Kadınları tanıyalım

Kardeşim 9 ay karnında kim taşıyor? Evet erkeğin de hakkı var da 9 ay karnında taşıyanın peki? Eğer sen çocuğuna karı gibi ağlama erkek ol ağlama erkekler ağlamaz diye dersen sana belli etmese de içten içe düşünür. Senin fikrinde de doğruluk payı var ama hiç bir baba bir annenin çocuğu çektiği kadar zorluk çekmez. Ama zorluk çekse bile bir çocuk annesini şefkati, babasını ise aldıkları için, menfaati için sever. En hakkı yenilende babadır. En çok zorluğu çeken anne olsada.

9 ay karnında taşıyan kadının eşi üzerindeki sonsuz eziyetli nazlarını ve duygusal değişimlerini kim çekiyor ve idare etmek zorunda kalıyor peki? Anne 1 doğurur baba 9 doğurur diye bir söz var. Bu halk arasındaki söz. Bilimsel adı da bu duruma benzer olarak "Couvade Sendromu" diye geçer. Ha, çekmeyen babalar da var, orası ayrı tabi. Umrunda olmayan, ilgilenmeyen de var. Ancak kötü örnekleri konuşacaksak mesela çocuğunu çöpe atan "anne"ler de var. Neyse, cümlenin geri kalanında doğru noktalara değinmişsin fakat ben yine de kadını yalnızca doğurması, doğurganlığı üzerinden ele alıp övmeyi bir marifet olarak görmeme taraftarıyım. Çünkü bu olay kadını övmekten çok kişiliğine hakaret olur.
 
9 Ay karnında taşıyan kadının eşi üzerindeki sonsuz eziyetli nazlarını ve duygusal değişimlerini kim çekiyor ve idare etmek zorunda kalıyor peki? Anne 1 doğurur baba 9 doğurur diye bir söz var. Bu halk arasındaki söz. Bilimsel adı da bu duruma benzer olarak "couvade sendromu" diye geçer. Ha, çekmeyen babalar da var, orası ayrı tabii. Umrunda olmayan, ilgilenmeyen de var. Ancak kötü örnekleri konuşacaksak mesela çocuğunu çöpe atan "anne"ler de var. Neyse, cümlenin geri kalanında doğru noktalara değinmişsin fakat ben yine de kadını yalnızca doğurması, doğurganlığı üzerinden ele alıp övmeyi bir marifet olarak görmeme taraftarıyım. Çünkü bu olay kadını övmekten çok kişiliğine hakaret olur.

Haklısınız ama bu bir kadına şiddetedebiliceğin ya da hakaret küfür edebiliceğimiz anlamına gelmez.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Trieetz peki, ne alakası var? Hiçbir canlıya hiçbir koşulda şiddet gösterilmez, hakaret, küfür edilemez zaten.

Aynen kardeş. Ben böyle kadının erkeğe erkeğin kadına küfür etmesine karşı biriyim. Mesele kendi aralarında etmeleri beni rahatsız etmez. Mesele arkadaş ortamı ya da bir rahatsız çıkarsa ama erkek kadına, kadın erkeğe küfür etmesini doğru bulmuyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim 9 ay karnında kim taşıyor evet erkeğinde hakkı varda 9 ay karnında taşıyanın peki ?
Erkeklerse askere gidiyor. Benim babam onlarca ay zorlayıcı iklimde askerlik yaptı. Ne alaka ki kadınları arşa çıkartıp duruyorsunuz hocam yahu. Sınıfta vardı kanser eden bir tip erkekleri ezip dururdu. Kendisini tabiri caizse top edince hemen böyle söylemlere başlardı. Sana laf etmedim sadece feminazilere sitem ediyorum.
 
Erkeklerse askere gidiyor. Benim babam onlarca ay zorlayıcı iklimde askerlik yaptı. Ne alaka ki kadınları arşa çıkartıp duruyorsunuz hocam yahu. Sınıfta vardı kanser eden bir tip erkekleri ezip dururdu. Kendisini tabiri caizse top edince hemen böyle söylemlere başlardı. Sana laf etmedim sadece feminazilere sitem ediyorum.

Ben feminist değilim kardeş. Ben daha çok böyle kimsenin kimseyi kırmaması tarafdaryım herkes biliyor bir erkeklerin kadınlara göre güçlü kadınlarında erkeklere göre daha zeki olduğunu. Yani kimsenin üstün bir yanı yok. Benim fikrim hayat çok kısa barış olması kavgaların bitmesi cinsiyetcilik gibi insanları kıran şeylerin kaldırılması. Hayat çok kısa hayatınızın geri kalanında herkese mutluluklar diliyorum.
 
Güya bizim dinimizdede kadınlar aşağıda gösteriliyor kocasına hizmet etmeli kocası istediği zaman elin hamurda bile olsa onunla ilişkiye girmeli hepsi zorunluluk. Herkesin kendi özgür iradesi vardır. Kim ne isterse onu yapar. Bir erkek kadınını başkasından koruyamıyacak kadar korkaksa etek giyme onu giyme bunu giyme diyerek karısını yada sevgilisini kısıtlar. Erkeklik kısıtlamak değil arkadaşlar. Erkeklik ben kadınımı korurum diye bilmek. Sen giy eteği ben senin yanındayım bakanı gerekirse hastanelik ederim diye bilmek erkeklikdir. Geç fark ettim ama çok yalnış yetişdirildik.

Kardeşim 9 ay karnında kim taşıyor evet erkeğinde hakkı varda 9 ay karnında taşıyanın peki ? Eğer sen çocuğuna karı gibi ağlama erkek ol ağlama erkekler ağlamaz diye dersen sana belli etmesede içden içe düşünür. Senin fikrindede doğruluk payı var ama hiç bir baba bir annenin çocuğu çekdiği kadar zorluk çekmez. Ama zorlukda çekse bir çocuk annesini şefkati babasını aldıkları için menfaati için sever. En hakkı yenilende babadır. En çok zorluğu çeken anne olsada.
Bir kerede dini karıştırmayın.
Doğru dedin keşke sen de bu dediğine uysan :) Neyse kaburga kemiğimden yapılmış, şahitliği benle bir olmayan içinde 9 yaşındakilerin de bulunduğu, evlatlığımın eşinin de bulunduğu, ve tabiki sarışınların bulunduğu, lafımı dinlemezlerse dövdüğüm cariyelerim, eşlerim, haremim beni bekler ben kaçar :)
İslam ı çok yanlış tanıyorsunuz.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı