Kadınlar Günü Kutlanmalı mı?

Arkadaşlar selamlar. Öncelikle konu hassas olduğu için şimdiden herkesi düşünceli olmaya ve fikirlerimizi güzelce paylaşmaya davet ediyorum. Arkadaşlar, bana Kadınlar Günü'nün kutlanması saçma geliyor. Vikipedi Kadınlar Günü'nden "Dünya Kadınlar Günü, Birleşmiş Milletler tarafından bu şekilde tanımlanmış olarak her yıl 8 Mart'ta kutlanan uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. Dünya Kadınlar Günü, kadın hakları hareketinde bir odak noktasıdır." şeklinde bahsediyor. Cinsiyet, hak ve özgürlükler konusunda eşit olmamızı tabii ki destekliyorum, destekliyoruz ancak bu günün kutlanması amaca ters düşmüyor mu? Kadınlar erkekler eşitse, kadınlar çalışabiliyorsa, özgürlerse biz bunu neden kutluyoruz? Bu zaten olağan bir şey değil mi? Olması gereken şeyleri sürekli bu böyle olmalı şeklinde söyleyip kutlamak kadınları küçük düşürmüyor mu? Cinsiyet eşitliği vs. bunları zaten biliyorsak destekliyorsak lafının bile geçmemesi lazım değil mi? Yanlış anlayamayın lütfen, yalnızca bana garip geldi. Sizin fikirlerinizi öğrenmek istedim. İyi günler dilerim.

Dediklerin ile kadınlar günün hiçbir alakası yok.

8 Mart DÜNYA Kadınlar Günü NEDEN KUTLANIR?​

8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 120 kadın işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 10.000'i aşkın kişi katıldı.

26 - 27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında (Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı) Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart'ın "Internationaler Frauentag" (International Women's Day - Dünya Kadınlar Günü) olarak anılması önerisini getirdi ve öneri oybirliğiyle kabul edildi.
 
Diğer özel günlerden bir farkı olduğunu düşünmüyorum insanların para harcaması için bir bahane daha. Bu arada gidip ailemden bazı kişilerin bu gününü kutluyorum ama lafta insanlar para harcamayı, harcatmayı sevdiği için böyle günlerin git gide arttığını düşünüyorum.
 
Var 19 Kasım. Fakat kimsenin umurunda değil. Ayrıca Dünya Tuvalet Günü de 19 Kasım :(. Ben ülkemizde kadınların böyle günlerde ilahlaştırıldığını düşündüğüm için kutlamıyorum. Annemin kadınlar gününü anneler günü olarak kutluyorum. Kadın erkek olmak ayrıcalık değil. Anne baba olmak ayrıcalıktır.
Dünya Tuvalet Günü ne ya? Tuvaletlerin varlığını falan mı kutluyoruz?
 
Kadınlar erkekler eşitse, kadınlar çalışabiliyorsa, özgürlerse biz bunu neden kutluyoruz? Bu zaten olağan bir şey değil mi? Olması gereken şeyleri sürekli bu böyle olmalı şeklinde söyleyip kutlamak kadınları küçük düşürmüyor mu? Cinsiyet eşitliği vs. bunları zaten biliyorsak destekliyorsak lafının bile geçmemesi lazım değil mi?

Birçok ülkede sözde kadın-erkek eşitliği var. Sizce cidden kadınlara eşitlik sağlanıyor mu? Daha geçen gün Samsun'da iğrenç bir olay oldu. Sizce ülkemizde bu bile oluyorken kadın-erkek eşitliğinden bahsedilebilir mi? Cinsiyet eşitliğini herkes desteklemiyor. Hatta biliyor musunuz, bir sürü insan Allah'ın erkekleri daha üstün yarattığını, bunu da ayetlerinde belirttiğini sanıyor. Biz Kadınlar Günü'nü gerçek bir eşitlik olsun diye kutluyoruz. Onları küçük düşürmek için değil.
 
Kadınlar Günü var önemseniyor. Erkekler günü var Dünya Tuvalet Günü ile aynı kutlanıyor. Şaka gibi. Kadın ve erkek eşit değil. Kadın daha önde günümüzde.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı