Kağıt Üstünde Sistem Toplamak...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Az önce başka bir konuda 50-55 bin TL bandında Intel istenmesine rağmen Ryzen önerisi yapılıyor. Ryzen önerisinde birkaç parça kalitesiz ve ekstra olarak da R7 7700 gibi bir işlemci için A620M öneriliyor. Buna değindiğim için de en tepe A620, ortalama giriş B650'den iyidir tarzında yorum yapıyor bu arkadaş. Sağlam patlamış. İnsanları parası ile rezil etmiş. Yaşı da küçük fakat umarım ders çıkarır. Beğeni, rütbe tarzı şeyler için paramedik gibi her konuya koşup hazır cevap vermek bir şey kazandırmıyor.

Ne kadar iyidir bilemem demek ile olmuyor. Para senden çıkmıyor fakat akıl veriyorsun, öneri yapıyorsun insanlara. 16 yaşında o meblağ bir parayı da kazanma ihtimalin yok, yaşına veriyorum ben. Bilmiyorum, var mı forumda 50-55 bin TL verip de A620 karta R7 7700 takıp kullanacak birisi? Üstelik çıplak anakart değilmiş...

İşte sorun tam olarak da bu. Kişiler kopyala yapıştır yaptığı için ürün hakkında onun da bilgisi yok ki. Adam Intel öneri istiyor olabilir ama adamın konudaki ana mesajı ve başlık kimin umrunda? Kopyala yapıştır AMD'yi gönderiyor çünkü o bütçeye Intel sistem dizecek bilgi o adamda yok.

@BerkayZ87 Hedef gösterilmelik bir durum yok. Buradaki bu konunun amacı örnek. Bu örnekte aktarılmaya çalışan ana düşünce çocuğu idama götürmek değil, yapılan işin arkasında durmak. Bir şeyleri güzellemeye çalışmayın. Güzelleme ile ders çıkarılmaz. Kağıt üzerinde denilmiş, evet, kağıt üzerinde. Hızlı hızlı tüm bilgisayar toplama konularına yetişip copy-paste yapmak veya hazır cevap vermek yerine 35 saniyesini yeni sekme açıp kasanın radyatör desteğine bakarak geçirse böyle bir konu açılmayacaktı. Keza anakart için de geçerli. Anakart tier list'e bakarsın, inceleyen köklü yabancı kaynaklara bakarsın, öyle önerirsin. İnsanlar senin önerine göre cebinden parayı çıkarıp da o parçaları alıyor, üstüne parasıyla da rezil oluyor. Asıl böyle bir örnek konu olmasa bu forumun kalitesi düşer, önüne geçilmemiş olurdu. Ayrıca konu sahibine veya sahiplerine laf edecek olursak, Turbox'a da laf etmeyip satın alanlara doğal seçilim diyelim, onları aşağılayalım. Bu düşünce, bu yol sağlıklı değil. Hatayı insan kendinde aramadığı sürece diğer ayağı da o çukura batar. Bilmeyene öğretirsin, bilmiyorsan öğrenirsin, emin değilsen teyit edersin veya emin olmadığını belirtirsin. Hiçbir konuda zorunluluğun yok. Recep Baltaş da hatayı konu sahibinde arasaydı eğer, uğraşıp, vaktini ayırıp ofiste yardımcı olmazdı. Yıllardır öyle düşünen, yani hatayı konu sahibinde arayan birisi olsaydı, bu forum ve kendi ismine bu kadar saygı duyulmazdı. Hem yapılan yanlışı düzeltti, hem de yanlışlar devam etmesin diye örnek bir konu açtı adam. Ama bakıyorum konu veya olayın akışı başka yerlere kayıyor. Soft düşünerek solid kararlar alamazsınız arkadaşlar, benden demesi.

