Kahramanmaraş'ta 7.7 büyüklüğünde deprem

6.7'yi onun artçısı olarak düşündüğüm için öyle dedim. Büyük depremden kastım konunun açıldığı 7.4 ve 7.5 başlığı. Hem 7.4 ile 7.8 arasında devasa bir fark olduğunu biliyoruz. Bu konuda yabancı kaynaklar ile yerel kaynaklar arası farklılığın fazla olduğuna bakarsak yerel kaynakları almak daha mantıklı. Direkt ülkede bulunan kaynaklar çünkü.
Evet, fark olarak büyük fark oluşturur tabii. Kaynakların hangisi doğrudur bilemiyorum. Ama deprem olduğu anın saniyesinde paylaştığım program nasıl oluyorsa veri girişi yapıyor. Yerel kaynakların girişi uzun sürüyor. Ve genelde daha düşük boyutlu olduğunu açıklıyorlar. Doğruluk soru işareti.
 
Deprem konularında biraz yanlış bilgi aktarıyorlar aslında. İlk olarak 7.7 Gaziantep-Nurdağı, sonradan 6.20 Kahramanmaraş olarak gözüküyor. Arkasından tekrar eden artçılar olmuş. Konya'da da 5.0 olmuş saat 5:00'te. Bu hava şartlarında Allah herkesin yardımcısı olsun. Umarım kayıplar olmaz. Göçük altındakiler de biran önce kurtarılır inşallah. Korkunç bir gece.. 99 Kocaeli depremi yaşayan birisi olarak oradakileri çok iyi anlıyorum. Kelimeler yetmez anlatmaya.

Evet. Konya'da hissettik bayağı bi.
 
Konya'da da hissettik. Yatıyordum aklıma kıyamet ile ilgili bir şeyler ve kıyamet öncesi olacak depremi düşünüyordum. Kar yağdığı için dışarı bakmak için ranzamdan aşağı indim baktım ve mutfağa su içmeye gittim hafif bir sallantı oldu başta gale almadım Konya'da bulunduğum bölgede her an her saat böyle sallantılar yol çalışması olduğu için sonrasında sesler duymaya başladım cam cama çarpıyor Allah Allah ne oluyor ya demeden kafamı tepeye kaldırdım daha doğrusu bir şey kafamı kaldırmaya zorladı avizeler deli gibi sallanıyordu bu olaydan sonra herhalde 3-4 büyüklüğünde bir deprem oldu dedim ve oturma odasına televizyonu açmaya gittim kar haberlerini izlemek hoşuma gidiyordu o sırada o kötü anons geçildi. Allah yardımcınız olsun.

Üst üste gelmesi kötü olmuş hocam.
 
Evet. Konya'da hissettik bayağı bi.
Geçmiş olsun. Umarım devamı gelmez. Gece gece insanlar bu havada can derdine düştü. İçim acıyor. Deprem ülkesi olan bir ülkede tedbir olarak Allah'a sığınılıyor. Daha ne denebilir ki? Japonya'yı örnek alsalar ama nerde...
 
Allah yardım etsin herkese. Umarım daha fazla zarar gelmez. Böyle durumlarda ne yapsak yetersiz kalıyor. Yıllardır deprem konuları konuşur hiçbir şey yapılmadı. Haberleri izliyorum millet deprem bölgesi bulamıyor. Belediyeye ait binalara sokmaya çalışıyorlarmış. Açık alan falan yokmuş.
 

Geri
Yukarı