Pokemon Ferhat
Centipat
Bekleyin, ben deneyeyim.Usta siz hala anlamıyorsunuz. Ben artık anlatmaktan yoruldum. Azıcık mantık yürütürsen anlatsın.
İdam gelirse, ülkemizde adil kararlar verilmediği için çokça insanın hakkı yenecek. İdam sadece kadına şiddette uygulanmayacağına göre? Bir örnek: İran.Ne alaka ya? Arkadaşım insanlar alıştı kadın öldürürüm 1 ay yatıp çıkarım idam gelirse yapmazlar.
Sırf şunu 2 kişiye anlatmak için kendimi ne kadar yordum. Ek olarak bugün kadına şiddeti uygulayan adama hapis cezası bile verilmiyor. İdam verileceği nereden malum.İdam gelirse, ülkemizde adil kararlar verilmediği için çokça insanın hakkı yenecek.
Soruyorum, çözümü idam mıdır? İşkenceyi idama karşı savunurum, şu anki nesil yaşlandığında işlerin eğitim ile daha iyi olacağını hesap edersek bu süre içerisinde cinayete kurban giden insanlar ne olacak? Katiller sonuçta 10 yıl yatar çıkar değil mi? Ülkemizde adalet anlayışı olsaydı bunları asla söylemezdim ama içimizde katiller gezmeye devam ediyor. Adil karar veren hakim zaten suçsuz birisine böyle bir kararda bulunmaz. İdamın dönüşü yoktur ama ağır cezaların vardır. Bunu söylemeye çalışıyorum. Dediklerimi yanlış anlamyın lütfen.@Pokemon Ferhat o kadar yazıp da ağır işkence gelsin demek hangi akla sığar? Tamam, biz senin dişlerini çekelim, tırnaklarını sökelim sonra para verelim. Para her şeyi düzeltir zaten değil mi? Yaşadığın travmaları, zihinsel ve fiziksel çöküşü paracıklarınla halledersin, kalkanıyla sistem toplarsın. O işkenceden sonra oyun oynayacak havaya girebilirsen tabi.
Tamam, çok komiğim. Bunu kabul ediyorum ama başka nasıl bir seçenek var bu adalet anlayışı ile? Yeni nesilin sosyal medya sayesinde taciz/tecavüz/cinayet suçlarında daha hassas olduğunu varsayarsak kısa süreli bir çözüme ihtiyacımız var demektir. Eğitim iyileştirilip insani değerlerin küçüklükten işlenmeye başlanmadan önce işlenen suçları nasıl önlemeyi planlıyorsunuz? Bunu yapan kişinin karşılığını ödemesi gerekiyorsa neden acısız ölmeli ki? Yanına kar kalacak bu yaptığı. Sizin önerinizi heyecanla bekliyorum efendim...Ben de diyorum ki işkencenin de dönüşü yoktur. Vücutta kalıcı hasar bırakabilmesinin yanında o adam bir daha zihinsel olarak eskisi gibi olamaz. Psikolojisi bozulur, aklını kaçırır insan. Sonra gelirsin pardon reis yanlışlıkla ağır işkencelere maruz kalmışsın al şu parayı da git dersin adama. Cidden komiksiniz. Çocuk oyuncağı mı bu işler? İdam gelsin daha iyi işkenceden. En azından idamda ilaçlarla öldürüyorlar, acı çekmiyorsun. O işkencede yalvarırsın ölmek için.
İlk önce, şiddeti ve cinayeti sınıflandıramazsınız, bu gibi şeylerin cinsiyeti olmaz. Şiddeti ve cinayetleri kadın erkek diye ayıranlar cinsiyetçidir. İkincisi, idamın gelmesi için yasaların %100 oranında doğru ve tutarlı olması gerekir ki bu mümkün değil suçsuz yere iftira kurbanı olup hapishane köşelerinde çürüyen bir sürü insan var. Eğer illa idam istiyorsanız iran, arabistan gibi ortadoğu ülkelerinde yaşayın. Cinayet ve şiddet zaten yıllardır yaşanan şeyler, hatta insanlık tarihinden beri bu tür eylemler gerçekleştiriliyor maalesef. Sadece kadın odaklı düşünüp kadın üzerinden adalet sağlamaya kalkışmayın, samimi olmuyorsunuz.Merhaba bu konuyu başka Forumlarda'da yazdım nedeni ise bu durumun Türkiye'de normalleşmesi. Yakın zamanda akrabamdan birisi genç bir kız tecavüze uğradı.
Bunu emniyete bildirdiler. Tabi beni götürmediler. Neyse ablamdan gizlice aldım bu lafları tecavüz gören genç kız bağırmadığı için serbest bırakılmış. Anlamayanlar için genç kızın isteğiyle gibi düşünmüşler bana göre tamamen kuş beyinlilik. Devamını anlatmadı fakat ben anlayacağımı anladım. Benim ablamda 20 yaşında şehir dışına çıkacak ve korkuyorum. Ablama'da aynısı olur diye ailecek endişeleniyoruz. Bu ülkeye idam ne zaman gelecek? Artık Türkiye'de yaşamaktan ve bu türlü haberleri duymaktan bıktım.
Sonumuzu Allah hayır etsin. Bu tür konularda susulmamalı.
Ben de diyorum ki işkencenin de dönüşü yoktur. Vücutta kalıcı hasar bırakabilmesinin yanında o adam bir daha zihinsel olarak eskisi gibi olamaz.
Ayrıca işkence, idamdan daha kolay uygulanır. Oturturlar adamı ben yaptım diyene kadar canını çıkarırlar bu ülkede.