Kahramanmaraş'ta 7.7 büyüklüğünde deprem

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,4 büyüklüğünde deprem olurken Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldi.

Deprem nedeniyle Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da bazı binalar yıkıldı.
 
Trabzon'da 2 kez üst üste hissettim. Uykumun arasında dolap kapağı çarpmaya başladı ve uyanıp ayağa kalktım. Avize sallanıyordu biraz devam edip durdu. Telefona bakarken tekrar oldu yine avize sallanmaya başladı. Komşularla birlikte evden çıkmayı düşündük yaklaşık olarak yarım saat kadar bekledik tekrar olmayınca dışarı çıkmadık.
 
Bu deprem niye bu kadar uzun sürdü? Artçı depremler sanki normal depremmiş gibi sürüyor.
99 depreminde de öyleydi. 1-2 hafta boyunca 5 ve 6 şiddetinde depremler olmaya devam etmişti. Enerjiyi tamamen boşaltıyor. Bir yandan iyi ama insanlarımıza facia olarak kötü. Çok üzücü bir durum.
 
Mor olarak gösterilen konum simgelerinin hepsi büyük deprem olarak gösteriliyor. Kırmızı olanlar küçük çaplı olanlar. Paylaştığınız görüntü de zaten 2 tane büyük kırmızı ile yazıyor. Biri 7.8 ve diğeri 6.7 olarak girilmiş ama bendeki verilerle aynı değil. Fazla girilmiş.
6.7'yi onun artçısı olarak düşündüğüm için öyle dedim. Büyük depremden kastım konunun açıldığı 7.4 ve 7.5 başlığı. Hem 7.4 ile 7.8 arasında devasa bir fark olduğunu biliyoruz. Bu konuda yabancı kaynaklar ile yerel kaynaklar arası farklılığın fazla olduğuna bakarsak yerel kaynakları almak daha mantıklı. Direkt ülkede bulunan kaynaklar çünkü.
 
Geçmiş olsun arkadaşlar, bölgede bulunan evi sağlam olan arkadaşlar Wi-Fi şifresini kaldırıp enkaz altında kalan insanların kullanımına açabilirse çok güzel olur.

Malatya, Osmaniye, Elâzığ çevrelerinde de yıkılan binalar varmış. Elazığ'dan emin değilim ama muhtemelen vardır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı