindekiler bir yönelimdir tercihtir.

Var olduğu söylenmeli ama bunu normalleştirmek ayrı bir şey, doğru değil.
Hâlâ "CİNSEL YÖNELİM" ile "CİNSİYET" ne demek anlamıyorsun. Bazı canlı türleri bir üreme döneminde erkek olarak ürerken, sonraki üreme döneminde dişi olarak üreyebiliyor. Bunun normalleştirmeyle, cinsel yönelimle ne alakası var? Bazı hayvan türleri tamamen bir "tür" olarak bu şekilde. Bunlara da "hermafrodit" canlılar deniliyor. Hem erkek, hem dişi.

Mesele var olup olmadığı değil, bizim nasıl kabul ettiğimiz. Bilim sana tanrı yok diyorsa sen tanrının olmadığına inanıyor musun? Eğer okulda zaten böyle eğitim veriliyorsa bence yanlış. Var olduğu söylenmeli ama bunu normalleştirmek ayrı bir şey, doğru değil. Bugün burada transeksüelliği ve eşcinselliği normalleştirmeye çalışan insanlarla dolu toplum. Dayatmalara karşıyım...
Normal bir şey zaten. Normal olan bir şeyi neden normalleştirelim. Tıp ve bilim buna normal diyor. 1400 yıl önce çıkmış olan dine göre normal olmaması kimsenin umurunda değil.

Yassı solucanı da mı bilim var etti. Özellikle insan üzerinden gidiyor konu ama soru 'Kaç tane cinsiyet var?' yani canlılar üzerinden gidiyoruz.

Normalde 2 tane. Ama bir doğuştan olan çift cinsiyetlilik var. Ama tabii ki bu eşcinsellik değil herhangi bir yönelimde değil. Doğuştan olan bir durum. Onun haricindekiler bir yönelimdir tercihtir.
Bir yönelimdir tercihtir derken :D? Yönelim ve tercih çok farklı şeyler kullandığınız kelimelerin anlamlarına bir daha bakın bence. Cinsiyet biyolojik olarak 3'tür. Kişinin beyanına bakarsak "Cinsiyet 2 değil bin yayladır :D". Eşcinsellik, biseksüellik, panseksüellik gibi daha bir çok yere giden tanımlar ise yönelimdir. Tercih değildir eğilim de değildir "yönelimdir". Allah vergisidir :D. İnkar etseniz de etmeseniz de bu böyledir.

Hâlâ "cinsel yönelim" ile "cinsiyet" ne demek anlamıyorsun. Bazı canlı türleri bir üreme döneminde erkek olarak ürerken, sonraki üreme döneminde dişi olarak üreyebiliyor. Bunun normalleştirmeyle, cinsel yönelimle ne alakası var? Bazı hayvan türleri tamamen bir "tür" olarak bu şekilde. Bunlara da "hermafrodit" canlılar deniliyor. Hem erkek, hem dişi.

Hala anlatamıyorum, ben insanlardan bahsediyorum, ne kadar sabit bir insansınız. Ya anlamak istemiyorsunuz, ya da bir şeyi bana zorla dayatmak istiyorsunuz. Canlılar hakkında bilgim yok bir yorum yapamam. Ben dünya üzerinde yaşayan 7.6 milyar küsur insandan baz alarak söylüyorum ki, bu söylediğim rakamının yüzde 90 coğunluğu kadın ve erkek anlıyor musunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı