Kağıt Üstünde Sistem Toplamak...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Foruma zaten yaş kısıtlaması lazım ya da foruma çocuk parkı adında bir kısım açılmalı gerçekten aklı ermeyenleri o tarafta bırakalım açsınlar konularını eğlensinler ya da birbilerine öneri yapsınlar.
13-14 yaşında olup gerçekten donanım konusunda bilgi sahibi olabilecek üyeler çıkabilir, yaş sınırlamasına gerek yok ama üyeler verdikleri tavsiyeler için sorumluluk taşımalılar. Yanlış öneri yapan, birinin parasını çöpe attıran üyelerin ceza alması gerekiyor.

Eklemeyi unuttum, konuda ses kartları olduğunu söylemişler. Buna rağmen Micro-ATX anakart önerilmiş. Ses kartını takınca ekran kartının 1.5 fanı tamamen kapanıyordu, onu da takamadık tabii ki. Fiyasko üstüne fiyasko 🥳
Ee ezbere öneri yapınca böyle olur. @Prime777 tebrikler. Recep Baltaş'tan özel olarak uyarı yedin. Ezbercilerden birisi illa patlayacaktı. O da Prime oldu.

13-14 yaşında olup gerçekten donanım konusunda bilgi sahibi olabilecek üyeler çıkabilir, yaş sınırlamasına gerek yok ama üyeler verdikleri tavsiyeler için sorumluluk taşımalılar. Yanlış öneri yapan, birinin parasını çöpe attıran üyelerin ceza alması gerekiyor.
13-14 yaşındaki çocukların burada 8-9 saat mahalle bilgisayarcılığı yapmak yerine ders çalışmaları daha hayırlarına olur ama tabi herkesin kendi kararı.

İşte bu yüzden belli bir bilgi birikimim olmasına rağmen kolay kolay arkadaşlarım için bile sistem toplarken yine de başka birilerine soruyorum, bilgi alışveriş yapıyorum. Çünkü gerçekten çok fazla opsiyon var ve hepsine hakim olmak bir süre sonra başlı başına bir çileye dönüşüyor. Bizim bilgi birikimi de biraz eski olabilir tabi :).

@Yaratıcıbirşey Benim sistemim eski. Bakalım ne kadar daha çilemi çekecek?

Sistemim;
 19.11.2023 - 05.17.48.png

Sabit Disk: 1 TB (Markası aklımda değil.)

İşte bu yüzden belli bir bilgi birikimim olmasına rağmen kolay kolay arkadaşlarım için bile sistem toplarken yine de başka birilerine soruyorum, bilgi alışveriş yapıyorum. Çünkü gerçekten çok fazla opsiyon var ve hepsine hakim olmak bir süre sonra başlı başına bir çileye dönüşüyor. Bizim bilgi birikimi de biraz eski olabilir tabi :).
En doğrusu sizin yaptığınız hocam. Zaten arkadaş sürekli ezbere öneri yapıyordu. Ya ben yapıyor muyum? Evet. Ama belli bir yere kadar. Örneğin adam bütçesini söylemiş ben de o bütçede en iyi ekran kartları neyse öneriyorum. Ama belli modeller yani güzel olanları. Ama bu arkadaş direkt tüm sistemi ezbere öneriyor. Evet illa ki bilgisi var ama sadece ezbere öneri yapıyor. Patladı gitti bu yüzden.

Donanım önerisi sıkıntılı bir mesele. Bu tür durumlarda tüm sorumluluk üzerinize kalıyor.

Yalnız öneriyi yapan şahıs hakkında alaycı yorumlar yapılmasını hoş karşılamadığımı da belirtmek isterim. Üye bir hata yapmış olabilir. Onur kırıcı davranışlarda bulunmaktan kaçınmak lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı