Kadına şiddet hakkında

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Usta siz hala anlamıyorsunuz. Ben artık anlatmaktan yoruldum. Azıcık mantık yürütürsen anlatsın.
Bekleyin, ben deneyeyim.
Ne alaka ya? Arkadaşım insanlar alıştı kadın öldürürüm 1 ay yatıp çıkarım idam gelirse yapmazlar.
İdam gelirse, ülkemizde adil kararlar verilmediği için çokça insanın hakkı yenecek. İdam sadece kadına şiddette uygulanmayacağına göre? Bir örnek: İran.
Bu nedenle idam yerine ağır işkenceler gelmeli. Caydırıcılık oranı idam kadar değil, kabul ediyorum ama yanlış bir karar verildikten sonra en azından geri dönüşü var. Şimdi çıkıp birisi seni elinde asılsız kanıtlarla yolsuzlukla suçlasa (ki bu vatan hainliği olduğu için idam suçuna girer) ve oldu ki yanlış karar alınsa boşuna öleceksin. Ama işkence çekersen bunu para olarak geri alabilirsin. Düzgün uygulansa idam mantıklı bir çözümdür fakat kimse %100 adil bir karar veremez. Hatta kendi amaçları için kullanacak siyasiler bile olabilir.

@Pokemon Ferhat o kadar yazıp da ağır işkence gelsin demek hangi akla sığar? Tamam, biz senin dişlerini çekelim, tırnaklarını sökelim sonra para verelim. Para her şeyi düzeltir zaten değil mi? Yaşadığın travmaları, zihinsel ve fiziksel çöküşü paracıklarınla halledersin, kalkanıyla sistem toplarsın. O işkenceden sonra oyun oynayacak havaya girebilirsen tabi.

@Pokemon Ferhat o kadar yazıp da ağır işkence gelsin demek hangi akla sığar? Tamam, biz senin dişlerini çekelim, tırnaklarını sökelim sonra para verelim. Para her şeyi düzeltir zaten değil mi? Yaşadığın travmaları, zihinsel ve fiziksel çöküşü paracıklarınla halledersin, kalkanıyla sistem toplarsın. O işkenceden sonra oyun oynayacak havaya girebilirsen tabi.
Soruyorum, çözümü idam mıdır? İşkenceyi idama karşı savunurum, şu anki nesil yaşlandığında işlerin eğitim ile daha iyi olacağını hesap edersek bu süre içerisinde cinayete kurban giden insanlar ne olacak? Katiller sonuçta 10 yıl yatar çıkar değil mi? Ülkemizde adalet anlayışı olsaydı bunları asla söylemezdim ama içimizde katiller gezmeye devam ediyor. Adil karar veren hakim zaten suçsuz birisine böyle bir kararda bulunmaz. İdamın dönüşü yoktur ama ağır cezaların vardır. Bunu söylemeye çalışıyorum. Dediklerimi yanlış anlamyın lütfen.

Ben de diyorum ki işkencenin de dönüşü yoktur. Vücutta kalıcı hasar bırakabilmesinin yanında o adam bir daha zihinsel olarak eskisi gibi olamaz. Psikolojisi bozulur, aklını kaçırır insan. Sonra gelirsin pardon reis yanlışlıkla ağır işkencelere maruz kalmışsın al şu parayı da git dersin adama. Cidden komiksiniz. Çocuk oyuncağı mı bu işler? İdam gelsin daha iyi işkenceden. En azından idamda ilaçlarla öldürüyorlar, acı çekmiyorsun. O işkencede yalvarırsın ölmek için.

Ayrıca işkence, idamdan daha kolay uygulanır. Oturturlar adamı ben yaptım diyene kadar canını çıkarırlar bu ülkede.

Hiç kimse asıl konuya değinmemiş, tecavüz 2016 yılında suç olmaktan kaldırıldı.
Artık tecavüzü tecavüz olarak saymıyorlar, cinsel istismar diyorlar, ya mağdur kendi katiliyle evlenecek ya da tecavüzcü cinsel istismardan basit bir cezayla ödüllendirilecek.

Ben de diyorum ki işkencenin de dönüşü yoktur. Vücutta kalıcı hasar bırakabilmesinin yanında o adam bir daha zihinsel olarak eskisi gibi olamaz. Psikolojisi bozulur, aklını kaçırır insan. Sonra gelirsin pardon reis yanlışlıkla ağır işkencelere maruz kalmışsın al şu parayı da git dersin adama. Cidden komiksiniz. Çocuk oyuncağı mı bu işler? İdam gelsin daha iyi işkenceden. En azından idamda ilaçlarla öldürüyorlar, acı çekmiyorsun. O işkencede yalvarırsın ölmek için.
Tamam, çok komiğim. Bunu kabul ediyorum ama başka nasıl bir seçenek var bu adalet anlayışı ile? Yeni nesilin sosyal medya sayesinde taciz/tecavüz/cinayet suçlarında daha hassas olduğunu varsayarsak kısa süreli bir çözüme ihtiyacımız var demektir. Eğitim iyileştirilip insani değerlerin küçüklükten işlenmeye başlanmadan önce işlenen suçları nasıl önlemeyi planlıyorsunuz? Bunu yapan kişinin karşılığını ödemesi gerekiyorsa neden acısız ölmeli ki? Yanına kar kalacak bu yaptığı. Sizin önerinizi heyecanla bekliyorum efendim...

"bu adalet anlayışı ile" diyorsun. Üstteki mesajlarında da adalet yok ülkede vs. dedin. Ülkedeki adalet sistemini iyileştirerek başlasak mesela nasıl olur? Bence işkence, idam gibi saçma ve gerici fikirlerden çok daha mantıklı.

Merhaba bu konuyu başka Forumlarda'da yazdım nedeni ise bu durumun Türkiye'de normalleşmesi. Yakın zamanda akrabamdan birisi genç bir kız tecavüze uğradı.
Bunu emniyete bildirdiler. Tabi beni götürmediler. Neyse ablamdan gizlice aldım bu lafları tecavüz gören genç kız bağırmadığı için serbest bırakılmış. Anlamayanlar için genç kızın isteğiyle gibi düşünmüşler bana göre tamamen kuş beyinlilik. Devamını anlatmadı fakat ben anlayacağımı anladım. Benim ablamda 20 yaşında şehir dışına çıkacak ve korkuyorum. Ablama'da aynısı olur diye ailecek endişeleniyoruz. Bu ülkeye idam ne zaman gelecek? Artık Türkiye'de yaşamaktan ve bu türlü haberleri duymaktan bıktım.
Sonumuzu Allah hayır etsin. Bu tür konularda susulmamalı.
İlk önce, şiddeti ve cinayeti sınıflandıramazsınız, bu gibi şeylerin cinsiyeti olmaz. Şiddeti ve cinayetleri kadın erkek diye ayıranlar cinsiyetçidir. İkincisi, idamın gelmesi için yasaların %100 oranında doğru ve tutarlı olması gerekir ki bu mümkün değil suçsuz yere iftira kurbanı olup hapishane köşelerinde çürüyen bir sürü insan var. Eğer illa idam istiyorsanız iran, arabistan gibi ortadoğu ülkelerinde yaşayın. Cinayet ve şiddet zaten yıllardır yaşanan şeyler, hatta insanlık tarihinden beri bu tür eylemler gerçekleştiriliyor maalesef. Sadece kadın odaklı düşünüp kadın üzerinden adalet sağlamaya kalkışmayın, samimi olmuyorsunuz.

Ben de diyorum ki işkencenin de dönüşü yoktur. Vücutta kalıcı hasar bırakabilmesinin yanında o adam bir daha zihinsel olarak eskisi gibi olamaz.
Ayrıca işkence, idamdan daha kolay uygulanır. Oturturlar adamı ben yaptım diyene kadar canını çıkarırlar bu ülkede.

Suda boğunca fiziksel hasar kalıyor mu? :D.Hem idam olmasın diyorsun hem de işkence olmasın. 50+yaş olan insanlara nasıl eğitim vermesi planlıyorsun sensei?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı