Kağıt Üstünde Sistem Toplamak...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bulursan beni de yeşillendir.

Konu sanırım bu, ama konuda MSI 100R kasa önerilmemiş. Belki Recep abi yanlış yazmıştır bilmiyorum.

Az önce başka bir konuda 50-55 bin TL bandında Intel istenmesine rağmen Ryzen önerisi yapılıyor. Ryzen önerisinde birkaç parça kalitesiz ve ekstra olarak da R7 7700 gibi bir işlemci için A620M öneriliyor. Buna değindiğim için de en tepe A620, ortalama giriş B650'den iyidir tarzında yorum yapıyor bu arkadaş. Sağlam patlamış. İnsanları parası ile rezil etmiş. Yaşı da küçük fakat umarım ders çıkarır. Beğeni, rütbe tarzı şeyler için paramedik gibi her konuya koşup hazır cevap vermek bir şey kazandırmıyor.

A620 diye şey yapmaya gerek yok. Chipset yerine soğutmasına da bakmak lazım. VRM soğutucusu var, ne kadar iyidir bilemem. Ama öyle çıplak anakart değil. Üst seviye A620, giriş seviye B650'den daha iyidir örneğin. Ama a chipset olması belirli az özellik ve yükseltme için problem olabilir.
Ne kadar iyidir bilemem demek ile olmuyor. Para senden çıkmıyor fakat akıl veriyorsun, öneri yapıyorsun insanlara. 16 yaşında o meblağ bir parayı da kazanma ihtimalin yok, yaşına veriyorum ben. Bilmiyorum, var mı forumda 50-55 bin TL verip de A620 karta R7 7700 takıp kullanacak birisi? Üstelik çıplak anakart değilmiş...

Hocam şuan dediğiniz kasa geldi . Kurulumu yapıyoruz ama tıkandık. Yardıma ihtiyacımız var kablo bağlantıları konusunda pcle kablosunu falan bulamıyoruz. Kaç tane video falan baktık .
Konu bu evet, arkadaş buraya da derdini yazmış ama bakan olmamış öneren de bakmamış.

Dostlar tamam tavsiyeleri dikkate alıyorsunuz da hiç mi internetten araştırmıyorsunuz :) Kasa üreticisinin sitesine girsen Max destekleyeceğı radyatör uzunluğu, kalınlığı bellidir. Girer soğutucunun sitesinden bakarsın duruma göre alırsın. Çok zor değil bunlar. Almadan en kötü bir 1 saat ayırmak gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Lafımı sakınmadan açık söylüyorum, forumda kendini donanım gurusu zannedenlerin bilgisi gerçekten çok kısıtlı. Kriterlere göre tavsiye veremiyorlar, verdikleri tavsiyeler de asla tecrübelere değil kulaktan dolma bilgilerine göre oluyor. 150 bin liralık sistem tavsiyesi istiyorsun, açıyorlar bakıyorlar en pahalı olan PSU/ekran kartı ne onu söyleyelim diyorlar. Tek ekran kartlı sisteme 1500 watt PSU öneren üyeleriniz var, pratikte bir fark olmayacağı halde 10-15 bin TL tasarruf yapıp muadilini önerecekleri ürünleri bilmiyorlar, o artırdıkları bütçeyle başka sistem özelliklerini yükseltme tavsiyesini veren sadece 1 üye gördüm koca forumda. Daha yeni sistem tavsiyesi için burada konu açtım, forumdaki üyelerin bilgisinden kesinlikle memnun kalmadım. @Recep Baltaş

Gerçi birden fazla yerden tavsiye almama rağmen soğutucu konusunda hata yapan ben oldum, İtopya'nın AM5 adaptörü ile uyumlu dediği soğutucu uyumlu değilmiş. Başka model söyledim umarım Inventus da o uyumlu dediği farklı model ile benzer hatayı yapmaz.

Eskiden başka bir forumda takılıyordum, buradaki üyelerin donanım bilgisi iyi diye lafını geçiriyorduk. O durum eski üyelerinizde kalmış, yeni üyelerinizin teknik bilgisi yetersiz. Benden bile az bilgisi olan bir sürü üye sorumluluk almadan rahat rahat tavsiye verebiliyor önüne gelene.

Lafımı sakınmadan açık söylüyorum, forumda kendini donanım gurusu zannedenlerin bilgisi gerçekten çok kısıtlı. Kriterlere göre tavsiye veremiyorlar, verdikleri tavsiyeler de asla tecrübelere değil kulaktan dolma bilgilerine göre oluyor. 150 bin liralık sistem tavsiyesi istiyorsun, açıyorlar bakıyorlar en pahalı olan PSU/ekran kartı ne onu söyleyelim diyorlar. Tek ekran kartlı sisteme 1500 watt PSU öneren üyeleriniz var, pratikte bir fark olmayacağı halde 10-15 bin TL tasarruf yapıp muadilini önerecekleri ürünleri bilmiyorlar, o artırdıkları bütçeyle başka sistem özelliklerini yükseltme tavsiyesini veren sadece 1 üye gördüm koca forumda. Daha yeni sistem tavsiyesi için burada konu açtım, forumdaki üyelerin bilgisinden kesinlikle memnun kalmadım. @Recep Baltaş

Gerçi birden fazla yerden tavsiye almama rağmen soğutucu konusunda hata yapan ben oldum, İtopya'nın AM5 adaptörü ile uyumlu dediği soğutucu uyumlu değilmiş. Başka model söyledim umarım Inventus da o uyumlu dediği farklı model ile benzer hatayı yapmaz.

Eskiden başka bir forumda takılıyordum, buradaki üyelerin donanım bilgisi iyi diye lafını geçiriyorduk. O durum eski üyelerinizde kalmış, yeni üyelerinizin teknik bilgisi yetersiz. Benden bile az bilgisi olan bir sürü üye sorumluluk almadan rahat rahat tavsiye verebiliyor önüne gelene.

Foruma zaten yaş kısıtlaması lazım ya da foruma çocuk parkı adında bir kısım açılmalı gerçekten aklı ermeyenleri o tarafta bırakalım açsınlar konularını eğlensinler ya da birbilerine öneri yapsınlar.

Mesaj sayısına, rozete göre ilgi gören çok kişi var.

Konu sanırım bu, ama konuda MSI 100R kasa önerilmemiş. Belki Recep abi yanlış yazmıştır bilmiyorum.
Bana Mithat Twitter'dan Mag 100R yazdığı için öyle dedim. Yoksa ilk kasayı ben de bilmiyorum ama ilk kasaya da uymamış özetle.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı