Kağıt Üstünde Sistem Toplamak...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Forumlar benzer bir mantıkta işliyor aslında. Her kategorinin bir başı var. O kişi bu ürün iyi diye öneriyor. Sonra herkes kopyala yapıştır o bütçede konu gördüğünde yapıştırıyor. Adam "Abi şu ürün iyi mi" diye soruyor, adama iyi kötü bir cevap vermeden direkt o cihazı atıyorlar. Halbuki konu sahibinin sorduğu ürün daha iyi. Forumdaki bu sistem bittiği andan itibaren çok daha mutlu olacağız.

Bu ürünü alıyorsan yani kategorinin başının önerdiği. En azından biraz araştırmak gerek, ürün nasıldır. Eksiği nedir veya var mıdır vb. en azından konu sahibinin soracağı sorulara cevap verecek kadar. Bu olsa yine mutlu olabiliriz

Konudaki kasa G360A. Bu kasa, P360A'nın aynısı gibi bir şey, sadece üste 360mm desteğini iş olsun diye yazdıkları bir model. Direkt olarak P500A veya G500A gibi üste 360mm rahatlıkla takılabilecek bir model değil. Kasa önerisi yaparken dikkatli olunabilirmiş ancak her yapılan öneriyi kontrol etmeden satın almak biraz da konu sahibinin suçu. Herkesin söylediği doğru olacak diye bir şey yok. Nasıl Vatan Bilgisayar gibi teknoloji mağazalarındakilerin önerilerine karşı önyargılıysanız internet üzerinden yapılan önerilere de önyargılı olmalısınız.

Diyelim öneri konusu açtın ve gerekli önerileri aldın, bundan sonra aldığın önerileri tekrar foruma sorup bunlar alınır mı şeklinde kıyaslama yöntemiyle ilerlemek daha doğru olur. Şimdi ben mesela Turbox önersem konu sahibi bunu araştırmadan alsa tek suçlu ben miyim burada? Tabii ki değilim. Dolayısıyla @Prime777'ye fazla agresif bir serzenişte bulunmuş konudakiler. Siz hiç hata yapmadınız mı? Sütten çıkmış ak kaşık mısınız? Adam 1 hata yapmışsa 10 doğru yapmıştır. 1 hata yüzünden diğer doğrularını görmezden gelmek doğru değil. Genel olarak kendisini bazı önerilerde sevmesem de bu foruma emeği dokunan üyelerden birisidir. 100-200 mesajlı konu dışından çıkmayan insanların konuya gelip adama sallaması trajikomik.

Ek olarak artık bu tarz direkt olarak insanları hedef gösteren konulardan sıkıldım. Bu tür işleri foruma yansıtmak yerine kendi içinizde halletmeniz daha doğru. Aynı şeyler Berkehan Çepni vb. konular için de geçerli. Bu tür konular forumun kalitesini düşürüyor.

Bu forumda ezber öneri yapanların defterini dürmeye başlarsak forumun yarısını banlamanız gerekir.

Son düzenleme:
Çok düşük bir bütçe olmadığı sürece Gigabyte anakart pişmanlıktır. 2 sistem var ikisinde de Gigabyte B450M ve B550M anakart kullanıyorum. Bana bir sıkıntı yaratmıyorlar stok olarak kullandığım için ama param olsa almazdım.

Foruma sorsanız da fazla bir şey fark etmeyecek çünkü o kişi (Kategorinin saygın kişisi) olmadığı sürece yanıt alamayacak. Öneren (Kopyala yapıştır yapan) kişi de bilmiyor ki ürünü. Kopyala yapıştır atıyor.

Ama bence de @Prime777'e gereksiz bir baskı var burada ki forum kalitesini de düşüren şeyler bunlar. Hepimiz hata yapıyoruz.

1 gunluk ban dogru olmus ama bu sekilde acikca verilmesi dogru olmamis.

Kendimde bilgisayar Toplama kategorisinde oneri verirdim, ezberden degil ama yine de internetten buldugum bilgilerle (Reddit'den, Discord'dan, bilgili uyelerden vs.). Birkac kez hata yaptim, ondan sonra da o kategoriye girmemeye karar verdim. O sorumluluk benlik degil. Artik gercekten tecrubem olan konularda (3D Yazici/Monitor) disinda oneri yapmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şaka maka biri konu açsa ''Önerilen sistemlerin kaçında sorun yaşadınız'' diye bir sürü kişi ve bir sürü sistem çıkar ortaya. Yani @Prime777'le takılmak dışında ciddi tepki verilmesine gerek yok. Olur böyle şeyler. Kusursuz sistem önerseniz bile fabrikasyon hatası olsa veya satan site veya firma ile ilgili sorun çıksa arkadaşlar belki de gözünde sizi suçlu görür. O yüzden en iyisi konuyu makaraya vurmaktır. Kimseyi kırmaya gerek yok.

@BerkayZ87 Hedef gösterilmelik bir durum yok. Buradaki bu konunun amacı örnek. Bu örnekte aktarılmaya çalışan ana düşünce çocuğu idama götürmek değil, yapılan işin arkasında durmak. Bir şeyleri güzellemeye çalışmayın. Güzelleme ile ders çıkarılmaz. Kağıt üzerinde denilmiş, evet, kağıt üzerinde. Hızlı hızlı tüm bilgisayar toplama konularına yetişip copy-paste yapmak veya hazır cevap vermek yerine 35 saniyesini yeni sekme açıp kasanın radyatör desteğine bakarak geçirse böyle bir konu açılmayacaktı. Keza anakart için de geçerli. Anakart tier list'e bakarsın, inceleyen köklü yabancı kaynaklara bakarsın, öyle önerirsin. İnsanlar senin önerine göre cebinden parayı çıkarıp da o parçaları alıyor, üstüne parasıyla da rezil oluyor. Asıl böyle bir örnek konu olmasa bu forumun kalitesi düşer, önüne geçilmemiş olurdu. Ayrıca konu sahibine veya sahiplerine laf edecek olursak, Turbox'a da laf etmeyip satın alanlara doğal seçilim diyelim, onları aşağılayalım. Bu düşünce, bu yol sağlıklı değil. Hatayı insan kendinde aramadığı sürece diğer ayağı da o çukura batar. Bilmeyene öğretirsin, bilmiyorsan öğrenirsin, emin değilsen teyit edersin veya emin olmadığını belirtirsin. Hiçbir konuda zorunluluğun yok. Recep Baltaş da hatayı konu sahibinde arasaydı eğer, uğraşıp, vaktini ayırıp ofiste yardımcı olmazdı. Yıllardır öyle düşünen, yani hatayı konu sahibinde arayan birisi olsaydı, bu forum ve kendi ismine bu kadar saygı duyulmazdı. Hem yapılan yanlışı düzeltti, hem de yanlışlar devam etmesin diye örnek bir konu açtı adam. Ama bakıyorum konu veya olayın akışı başka yerlere kayıyor. Soft düşünerek solid kararlar alamazsınız arkadaşlar, benden demesi.

Ayrıca bu konunun altında yok makaraya vuralım, yok herkes hata yapıyor diyen arkadaşların başına bu durum gelmiş olsa, şu ülkede 3-5 kuruşu kenara zar zor koyup da bekletirken parası değer kaybediyor olsa, üstüne bir de o para ile rezil olsa makaraya vurabilir miydi acaba merak ediyorum...

En korktuğum şeydir.

Anlamadığın şey sistemi önerenin suçlanmadığını sanman, hata yaptı diye linç edilmesi gerekmiyor. Sonuç olarak çözüme kavuşulmuş ve ortaya bir hikaye çıkmış. Hayat bu kadar ciddiye almak için çok kısa. Belki bu olay olmasaydı başka bir sistem toplasaydı fabrikasyon bir sorun olacaktı. Bilemeyiz. Ortada 50.000 liraya 10.000 liralık sistem toplanma durumu yok, turbox vb benzeri bir durum yok. Sadece arkadaş biraz bilgisine ve ezberine güvenmiş ortaya böyle bir durum çıkmış. Ha tabi ki yaşanmaması gerekirdi, ama olana çare yok. Çözüme kavuşulmuş bir şey için, belki de bir sürü kişinin başına gelen bir şeyi bu kadar ciddiye almak. Makaraya vuracağız tabi olanla biteni.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…