Ayrıca bu konunun altında yok makaraya vuralım, yok herkes hata yapıyor diyen arkadaşların başına bu durum gelmiş olsa, şu ülkede 3-5 kuruşu kenara zar zor koyup da bekletirken parası değer kaybediyor olsa, üstüne bir de o para ile rezil olsa makaraya vurabilir miydi acaba merak ediyorum...
Forumdaki üyelerin de kendi fikri yok zaten, biri gömmüşse o şekilde devam ediyor, biri korumuşsa tersini yapmasına rağmen onun arkasından geliyor. Kişiye özel bir yorum yok, çoğu konuda olan bir durum sadece örnek burası da.
1 hata yüzünden diğer doğrularını görmezden gelmek doğru değil. Genel olarak kendisini bazı önerilerde sevmesem de bu foruma emeği dokunan üyelerden birisidir. 100-200 mesajlı konu dışından çıkmayan insanların konuya gelip adama sallaması trajikomik.
Pek de tek hatası varmış gibi durmuyor arkadaşın, emeği dokunan birisinin lafına güvenmişler demek ki durumda bu olmuş. Emeği dokunan arkadaş da öneri konusunda pek bir ezberci duruyor maalesef, mesaj sayısının zararları.

Son düzenleyen: Moderatör:
@656376 Yani dostum benim, güzel arkadaşım, upuzun mesajın arasında mantık bulabildiğim tek şey 'olana çare yok'. Olmuştan ders çıkarmak diye bir şey var zaten. Buna değiniyorum ben. Uzatmayalım, anlaşamadığımız aşikar. İyi forumlar sana.
Forumdaki üyelerinde kendi fikri yok zaten
Bahsettiğin sürü psikolojisi Türkiye'ye de özel değil, evrensel bir spesiyal oldu günümüzde maalesef.
o bütçeye Intel sistem dizecek bilgi o adamda yok.
Önceki yazıda belirttim aslında, kimsenin zorunluluğu yok. Bilmiyorsan bilmiyorsundur, emin değilsen değilsindir, ama yok...

Bazıları sanırım benim bugün açtığım konu sanmış, ama hayır o değil.

Bana da bu kasayla birlikte bu soğutmayı önermişti. Bunlar da uyumsuz mu sizce? İyi ki benim sistemi alacak tanıdığım henüz almamıştı.

@656376 Yani dostum benim, güzel arkadaşım, upuzun mesajın arasında mantık bulabildiğim tek şey 'olana çare yok'. Olmuştan ders çıkarmak diye bir şey var zaten. Buna değiniyorum ben. Uzatmayalım, anlaşamadığımız aşikar. İyi forumlar sana.

Bahsettiğin sürü psikolojisi Türkiye'ye de özel değil, evrensel bir spesiyal oldu günümüzde maalesef.

Önceki yazıda belirttim aslında, kimsenin zorunluluğu yok. Bilmiyorsan bilmiyorsundur, emin değilsen değilsindir, ama yok...
Bakın sizi de anlıyorum ama demek istediğim şey burada belki de aynı veya daha çok hatayı yapan kişiler vardır onların bile arkadaşı linç etmek istemesi açıkçası tüm olayı makaraya çevirtiyor benim gözümde. Belki bunu kimseyi kırmadan sadece eğlendirmek isterken yanlış şekilde anlaşılmış olabilirim. Ben genel olarak çok ciddi olabilen biri değilim bundan dolayı böyle düşünüyor olabilirim. Size de iyi forumlar.

@BerkayZ87 Hedef gösterilmelik bir durum yok. Buradaki bu konunun amacı örnek. Bu örnekte aktarılmaya çalışan ana düşünce çocuğu idama götürmek değil, yapılan işin arkasında durmak. Bir şeyleri güzellemeye çalışmayın. Güzelleme ile ders çıkarılmaz. Kağıt üzerinde denilmiş, evet, kağıt üzerinde. Hızlı hızlı tüm bilgisayar toplama konularına yetişip copy-paste yapmak veya hazır cevap vermek yerine 35 saniyesini yeni sekme açıp kasanın radyatör desteğine bakarak geçirse böyle bir konu açılmayacaktı. Keza anakart için de geçerli. Anakart tier list'e bakarsın, inceleyen köklü yabancı kaynaklara bakarsın, öyle önerirsin. İnsanlar senin önerine göre cebinden parayı çıkarıp da o parçaları alıyor, üstüne parasıyla da rezil oluyor. Asıl böyle bir örnek konu olmasa bu forumun kalitesi düşer, önüne geçilmemiş olurdu. Ayrıca konu sahibine veya sahiplerine laf edecek olursak, Turbox'a da laf etmeyip satın alanlara doğal seçilim diyelim, onları aşağılayalım. Bu düşünce, bu yol sağlıklı değil. Hatayı insan kendinde aramadığı sürece diğer ayağı da o çukura batar. Bilmeyene öğretirsin, bilmiyorsan öğrenirsin, emin değilsen teyit edersin veya emin olmadığını belirtirsin. Hiçbir konuda zorunluluğun yok. Recep Baltaş da hatayı konu sahibinde arasaydı eğer, uğraşıp, vaktini ayırıp ofiste yardımcı olmazdı. Yıllardır öyle düşünen, yani hatayı konu sahibinde arayan birisi olsaydı, bu forum ve kendi ismine bu kadar saygı duyulmazdı. Hem yapılan yanlışı düzeltti, hem de yanlışlar devam etmesin diye örnek bir konu açtı adam. Ama bakıyorum konu veya olayın akışı başka yerlere kayıyor. Soft düşünerek solid kararlar alamazsınız arkadaşlar, benden demesi.
Ortada öneriyi yapan kişiye herhangi bir güzelleme yok. Suç tek taraflı değil diyorum. Yoksa Prime'ı ne diye savunayım, o zaten suçlu. Ben Prime hatayı kendinde aramasın demiyorum, tabii ki arasın, ama konu sahibi de bu olaydan sonra ders çıkarmalı her söylenene inanmaması gerektiğini. Recep Baltaş hoşgörü gösterip yardım etmiş, etmeyebilirdi de. Recep Baltaş'ın konu sahibine yardım etmesi konu sahibini suçsuz yapmıyor. Bu nasıl bir çıkarım anlamadım.

Ayrıca bir konu için farkındalık yaratmak için direkt olarak ortaya denek sürülmesi gerekmiyor. Anonimleştirilerek de foruma sunulabilir. Konu yine açılsın, ama üye ismi verilmesin. Bu forum, üyeleri rencide etmek üzerine kurulu bir forum değil. Aynı zamanda suçluyu halka ilan etme forumu da değil.

Bazıları sanırım benim bugün açtığım konu sanmış, ama hayır o değil.

Bana da bu kasayla birlikte bu soğutmayı önermişti. Bunlar da uyumsuz mu sizce? İyi ki benim sistemi alacak tanıdığım henüz almamıştı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoyu izle adam soğutucu takarken sıkıntı çıkardığını söylüyor ama bu kasa destekliyor olarak gözüküyor. Sana kalmış.

Taktığı soğutucu da 240mm bu arada.

Ne konudan, ne de @Prime777 burada ne kadar kabahatli bir cacık anlamadım. Eğer bahsedilen konu o linki atılan "50K'ya sistem toplama konusu" ise ben gayet "normal" öneriler görüyorum. Konu sahibi sıfır bilgisi olmasına rağmen don lastiği gibi uzatmış yok DA forumunda bunu gördüm, yok onun yerine şunu alsam nasıl olur vb.

Bitti mi? Bitmedi. Çocuklara bir de Gigabyte anakart tavsiye edilmiş. Burada üç tane video yapmamıza, defalarca Secure Boot dolayısıyla brick olan anakarta karşın bu tavsiye verilmiş. Neyse.

Senin yaptığın hazır sistemde de Gigabyte anakart vardı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Pek de tek hatası varmış gibi durmuyor arkadaşın...
O bir örnekti. İllaki başka hatalar da yapmış olabilir. Dediğim gibi, adamı savunmuyorum, ama baştan aşağı da ezber birisi değildir herhalde :D
Emeği dokunan birisinin lafına güvenmişler demek ki durumda bu olmuş. Emeği dokunan arkadaş da öneri konusunda pek bir ezberci duruyor maalesef, mesaj sayısının zararları.
Her insan hata yapabilir. Geçende yoldan geçen bir insanın bile bilebileceği bir konuda dikkatsizlik sonucu yanlış bilgi yedim. Yani bu arkadaş da hata yapabilir, başkası da hata yapabilir, ben de yapabilirim. Burada önemli olan şey iki tarafın da ders çıkarması. Mesela o yanlış bilgi benim ufkumu açtı, çünkü forumda aldığım ilk yanlış bilgi idi. Dolayısıyla artık daha dikkatliyim yazdığım mesajlarda. Aynı şekilde konu sahibi de görece benim gibi foruma çokça katkı yapan birisinin bile (ego amaçlı bir yorum yok, art niyet aramayın) hata yapabileceğinin farkında olup sorgulama yetisini kazanmış olacaktır.
Eski kullanıcı adınızdan hatırladım şimdi, haklısınız, iyi forumlar.
Anlamadım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı